'Öldürülerek Kürt işadamları' listesini verdi

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren işadamı Atilla Yıldırım, MİT'çi Mehmet Eymür’ün savcıya verdiği önemli belgeyi açıkladı

'Öldürülerek Kürt işadamları' listesini verdi
'Öldürülerek Kürt işadamları' listesini verdi
GİRİŞ 03.12.2011 09:39 GÜNCELLEME 03.12.2011 09:39

Arzu Yıldız'ın haberi

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında ifade veren işadamı Atilla Yıldırım, 30 kasım çarşamba günü ifade verdikten sonra serbest bırakılan eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün, öldürülecek Kürt işadamlarının listesini savcıya verdiğini bildirdi.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü 1990’larda işlenen faili meçhul cinayetler soruşturması kapmasında işadamı Atilla Yıldırım dün tanık sıfatıyla ifade verdi. Savcı Hakan Yüksel’in, Sedat Peker’in eski İstanbul Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar döneminde işkence görüp görmediğini yönündeki bir soru üzerine Yıldırım’ın, “Sedat Peker suçsuz bir şekilde işkence görmüştür. Biz o zaman dönemin bakanını aradık, durumu anlattık. Onun araya girmesiyle Peker serbest bırakıldı. Suçlu olsa bırakmazlardı” dediği öğrenildi.

Yıldırım’ın, Mehmet Ağar ve Mehmet Eymür’ü tanıyıp tanımadığı şeklindeki bir soruya da “Tanırım, Mehmet Ağar abimdir. Mehmet Eymür’ü de tanırım o da abimdir” şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

Eymür savcıya listeyi vermiş

Savcı Yüksel’in “O dönemde PKK’ya yardım ettiği için öldürülecek işadamları listesi olduğundan haberdar mıydınız?” şeklindeki sorusuna ise, “Ben o dönemde öldürülecek gazinocular olduğunu sağdan soldan öğrenmiştim” diye yanıt verdiği öğrenilen Yıldırım, ifadesinin ardından adliyeden ayrılırken Taraf’ın benzer yöndeki bir sorusu üzerine şunları söyledi: “O listeyi ben bilmiyorum ama savcı Mehmet Eymür’ün kendisine böyle bir listeyi verdiğini söyledi.”

Topal’ı, Çatlı’nın ekibi öldürdü

Öldürülen Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal’ı tanımadığını söyleyen Atilla Yıldırım, ancak “Topal’ın, Abdullah Çatlı’nın ekibi tarafından öldürüldüğüne dair o dönemde duyumları olduğunu” belirtti.

Korkut Eken ve Mehmet Ağar’ı yakından tanıdığını belirten Yıldırım, “Bu isimlerin hepsi devlet görevlisiydi. Kendi kararlarıyla hareket etmesi mümkün değildir. Mehmet Ağar’ı işaret eden suçlamalar var. Ağar güzel insandır” dedi. ‘İşadamı Ahmet Hamoğlu’nun Korkut Eken’e para verip vermediğine yönelik bir soru üzerine de Yıldırım, ‘’Zaten para veren ‘Evet verdim’ diyor’’ dedi. “Eken’in, sıkışık durumda olduğunu belirterek, mahkeme masrafları için Hamoğlu’ndan para istediğini’’ ifade eden Yıldırım, ‘’Ne kadar aldığını bilmiyorum. Büyük bir zarf içinde verdi. O sırada yanında ben de vardım Ahmet Hamoğlu, benim yakın dostumdur. Eli çok bol bir insandır’’ diye konuştu.

Taraf

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?