Muhabir, PKK-BDP kucaklaşmasını anlattı

Şemdinli'de PKK'lı teröristlerle bir grup BDP milletvekilinin dağdaki buluşmasına şahitlik eden Kanal D Muhabiri Cem Tekel, bu görüşmenin tesadüf değil planlı olduğu şüphelerini güçlendiriyor.

Muhabir, PKK-BDP kucaklaşmasını anlattı
Muhabir, PKK-BDP kucaklaşmasını anlattı
GİRİŞ 20.08.2012 09:32 GÜNCELLEME 20.08.2012 11:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

17 Ağustos’ta BDP’li milletvekilleri Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy, Hüsamettin Zerderlioğlu ve Van bağımsız milletvekili ve Aysel Tuğluk Şemdinli’de PKK’lı teröristlerle kucaklaşınca Türkiye ayağa kalktı. BDP’lilerin iddialarına göre bu karşılaşma bir tesadüf eseri gerçekleşti. Ancak olaylara an be an tanık olan Cem Tekel’in anlattıkları, bu görüşmenin tesadüf değil planlı olduğu şüphelerini güçlendirdi. Kanal D muhabiri Tekel, o olaylı geziyi internetteki blog’unda kaleme aldı.

İşte o yazıdan en çarpıcı bölümler...

Acaba diyorum!

BDP, DTK, EMEP, ESP ve ÖDP’li bir heyetin Şemdinli’nin köylerine geleceğini öğrenince doğal olarak takip etmek istedik. Heyet gayet kibardı. Aysel Tuğluk’la Sabahat Tuncel’le sohbet ettik. Tuncel’in laf arasında “Sizin için ilginç bir gezi olacak” demesine başta anlam verememiştim. Hayatım bu bölgelerde geçmişti. Niye ilginç olsundu ki? Şimdi o konuşmayı düşününce “acaba” diyorum! Belki de, böylesi bir buluşma, biliniyordu. En azından onlar biliyordu.

Ellerinde Kanas vardı!

Gezi sıradan başladı. Önce Bağlar köyüne gidildi. Yaklaşık bir saat sonra oradan ayrılıp, Güzelkaya mezrasına dönmek üzereyken, kavşakta önümüzdeki araçlar duruyor. Biri genç kız beş PKK’lı hemen önümüzde. Ellerinde Kalaşnikoflar, birinde Kanas var. Gençler. Türkçe biliyorlar. Belli ki grubun içinde akrabaları da var. Bazıları birbirlerine sarılıyor. Hasret gideriyor. BDP Eş başkanı Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk ve Ertuğrul Kürkçü, silahlı PKK’lılarla sarılıyor.

Silahlı propaganda

O PKK’lardan biri konuşma yapıyor. Daha doğrusu Silahlı!!! propaganda! Basının Şemdinli’deki olayları gizlediğini öne sürüyor. Sonra dönüp, bizzat bana... “Kanal D Haber muhabiri, bunları yazın” diyor. Sesinin tonu tehditkar... Sinirden elleri titriyor... Coştukça coşuyor... Açık açık, gözdağı veriyor... O, bunları elindeki silaha güvenerek söyleyebilir. Peki heyettekiler? Ne yazık ki o kadar siyasi isimden biri bile gıkını çıkaramıyor. Hiçbiri... Elinde mikrofon, tek başına o bölgeye haber yapmaya gelen birini... Üstelik o an , o heyetin misafiri sayılacak birini... Hayatımda ilk kez PKK’lı görmüyorum. Korkmuyorum ... Ama cevap da vermiyorum. Versem, provokasyon yaptı denilecek. Susmak, en iyisi... Konuşma (propaganda) bitiyor... Sonra alkış başlıyor... Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk, (büyük konuşma)nın ardından sarılıp kutluyor. Aysel Tuğluk, oradan yaşanan rezaletten “büyük üzüntü duyduğunu” daha sonra bana söyledi. Çok sonra, söylese de benim için önemliydi. Orada, kimsenin sesi, çıkmadı. Belki de çıkamadı. Böyle oluyor. İşin içine silah girince herkes susuyor.

Tesadüf mü?

Orada yaşanana gelince. Bu bir tesadüf müydü? Yoksa planlanmış mıydı? Bilmemiz mümkün değil. Ama tanık olduklarımız var.

1- PKK’lılar bir saat önce oradan geçerken yoktu

2- Yol kontrolü , kimlik kontrolü gibi bir durum da yoktu. Heyeti karşılamak için ortaya çıktılar

3- Yarım saat kadar sonra da oradan uzaklaştılar. Biz ayrılmadan önce... Eğer gerçekten yol kontrolü yapıyor olsalardı, herhalde devam ederlerdi.

Vatan

YORUMLAR 16
  • ibrahim karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    şu fotoğrafı gördükçe. içimden neler geçiyor herhalde herkes tahmin edebiliyordur..
    Cevapla
  • sen yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    su mhp'nin basina anadolu insanini kucaklayacak biri lazim artik. ve bir sonraki secimde en az % 30 oyu var. bunu hem taban hem de tavan iyi gormeli artik. akp birsekilde bu kokeni belirsiz boluculere yumusak davraniyor. ben bunlarin kurt olmadiklarini adim gibi biliyorum. hatta bunlar yuzunden kurtlerin de rahati kacik. bize yeni bir alparslan lazim (1071'deki gibi). degilse bizi bu cografyada top gibi oynayacaklar. vesselam...
    Cevapla
  • hüseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    meclis başkanı ve mv.ne davet. barışa düşman partili ve göbekten hıyanete bağlı sözmona bağımsız hainler için ya gereğini yapınız yada yapınız.fotğraflarda bu işin tertipli olduğunu belgelendiren tavırlar var başka delil aramaya dahi gerek yok. iktidarıyla muahalefetiyle birlikte bu hıyanetin hesabını o meclisi kirleten ve ülkeye düşmanlık eden bu hainlere taviz vermeyiniz..
    Cevapla
  • Cem Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    bdp akilli davraniyor,. kadinlari surekli kullaniyorlar, bugun bu sekilde kucaklasiyorlar, bu normal cunku ayni amaca hizmet ediyorlar, yarin bu kisilerin aileleri ile kucaklasacaklar, hatta bu sekilde ayaklanmada cikaracaklardir, amac zaten odur. turkiye suan dogru yoldadir, teroristlere hem kontrol, hem ekonomik, hemde diger acilardan hicbir taviz vermemelidirler, bu goruntuler terorun bitmek uzere oldugunu gostermektedir, orada banyo bile yapamiyorlar. yedikleri dogru durust ogun yemek de yok, aile iliskileri yok olmus, ne amac ile orada olduklarini bile bilmiyorlar,
    Cevapla
  • SABIR SABIR 11 yıl önce Şikayet Et
    bütün ahkamı kafirler. sabır bu milletin karakteri, sizin kibirli hareketleriniz ve ağa babalarınız her manevrayı denedi ve deniyorlar sizin gibi piyonlarla. ortalık kızıştığında ilk sizden vaz geçecekler bilesiniz. bu millet bir gün çağrılacak tekrar bağdat' şam' a. viran olacak ağababalarınızın payitahları. o zaman kimin eline kalacaksınız. az kaldı borç batağındaki beyazsaray devri, kremlinin ise sesi kesileli çok oldu. avrupa ise savaştıracak genç nesil yoksunu. çürüdü küfrün yalan dünya düzeni. doğmak üzere tekrar islamın türk kılıcı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe