Sahte polis ve savcı operasyonu: 36 gözaltı

Gaziantep merkezli bir suç örgütüne yönelik 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 36 kişi Gaziantep'e getirildi.

Sahte polis ve savcı operasyonu: 36 gözaltı
Sahte polis ve savcı operasyonu: 36 gözaltı
GİRİŞ 28.02.2012 16:18 GÜNCELLEME 28.02.2012 16:18

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla vatandaşları arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan bir şebekeyi takibe aldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine çete üyelerinin yakalanması için harekete geçen ekipler, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Ankara, Mardin, Tekirdağ, Antalya ve Şanlıurfa'da 48 ayrı adrese eş zamanlı ve binin üzerinde polisin katıldığı operasyon düzenledi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polisin de katıldığı operasyonlarda, aralarında çete lideri Şehmus G'nin de bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların, 8 ilde 3-5 kişinin görev yaptığı çağrı merkezleri kurdukları, başkalarının adına alınan sahte telefon hatlarıyla 25 ilde 61 vatandaşı arayarak, kendilerini, polis, cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Aradıkları vatandaşlara, terör örgütüyle bağlantılarının bulunduğunu ve örgüt militanlarının hesaplarına girdiğini söyleyen şüphelilerin, bu yöntemle vatandaşları korkuttukları ve yasal süreçten kurtulmaları için çete üyelerinin hesaplarına 2 milyon 500 bin lira para aktardıkları iddia edildi.

Polisin yaptığı çalışmalar sonucu, çete üyelerinin hesaplarına aktarılan paradan bir milyon 500 bin liralık kısmının bankalarla yapılan görüşmeler sonucu alınarak dolandırılan vatandaşlara iade edildiği öğrenildi.

Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolü için götürülen şahıslar, burada görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırmak istedi.

Hastanede sağlık kontrolleri yapılan şüpheliler, daha sonra ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından 36 kişinin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!