Muhafazaya gümrük engeli

Gümrük Muhafaza Memurları, fedakarlıklarının karşılığında negatif ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirterek, budurumu basın kuruluşlarına çektikleri fakslarla ve elektronikmektuplarla yazıya döktüler.

Muhafazaya gümrük engeli
Muhafazaya gümrük engeli
GİRİŞ 07.03.2012 09:45 GÜNCELLEME 07.03.2012 09:45
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Gümrük Muhafaza Memurları, Gümrükler Genel Müdürlüğünce hazırlanarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 27 Şubat 2012 tarihindeyürülüğe sokulan, Gümrük İdarelerinde uygulanacak Fazla ÇalışmaÜcretine İlişkin Usul ve Esasların ekinde yer alan listede Gümrük Muhafaza Memurlarına yer verilmediğini, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık veİstihbarat Müdürlüklerinde yer alan personele ise ek 5000 göstergeuygulanmayarak daha düşük gelirle çalışmalarına sebebiyet verildiğiniifade ettiler.

Böylelikle Kaçakçılıkla Mücadelede en aktif rolü oynayan personelinbüyük maddi kayba uğratıldığını, Gümrük Muhafaza Memurları'nın negatifayrımcılığa maruz bırakıldıklarını düşünüyorlar.Gümrük Muhafaza Memurları yapılan son hamleyi; kamuoyunda büyük yankıuyandıran Gümrük idarelerindeki yolsuzluğa karşı soruşturmalar yürütenGümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerinincezalandırılması olarak görülmektedir.

Bilindiği üzere, Gümrük polisi olarak da tanınan Gümrük Muhafaza Amirve Memurlarının kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttükleriçalışmalar sonucu 2000-2010 yılları arasında 2.474 olayda 2.5 MilyarTL lik ticari eşya kaçakçılığı ortaya çıkarılmıştı. Yine aynı dönemde 581 olayda 1.45 Milyar TL lik Uyuşturucu Maddekaçakçılığı ortaya çıkarılarak 1017 şüpheli hakkında işlem yapılmış,bu başarılı tablo aynı zamanda göçmen kaçakçılığında da devam etmiş veson 5 yılda 447 olayda 2.069 yasa dışı göçmen tespit edilmişti.

YORUMLAR 33
  • muhafaza 12 yıl önce Şikayet Et
    ezik muhafaza. arkadaş hiç bir şey değişmiyor bu kurumda 12/12 24/24 nöbet tut eve gel yat çocukların yüzünü görünce gurbetten gelmişin gibi sevinsinler. sosyal hayat sıfır. düzeltmeye dair hiç bir şey yok. sonra git kacakcısıyla kavga et darp etsinler seni kimse arkanda durmasın. sonra o kacakcı gelip tehditler savursun. ve bunun karşılığında hakkını alama. üstüne üstün hakkını bi şekilde aramaya kalkarsan daha da kötü şartlarda çalışmayla karşı karşıya gel. inşallah bundan sonra büyüklerimiz düzeltme adına birşeyler yaparlar. fazla birşey istemiyoruz hakkımız neyse o.
    Cevapla
  • kaankursad 12 yıl önce Şikayet Et
    üvey evlat gümrük muhafaza. insan gibi çalışmak insan gibi yaşamak istiyoruz. 24-24 çalışma sistemi insan haklarına aykırıdır! ayda 360 saat çalışan bir memura şu an verilen mesai ise komikliktir. haber7'ye bu konuya el attığı için sonsuz teşekkürler. inanın bu konuyla ilgili biraz daha çalışma yaparsanız ne büyük adaletsizliklerin olduğunu görebilirsiniz.
    Cevapla
  • sadece gerçekler 12 yıl önce Şikayet Et
    üvey evlat. kaçakçılıkla mücadele et, her gün hırsızı, ayyaşı, hapçısıyla kavga et, 24-24 çalış (sadece muhafaza memuru) en düşük maaşı ve mesaiyi al, böyle bir zihniyet ancak bizim ülkemizde vardır.
    Cevapla
  • caner kara 12 yıl önce Şikayet Et
    kaçakçılık önlenmek isteniyormuki negatif ayrıcılık olmasın. ben haftada 84saat(24/24) nöbet tutuyorum10 yıldır bu teşkilattayım 9,5 yıldır bu şekilde çalışıyorum.1150 tl mesai tahakkuk etmiş. ben mesai ve fazla çalışma istemiyorum diye dilekçe versem zatı muhteremler bana 1070 tl ek ödeme vermek zorundalar.. şimdilik benim tuttuğum insanlık sınırlarını zorlayan fazla nöbetler için (hiç mesai yapmayan başmüdürlük ve müsteşarlık merkez personelleri gibi )70 lira içinmi 44 saat fazla çalışıyorum.Bana mesai verilmişmi oluyor. ek 5000 almayan herkes mesaiye kalmak istemedigini belirten dilekçe verse 50-60 tl kaybı olur başka olmaz. ya mesai ile ek ödemenin mahsuplaşmasının kaldırılması lazım .hem bu şekilde hem kimse harcırah olacakmı olmayacakmı diye beklenti içinde olmaz. hemde insanlar yaptıgı fazla çalışmaların karşılığını almış olur.Bir haftadır çevremde gördügüm memur arkadaşlar çalışırlarken ne dikkat var, nede istek var, inceldiği yerden koparsa kopsun piskolojisiyle çalışıyorlar. sistem bunu istiyorsa durum başka!?
    Cevapla
  • Ahmet Kara 12 yıl önce Şikayet Et
    Muhafaza memuru. Türkiye'nin gümrüklerinin tamamında yıllardır bitmek bilmeyen bir personel eksikliği var. Peki bunun nedeni ve çözümü nedir diye düşünen bir yetkili var mı kurumda? Hazır yetişmiş personelini niye tutamıyorsun kurumda? Ağır çalışma koşulları ceza gibi geçici görevler. Kurumda ben yaptım oldu mantığı var. Haber7'ye teşekkür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KDV hilesiyle büyük soygun
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?