Terör tuzakları son anda önlendi

Bitlis-Güroymak Karayolu'nda menfeze döşenen mayın askeri konvoyun geçisi sırasında patlatıldı. Konvoy patlamadan son anda kurtuldu. Tunceli Erzuncan sınırında operasyonlar sürerken Yüksekova'da bombalı tuzak son anda fark edildi.

Terör tuzakları son anda önlendi
Terör tuzakları son anda önlendi
GİRİŞ 23.09.2012 12:28 GÜNCELLEME 23.09.2012 22:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

BİTLİS ASKERİ KONVOY PATLAMADAN SON ANDA KURTULDU

Bitlis-Güroymak Karayolu'nda menfeze döşenen mayın askeri konvoyun geçisi sırasında patlatıldı.
Sabah saat 10:00 sıralarında Bitlis-Güroymak karayolunun Aşağı Kolbaşı Köyü civarında askeri konvoy geçtikten sonra menfeze döşedikleri mayını patlattıldı.

Şans eseri askeri konvoy geçtikten sonra mayının patlatılmasıyla ölen ya da yaralanan olmadı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, Bitlis - Güroymak ve Tatvan - Güroymak anayolu trafiğe kapatıldı.

Geçtiğimiz yıl aynı menfeze konan mayın 5 polisimizi şehit etmiş ve 6 sivilin de hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: DEMİRTAŞ'IN PROGRAMLARI İÇİN EMNİYET TEDBİRİ ALINIYORDU

Saldırı ile ilgili Bitlis Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Valilik, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"23.09.2012 Pazar günü saat 11:30 sıralarında,Güroymak ilçemizde Güroymak Belediyesi tarafından, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenecek olan park acılışı ve konser proğramında emniyet tedbiri almak üzere görev alan askeri araçların geçişi sırasında Güroymak-Bitlis Karayolunda mayın patlaması meydana gelmiştir. Olayda ölen yada yaralanan olmamıştır."

TUNCELİ- ERZİNCAN KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Tunceli'de dün gece iki karakola eş zamanlı düzenlenen, 1 askerin şehit olduğu 8 askerin yaralandığı saldırıdan sonra başlatılan operasyon sürerken, operasyon kapsamında Tunceli- Erzincan karayolu trafiğe kapatıldı.

Basın mensupları dahil bölgeye kimse karadan yaklaştırılmazken, PKK'lıların karakollara giden karayoluna bomba tazakladıkları ve bunların imha edilmeye çalışıldığı belirtildi. Operasyona havadan helikopterlerin destek verdiği kaydedildi.

Tunceli ile Nazimiye ilçesi arasında bulunan Şehit Mehmet ve 2 kilometre yakınında bulunan Gökçek jandarma karakollarına dün gece PKK'lılar tarafından düzenlenen ve saldırıda şehit olan askerin Mustafa Akar olduğu belirtilirken, karakol komutanı üsteğmen Salih Aslan'ın da aralarında bulunduğu yaralı 8 askerin tedavisi Tunceli Devlet ve Elazığ asker Hastanesi'nde sürüyor.

PKK'lıların sisli ve yağmurlu havada düzenlediği eş zamanlı saldırıdan sonra bölgede başlatılan operasyon sürerken, saldırıya uğrayan karakollara çıkan yollara döşendiği belirtilen patlayıcı tuzakları nedeniyle Tunceli- Elazığ karayolu sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Bölgeye basın mensupları dahil kimse yaklaştırılmazken, operasyonun hava destekli sürdüğü ve Tunceli'den çok sayıda eğitimli askerin havadan operasyon bölgesine indirildiği belirtildi. Operasyon sırasında zaman zaman PKK'lılarla çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Saldırıdan önce PKK'lıların Tunceli- Erzincan karayolunu 35'inci kilometrede kestiği ve bir aracı yakalarak yolu kapattığı, böylelikle saldırı düzenleyecekleri karakollara karadan takviye birliklerinin gelmesini engelledikleri belirtildi.

YÜKSEKOVA'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ

Hakkari Yüksekova'da, polisin yol devriyesi sırasında, menfez altına yerleştirilmiş tahrip gücü yüksek bir patlayıcı madde bulundu. Patlayıcı madde son anda fark edildi.

Uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı, dün gece saatlerinde Yüksekova Mezarlık Mahallesi'nde bulunan Gazi Caddesi'ndeki menfezin altında tespit edildi. Yol güvenliği sağlayan polis ekipleri, menfezin altındaki tahrip gücü yüksek uzaktan kumanda düzenekli patlayıcıyı bulunca çevre güvenliği alarak, bölgeye uzman ekipler gönderildi. Patlayıcı, bomba imha uzmanı ekipler tarafından yerinde patlatılarak imha edildi.

Bomba imha uzmanları, menfezin altındaki uzaktan kumandalı düzeneği patlatarak imha etti. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

YORUMLAR 4
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH askerimizi devletimizi korusun. başbakanın dediği gibi el ovuşturup kaos bekleyenler var işin acı tarafı bu bekleyenler arasında bdp li veya pkk lı olmayanlarda var ALLAH onlarada akıl izan vicdan versin
    Cevapla
  • SABIR SABIR 11 yıl önce Şikayet Et
    bize düşen askerimiz için dua etmektir.. askerin silahı, sivilin duası düşmanın ferasetini köreltir. tecrübe olunmuş ve sonuc alınmıştır. dua edelim din kardeşlerim.
    Cevapla
  • erdal 11 yıl önce Şikayet Et
    kartal tibet bende hicbir sizi uyandirmadi eminim ki sende de uyandirmadi amma artislesiyosun hepsi o. bizim orda densiz derler senin gibilere ulkemde her yil 5000 kisi trafikte oluyo bilmem kac bini saglikda yeterli mudahale olmadigindan bunlari kimse takmiyo da asker olunca mi vatan evletleri kiymete biner oluyolar simdi kimse yalan konusmasin sehit 2 gun akilda kalir 3. gun herkes unutur yalancilar ahlar vahlar hepsi o gercekde aileleri disinda kimse hatirlamaz
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    şuraya bak . bölgenin yarısında bombalar patlıyor gerçeği söyledi diye gramaj hesabı yapıyor birkaç mehmet öldü diye meclise gitmeyiz diyenler. (meclisin açılmaması doğru olabilir ama birkaç mehmet öldü demek içinizde hiçbir sızı uyandırmıyor mu?)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler