Antalya Batı Çevre Yolu'nda neler oluyor?

Kılıçdaroğlu, Antalya'daki son selde çiftçiye sahip çıkılmadığını savunurken CHP'li belediyenin halkın tarım arazilerini imar rantına kurban ettiği iddia edildi.

Antalya Batı Çevre Yolu'nda neler oluyor?
Antalya Batı Çevre Yolu'nda neler oluyor?
GİRİŞ 06.04.2011 15:10 GÜNCELLEME 06.04.2011 15:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Osman Ateşli'nin haberi

Antalya'nın batısından geçecek çevre yolunda hukuka aykırı imar planı uygulandığı iddia edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne imar rantı suçlaması var.

Batı Antalya Çevre Yolu yapımında sorun olan Konyaaltı Bölgesindeki Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasında kalan 2 kilometrelik kesimin imar planı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. İddiaya göre yolun Çandır Çayı ve Karaman çayı arasında kalan bölümü tarım arazisi olarak tanımlı alanlardan kanuna aykırı işlem yapılıyor.

Bölge halkına göre, söz konusu tarım arazileri Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yasal olmayan yollarla imara açılmaya çalışıyor. Eğer bu engellenmezse yeni imar planı kısa bir süre içerisinde Tapu Kadastroya tescil ettirilecek.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yoğun şikayetler üzerine 10 Şubat 2011 tarihinde, 'çevre düzeni planına aykırı bir işlem var mı' sorularının cevabını bulabilmesi için, resmi bir yazı ile gerekli incelemenin yapılmasını istediği öğrenildi.

Bakanlığın, bu konuda 'telafisi güç ve önlenemez zararların doğmaması için ve tescil işlemlerinin durdurulması' için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığıyla Antalya Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün uyarılmasını istediği ortaya çıktı.

Konu ile ilgili Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na da bilgi verildiği anlaşıldı. Eğer böyle bir durum var ise 'yapılmış işlemlerin durdurulması, iptali ve bilgi verilmesi' talep edildiği öğrenildi.

Yazının son kısmında şöyle denildi:

Bu kapsamda, üst ölçekli ÇÖP bulunan bir yerde yapılacak olan alt ölçekli planların üst ölçekli plan kararlarına uygun olması yasal zorunluluk olmasına rağmen buna aykırı işlem tesis edildiğine ilişkin iddialar sebebiyle 11.11.2008 tarih ve 27051 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Çevre Düzeni Planlarına Dair Yönetmelik" in 14.maddesi uyarınca: Antalya Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme başlatılması, varsa yürürlükteki 1/100.000 ölçekli ÇDP kararlarına aykırı olarak yapıldığı iddia edilen alt ölçekli planlar ile uygulamalara ait işlemlerin durdurulması ve altmış gün içinde yapılan plan ve uygulamaların iptal edilmesi, tebliğ tarihinden itibaren 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı kararlarına aykırı hiçbir işleme ilişkin uygulama veya herhangi bir onay işlemi yapılmaması, yapılan işlemlere ilişkin Bakanlığımıza bilgi verilmesi, bu süre içerisinde işlem tesis edilmemesi veya bilgi verilmemesi halinde anılan Yönetmeliğin 14. maddesi uyarınca ilgili idarelere gerekli idari ve cezai işlemlerin yapılmasını feminen bildirim yapılacağı hususlarında bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim. Fevzi İŞBİLİR Bakan a. Genel Müdür

ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN RESMİ YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Resmi yazının sonunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Antalya Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden gereğinin yapılması istendi.

Konu ile ilgili yazışma konusunda; İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Konyaaltı'ndaki ilgili bölgede bulunan Çakırlar Zümrüt Mahallesi Muhtarlığı, Çakırlar Mahallesi Muhtarlığı, Uncalı Mahallesi Muhtarlığı, Bahtılı Köyü Mahallesi Muhtarlığı'na bilgi verildi.

VATANDAŞLARIN İDDİASI: BAKANLIĞIN YAZISI DİKKATE ALINMADI, BAŞBAKAN'IN ADI KULLANILARAK HUKUKSUZLUK YAPILIYOR

Mağdur olan Çakırlar, Bahtılı, Uncalı, Zümrüt ve Duraliler mahallesi sakinlerine göre; yasal olmayan bu işlem Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yütülüyor ve Antalya Valiliği de Bakanlıklardan gelen yazılı uyarıları görmezden geliyor.

Haber 7'ye açıklamalarda bulunan vatandaşlar ayrıca; işin içinde bazı menfaat gruplarının bulunduğunu ifade ederek mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesini istedi.

Resmi yazının bir kopyasının gönderildiği İçişleri Bakanlığı'nın Antalya Valiliği'ne 'bu işin 10 gün içinde durdurulması ve ellerinde ne kadar bilgi belge varsa İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesini istediği' noktasında yeni bir yazı yazdığı da verilen bilgiler arasında...

Resmi tebligatın ulaştığı Antalya Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen bölge halkı, 'yapılan işin Başbakan Erdoğan tarafından desteklendiği' cevabını aldıklarını söyledi. Vatandaşlara göre "Başbakan'ın adı bir yanlışın yürütülmesine alet ediliyor"

VATANDAŞLAR, GEÇEN YIL HAZİRAN AYINDA BELEDİYEYİ MAHKEMEYE VERMİŞTİ

kullanAntalya'da Çakırlar, Bahtılı, Uncalı, Zümrüt ve Duraliler mahallelerinde oturan vatandaşlar Batı Çevre Yolu İmar Planı'nı mahkemeye vermişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plana karşı çıkan 200'ü aşkın vatandaş, Bölge İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açmıştı. Vatandaşlar topladıkları imzaları da bir dilekçeyle beraber Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a vermişti. Vatandaşlar, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklediklerini ifade etmişti.

HABER 7

YORUMLAR 8
  • mehmet kökcen 13 yıl önce Şikayet Et
    ÇEVREYOLU DEĞİL ( RANT ) YOLU. Adı halk olduğu için halktan zannettik ama RANTTAN yanaymış.
    Cevapla
  • DaĞıSTaNLı 13 yıl önce Şikayet Et
    eee nede olsa chp. belediye başkanını seçen siz değilmisiniz baştan düşünecektiniz chp'nin nasıl bir parti olduğunu anlamışsınızdır umarım. kardeşim laftan anlamıyorsunuz adamlar ülkeyi bataklığa sürüklemek için çırpınıyorlar hala geri kafalı anlamayanlar var sabır.. milleti gaza getirip sonra tuzağa düşüren chp'dir kafanızı çalıştırın biraz
    Cevapla
  • murat gülsoy 13 yıl önce Şikayet Et
    başbakan destekli. yorumcular haberi iyi okuyun, antalya valiliği ve bizzat başbakan destekli bu olay.. iyi okuyun: "Antalya Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen bölge halkı, 'yapılan işin Başbakan Erdoğan tarafından desteklendiği' cevabını aldıklarını söyledi." valilik ve başbakan destekliyor, belediye başkanı ne yapabilir artık??
    Cevapla
  • yalçın 13 yıl önce Şikayet Et
    Bir yanlış, bir doğru.... Hani bir slogan vardır ya, askerde çok kullanılır. Her şey vatan için derler bol bol. Oysa, yaşadıkça öğrendimki bu memlekette Her Şey Satan İçinmiş. Vatanını sevenlere her zulüm yapılırken, vatanını satanlar el üstünde sırça köşklerde yaşıyor. Demek ki her şey SATAN içinmiş.
    Cevapla
  • ahmet akpinar 13 yıl önce Şikayet Et
    ANTALYADA... yaparsa HOCA yapar:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!