'13 yaşındaki çocuğun derisini soydum'

'Askerlerimiz 13 yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Başından sinesinden ve karnından derisini soydum!' Bu itiraflar Ermeni doktor Zori Balayan'a ait

GİRİŞ 25.02.2012 17:15 GÜNCELLEME 25.02.2012 17:15
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Semanur Sönmez Yaman'ın haberi

Bu anlatılanlar bir korku filmi senaryosu değil...20 yıl önce, Hocalı'da, dünyanın gözü önünde işlenen akıl almaz bir vahşetin öyküsü...

“DİRİ DİRİ DERİSİNİ YÜZDÜLER…”

Hocalı katliamının tanıkları anlatmaya devam ediyor. Katliam sonrası Ağdam Kasabası’na giderek cesetleri inceleyen anatomi uzmanı, Profesör doktor Mubariz Allahverdiyev, gördüklerini Semanur Sönmez Yaman’a anlattı.

Ermeni meslektaşı Zori Balayan’ın 13 yaşındaki bir Azeri çocuk üzerinde gerçekleştirdiği vahşi deney, tüyler ürpertiyor.

Akıl almaz bir işkence öyküsü.

Tarih 25 Şubat 1992… Yer: Hocalı…

Ermeni doktor Zori Balayan, katliam sırasında pencereye çivilenmiş bir erkek çocuk gördü. Aklına kendince dahiyane bir fikir geldi.

Canlı bir çocuğun, derisi yüzüldükten sonra kaç dakika yaşayacağını hesaplamak için kolları sıvadı.

Küçük çocuğun çığlıklarına aldırmadan kafası dahil bütün derisini yüzdü.

Sonra karşısına geçip saat tutmaya başladı.

Çocuğun kan kaybından ölümü, 7 dakika sonra gerçekleşti.

“Doktor” ünvanlı cani, akşam bu deneyi üç çocuk üzerinde daha gerçekleştirdi. Bir süre sonra, vahşi deneyini Ruhumuzun Canlanması adlı kitabında, gururla itiraf etti.

Kırmızı bültenle aranan Zori Balayan, o işkenceyi kitabında gururla itiraf ediyor.

"Biz arkadaşımız Haçatur'la ele geçirdiğimiz eve girerken askerlerimiz 13 yaşında bir Türk çocuğunu pencereye çivilemişlerdi. Türk çocuğunun bağırış çağırışları çok duyulmasın diye, Haçatur, çocuğun annesinin kesilmiş memesini çocuğun ağzına soktu.

Daha sonra bu 13 yaşındaki Türke onların atalarının bizim çocuklara yaptıklarını yaptım. Başından, sinesinden ve karnından derisini soydum. Saate baktım, Türk çocuğu yedi dakika sonra kan kaybından öldü.

İlk mesleğim hekimlik olduğuna göre hümanist idim, bunun için de Türk çocuğuna yaptığım bu işkencelerden dolayı kendimi rahatsız hissetmedim. Ama ruhum halkımın yüzde birinin bile intikamını aldığım için sevinçten gururlanırdı.

Haçatur daha sonra ölmüş Türk çocuğunun cesedini parça parça doğradı ve bu Türkle aynı kökten olan köpeklere attı. Akşam aynı şeyi üç Türk çocuğuna daha yaptık. Ben bir ermeni vatansever olarak görevimi yerine getirdim.

Haçatur da çok terlemişti, ama ben onun gözlerinde ve diğer askerlerimizin gözlerinde intikam ve güçlü hümanizmin mücadelesini gördüm. Ertesi gün biz kiliseye giderek 1915'te ölenlerimiz ve ruhumuzun dün gördüğü kirden temizlenmesi için dua ettik."

Hocalı katliamı sırasında küçük çocukların derilerini diri diri yüzen Zori Balayanh’ın yaptıklarını, Azeri doktor, Profesör Mubariz Allahverdiyev, gazeteci Semanur Sönmez Yaman’a anlattı.

Allahverdiyev, Azerbaycan Üniversitesi Tıp Fakültese'nde anatomi uzmanı... Katliam günü bütün ailesi Hocalı'daydı. Haberi alır almaz Bakü'den Hocalı yakınındaki Ağdam'a gitti. Yaralıları, işkenceyle öldürülen 613 cesedi tek tek gözleriyle gördü. Mubariz Allahverdiyev, uzmanlığı gereği sürekli kadavralarla çalışıyordu. Ancak o gün gördüğü cesetler karşısında, o bile dehşete düştü.

Allahverdiyev, Ermeni doktorun yargılanmasını talep ediyor. Çağrısı, bütün dünyaya... Tek isteği, hayvanlara bile reva görülemeyecek bu işkencenin cezasız kalmaması...

ZORİ BALAYAN KİMDİR?

Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde doğdu. Tıp doktoru ve gazeteci… 1989 yılında SSCB’de milletvekili oldu. 1992’de Hocalı Katliamı’na katıldı, korkunç işkencelerini kitaplarında anlattı.

1994 yılında Bakü Metrosu’na düzenlenen terör saldırılarının planlayıcısı olduğu iddiasıyla, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyor.

KAYNAK: KANAL 7
YORUMLAR 43
  • Şule 8 ay önce Şikayet Et
    Bizim atalarımız Ermeni veya diğer milletlere böyle bir acımasızlık yapmamıştır! Eğer bir acımasız olay olduysa bile o acımasızlığı yapan kişi cani ve suçludur, bu olay masum suçsuz Çocuklara genelleme yapılamaz!
    Cevapla
  • Şule 8 ay önce Şikayet Et
    Böyle acımasız insanların olduğuna inanmak İstemiyorum!
    Cevapla
  • Şule 8 ay önce Şikayet Et
    Allah tüm insanlığa, dürüstlük adalet ve merhamet , saygı barış kardeşlik vb. İyi insani duygu ve düşünceleri versin ve yaşatsın!
    Cevapla
  • Şule 8 ay önce Şikayet Et
    İnanılmaz Vahşet! İnşallah bu böyle katiller acımasızlar cezalandırılır ! Vicdan azabını ve üzüntüsünü yasar!
    Cevapla
  • Semih 1 yıl önce Şikayet Et
    İntikamları alındı binlerce Ermeni askeri öldürdük iha ve sihalar ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!