Van'da KCK gözaltılarına tepki

KCK operasyonunda, aralarında 6 belediye başkanının da bulunduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına tepkiler devam ediyor.

Van'da KCK gözaltılarına tepki
Van'da KCK gözaltılarına tepki
GİRİŞ 07.06.2012 15:20 GÜNCELLEME 07.06.2012 15:20

Van’da Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatı ile il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı KCK operasyonunda, aralarında 6 belediye başkanının da bulunduğu 14 kişinin gözaltına alınmasına tepkiler devam ediyor.

Van Demokrasi Platformu adı altında 44 sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek Mavi Plaza önünden Faki Teyran Parkı’na yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Van Barosu Genel Sekreteri Avukat Zeki Yüksel, yerel seçimler sonrası KCK adı altında başlatılan operasyonların, bu sabah saat 05.00 itibarı ile Van iline tekrar yansıdığını söyledi. Yüksel, buna benzer operasyonlar kapsamında şimdiye kadar 8 binden fazla siyasetçi, akademisyen, gazeteci, sendikacı, kadın aktivist, sivil toplum örgütü temsilcisi ve insan hakları savunucularının gözaltına alınarak tutuklandığını iddia etti.

Yüksel, "Bu kapsamda 2009 yerel seçimlerinde Van halkının büyük çoğunluğunun oyunu alarak belediye başkanı seçilen avukat Bekir Kaya başta olmak üzere Özalp, Başkale, Edremit, Muradiye, Bostaniçi Belediye Başkanları ile Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Van ve ilçe başkanları ile yöneticileri hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı. Bizler aşağıda imzaları bulunan sivil toplum örgütleri olarak; gözaltına alınan il ve ilçe başkanları ve yöneticilerinin derhal serbest bırakılmasını, iktidar partisinin kendisine muhalif olan kesimlere yönelik siyasi operasyonlarına son vermesini, bu ülkede yaşayan her kesime hareket alanı bırakılmasını talep etmekteyiz’’ ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından belediye hizmet binası önünde bekleyen kalabalığın yanına gitti.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor