İdam edilen ülkücüler anıldı

İdam edilen ülkücüler Mustafa Pehlivanoğlu, Fikri Arıkan ve bugün 29. ölüm yıldönümü olan Ali Bülent Orkan, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde anıldı.

İdam edilen ülkücüler anıldı
İdam edilen ülkücüler anıldı
GİRİŞ 13.08.2011 14:21 GÜNCELLEME 13.08.2011 14:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Taş Medrese Mezunları ve Ülkü Ocakları mensuplarının katıldığı etkinlikte, avukat Selahattin Arpacı ve İbrahim Doğan Ali Bülent Orkan'ı ve anılarını anlattı. Anma etkinliğine katılanlar, Orkan'ın idama götürülüşü ile ilgili anıları dinlerken gözyaşlarını tutamadılar.

Daha sonra müze içindeki, idamların gerçekleştirildiği darağacı önünde Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocabaş, basın açıklaması yaptı. Kocabaş, '12 Eylül darbesinin ihtilal düzenini baskı ve korkuyla yerleştirmek için emir komutayla oluşturulan sıkıyönetim mahkemelerinde, kurmaca yalan yanlıy ifadelerle isnatedilen atılı suçlarla nice genç fidanların kaleminin kırıldığı' belirtti.

Hayatlarının baharında, ülkesi ve ülküsü uğruna, çıktıkları hak yolunda, darağaçlarında hakka canını teslim eden dokuz ülküdaşın mücadelesinin, kendi mücadeleleri olduğunu ifade eden Kocabaş, "Vatan için, bayrak için, ecdadından aldığı sorumlulukla ve vazifelerini idam sehpalarına yürüme pahasına yapan, Türk-İslam ülküsü sevdalısı şehitlerimizi, bu mübarek Ramazan ayında, bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

Kocabaş ayrıca, milli direnişin son kalesi olan MHP'yi, satın ve teslim alınamayan milli duruşlu mücadele arkadaşlarını, küresel güçlere ve saldırılara karşı daima koruyacaklarını belirterek, "Yeni ülkü, yeni ocak, yeni parti, yeni lider söylemleriyle bizleri köklerimizden kopararak, MHP'yi bölüp, kardeş kavgasıyla parçalamaya çalışanların kirli senaryolarına alet olmayacağız" dedi.

 

 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • semih eroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin. bugün suriyeki baas ve dünyadaki kominist rejimlerin yaptığı katliamları gördükçe bu demokrasi şehitlerinin kominizme karşı kendilerini canları pahasına siper etmelerine milletçe minnettarız mekanları cennet olsun
    Cevapla
  • allo hasan 12 yıl önce Şikayet Et
    ruhunuz şad mekanınız cennet olsun. sizi yalancı medya kurt potuna bürünmüş çakallar unutabilir ama ülküdaşlarınız sizi asla unutmayacaklar her zaman bozkurtların kalbindesiniz
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 12 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN. Ölümü bile kıskandıran bir ölümle Allaha yürüyen yiğitler,ruhunuz şad olsun.Mekanınız cennet olsun.Ruhlarına bir Yasin-i şerif hiç olmazsa Fatiha-i şerif okuyalım gardaşlar.
    Cevapla
  • hasan kalanlı 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. ama bu şehitleri hala mhpyle esdeger goruyorlar ya ona ıcım yanıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlandı