Başörtülü hastanın ölümü soruşturuluyor

Çapa Tıp Fakültesi’nde başörtülü olduğu gerekçesiyle bir hastaya bakmayıp ölümüne sebep oldukları iddiasıyla, görevli doktorlar hakkında soruşturma açıldı.

Başörtülü hastanın ölümü soruşturuluyor
Başörtülü hastanın ölümü soruşturuluyor
GİRİŞ 30.03.2012 07:09 GÜNCELLEME 30.03.2012 07:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başörtülü olduğu gerekçesiyle Çapa Tıp Fakültesi’nde bir hastaya bakmayıp ölümüne sebep oldukları iddiasıyla doktorlar hakkında soruşturma açıldı.

Nisan 2009’da Çapa Tıp Fakültesi’ne soğuk algınlığı ve ateş şikâyeti ile götürülen Aynur Tezcan, tesettürlü olduğu için ayrımcılığa uğramış, 7 saat koridorda bekletilmiş, yapılan yanlış müdahale sonucu bitkisel hayata girerek hayatını kaybetmişti.

Rektörlük: Savcılık soruştursun

Aynur Tezcan’ın ölümünün ardından Hasta Hakları Aktivistleri Derneği ve MAZLUMDER sorumlu doktorlar ve sağlık personeli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık, YÖK Kanununda öğretim görevlisi olanlar hakkında ilk soruşturmayı ‘Rektörlük yapar’ gerekçesiyle suç duyurusunu Çapa Tıp Fakültesi’nin bağlı olduğu İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne göndermişti. Rektörlük sorumlu doktorlar hakkında savcılıkça soruşturma yapılması gerektiğine dair soruşturma iznini verdi

(Star)

YORUMLAR 15
  • Yassı Kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    Vay be.... Soruşturma izni 3 senede mi çıkabilmiş?Vatandaşın hayatı sudan ucuz bu ülkede.
    Cevapla
  • yasar ates 12 yıl önce Şikayet Et
    acaba. İnşallah doğru değildir. Eğer doğru ise müebbetle yargılanmalılar. doğru değilse de o zaman iftiracılar yargılanmalıdır.
    Cevapla
  • habibullah aktaş 12 yıl önce Şikayet Et
    bir hekimin bir hastayı sırf örtülü diye. ilgilenmeyip ölüme terketmesi diye bir olay olamaz. inanacak bir tarafı yok bunun. bunu haber yapmak insanları bölüyor.yazık oluyor ülkeye.
    Cevapla
  • ATA TÜRK 12 yıl önce Şikayet Et
    bencede inandırıcı değil. sanmıyorum başörtü yüzünden bakılmayacak hasta olduğunu olay başkadır
    Cevapla
  • Abdullah Öz 12 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ise,ibretlik ceza gerekir bence.... 1- Meslekten ihraç...2- Kasten ölüme sebebiyet vermekten,bölücülükten yargılama...Türkiyemizde, bu tür sosyal barış,uzlaşma,kaynaşma konularda,tersine tavır koyanlar bence PKK eşkiyasından daha bölücüdür,ayrılıkçıdır...Bu tür konular çok hassastır,kuvvetli cezai yaptırımı olmaz ise,ülke bütünlüğünü sağlamak çok zorlaşır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!