Patnos'ta bir köy karantinaya alındı

Ağrı'nın Patnos ilçesi Düzceli köyünde iki büyükbaş hayvanı ısıran başıboş köpeğin kuduz olduğu anlaşılması üzerine köy karantinaya alındı.

Patnos'ta bir köy karantinaya alındı
Patnos'ta bir köy karantinaya alındı
GİRİŞ 05.10.2012 14:46 GÜNCELLEME 05.10.2012 14:46

Ağrı'nın Patnos ilçesi Düzceli köyünde başıboş bir köpeğin, köyde iki büyükbaş hayvanı ısırması sonucu bir hayvan kesildi, bir hayvan da öldü. Kesilen hayvanın etinin aile tarafından yenildiğini söyleyen Seyithan Yolcu, diğer büyük baş hayvanın ölmesi sonucu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurdu. Ekipler, kuduz hastalığına karşı köyü karantinaya aldı, köpeğin öldüğü yeri de dezenfekte etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Patnos Devlet Hastanesi Sağlık Kurul Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Han, ailedeki kişilerin tetkiklerinin yapıldığını, şu an itibariyle herhangi bir belirtinin olmadığını, bu belirtilerin aylar sonra da ortaya çıkma ihtimali bulunduğunu söyledi. Dr. Han, hem Sağlık Kurul Başkanı hem de enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak olayı bizzat takip ettiğini, bu vaka ile ilgili broşür ve el ilanları dağıtacaklarını kaydetti.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Naci Özeler ise şunları söyledi: "Patnos ilçemize bağlı Düzceli köyünde bir köylümüzün ölen hayvanının ilçe tarım müdürlüğümüze bildirmesi sonucu köyde çalışmalar yapıldı. Hayvandan alınan numunede kuduz olduğu ortaya çıktı. Hayvanın öldüğü yer ekipler tarafından dezenfekte edildi, köyümüz de karantinaya alındı.'' Öte yandan kesilen hayvanın etini yiyen iki kişinin şu an hacda olduğu öğrenildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı