Köy korucusu için cenaze töreni düzenlendi

Göreve gitmek üzere Ekmekçiler köyünden Siirt’e doğru gelirken içinde bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden geçici köy korucusu Mehmet Beşir Çelepkolu için tören düzenlendi.

Köy korucusu için cenaze töreni düzenlendi
Köy korucusu için cenaze töreni düzenlendi
GİRİŞ 24.02.2012 15:50 GÜNCELLEME 24.02.2012 15:50

 Köydeki ilköğretim okulunda düzenlenen törenin ardından Çelepkolu gözyaşları içerisinde defnedildi.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş, törende yaptığı konuşmada, “Aziz şehidimiz aramızdan ayrılışınız bizi ve ailemizi büyük üzüntüye sevk etmiş olsa da siz yüce milletimizin gönlündesiniz. Bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı bize armağan eden atalarımıza layık görevler yaptınız. Gece gündüz yaz kış demeden verilen her türlü görevi canla başla yapmaya çalıştınız. Aileniz bize emanettir. Devletimiz ve Ekmekçiler halkı ona sahip çıkacaktır.” dedi.

Üzüntülerinin büyük olduğunu belirten Vali Musa Çolak da, devlet olarak her zaman korucuların yanında olduklarını söyledi. Çolak, "Sizin acılı gününüzde de sevinçli gününüzde de bir ve beraberiz. Biz bin yıllık tarihimizden gelen bu coğrafyada kardeşlik içerisinde huzur içerisinde beraberlik içerisinde dostluk içerisinde yaşaya gelmişizdir. Bu kardeşliğimizi yaşatmaya kararlıyız.” şeklinde konuştu.

Köy imamının, cenaze namazının nasıl kılınacağını Türkçe ve Kürtçe anlatmasının ardından cenaze namazı kılındı. Ardından da cenaze eller üzerinde yaklaşık 4 km uzaklıktaki mezarlığa götürüldü. Vali Çolak yol boyunca Kürtçe ağıtlar yakan Çelepkolu’nun ablası ve kız kardeşlerini teselli etti. Cenazenin defninin ardından Vali Musa Çolak, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ödemiş tarafından şehidin cenazenin üzerine konulan bayrak kardeşi Ahmet Çelepkolu’na takdim edildi. Mezarlıktan sonra Vali Çolak taziyeevinin yanı sıra şehit geçici köy korucusu Çelepkolu’nun ailesini ziyaret ederek teselli etti ve devletin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı