Su kuşları için belediye buz kırdı!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde aşırı soğuklar ve kar yağışı nedeniyle buz tutan Beyşehir Gölü'nde insanların buz tabakasının üzerine çıkmaması ve su kuşlarına alan açmak için iş makinaları ile çalışma başlattı.

Su kuşları için belediye buz kırdı!
Su kuşları için belediye buz kırdı!
GİRİŞ 07.02.2012 14:08 GÜNCELLEME 07.02.2012 14:08

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nün uzun zamandır ilk defa tamamıyla buz tuttuğunu vurgulayarak, göl üzerindeki buz tabakası üzerinde yaşayan su kuşlarının aç kalma tehlikesi ile de karşı karşıya kaldığını söyledi.

Göl'ün buzla kaplanmasının ardından, insanların bunu bir eğlence aracı gibi görüp buz tabakasının üzerine çıkarak yürümesi ve su kuşlarının kıyılarda beslenme sıkıntısı çekmesi üzerine iş makineleri ile buz kırma çalışmaları başlattıklarını ifade eden Taşcı, şunları kaydetti:

''Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda kış mevsimini geçiren su kuşlarına doğal besin yollarını açmak hem de göl üzerinde bunu bir eğlence gibi görüp gezen insanların buz üzerine çıkmalarını engellemek için ilk defa değişik bir yöntemi hayata geçirdik. Çare düşünürken böyle bir fikir aklımıza geldi. Gölün tamamında bunu yapmak mümkün değil ama en azından ilçemiz merkezindeki kıyılarda, iş makinelerimize kenardaki buzları kırdırdık. İnsanlarımız buzu çok sağlam görüp üzerine çıkabiliyor. Allah korusun en küçük bir buzun kırılması çok tehlikeli sonuçlar doğurabilirdi. Gece eksi 8 ile 10 dereceye kadar inen hava sıcaklıkları var, gece tekrar kıyı kesimler donuyor. Ama yaptığımız çalışma ile özellikle su kuşlarının beslenimi için açık bir saha oluştu. Açık alandan su kuşları göle dalıp beslenmelerini yapabiliyor. Bu çalışmaları göl donmaya devam ederse tekrar edeceğiz.''

Ayrıca önlem olarak hem polis hem de zabıta ekiplerinin göl kıyısında devriye gezerek buz üzerine çıkmak isteyen vatandaşları uyarıp engel olduklarını hatırlatan Taşcı, bu tür önlemlerin alınmasının yanında hem vatandaşların hem de belediye ekiplerinin kıyılarda su kuşlarının aç kalmaması için yiyecek takviyesini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Bu arada, Beyşehir Belediyesi hoparlörler aracılığıyla vatandaşları da göl üzerine çıkılmasının yasak olduğu konusunda uyarıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?