559 belediye köy olacak

TBMM Başkanlığı'na sunulan tasarıyla 56 milyon kişi, büyükşehir belediye sınırları içinde yer alacak. Tasarı 29 il özel idaresi, 1591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köyün tüzel kişiliğinin sona ermesini öngörüyor.

559 belediye köy olacak
559 belediye köy olacak
GİRİŞ 09.10.2012 08:21 GÜNCELLEME 09.10.2012 11:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

559 BELEDİYE KÖY OLACAK

Tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler mevcut personeli, taşınır ve taşınmaz malları, iş makineleri ve diğer araçları, borç ve alacaklarını kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 ay içerisinde ilçe belediyelerine bildirmek zorunda olacak.

Personel ve mallar büyükşehir belediyelerine devredilecek. Kapatılan il belediyesinin malları ise büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında paylaştırılacak.

Kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan köylerde görev yapan geçici ve gönüllü köy korucuları halen görev yaptıkları yerlerde görev yapmaya devam edecekler. Kendilerine tanınan haklardan aynen yararlanmayı sürdürecekler.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 2 binin altında olan 559 belediye ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere köye dönüştürülecek. Bu belediyelerin personel, mal, borç ve alacakları il özel idaresine devredilecek.

YORUMLAR 5
  • selçuk 11 yıl önce Şikayet Et
    hizmet alır en azından bu yerler. hizmet alır en azından bu yerler
    Cevapla
  • burhan müderrisoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    ''personel ve mallar büyükşehir belediyelerine devredilecek''.mi acaba??????????. sürekli takip ettiğim haber sitesi haber7,açıklama yaparmısınız;personel ve mallar büyükşehir belediyelerine devredilecek.diye yazmışsınız,bunu neye dayanarak yazdınız ki kanun tasarısında öyle bir şey yazmıyor,kanun çıktıktan bir ay sonra bütün taşınır taşınmaz ve personel bir ay içinde katılacağı ilçe belediyesine bildirilir diyorken personel daha sonra nasıl büyükşehir belediyesine devrediliyor,büyükşehir belediyesine devredilecekse neden daha önce bu beyanlar büyükşehir belediyesine verilmiyor.lütfen bizim bilmediğimizi biliyorsanız açıklama bekliyorum.....teşekkürler.
    Cevapla
  • ilyas kurt 11 yıl önce Şikayet Et
    kaldırılsın tabi. bizim köyüde belediye yaptılar 95'li yıllarda. amaç sadece devleti sömürmekti. hiçbir faydası olmadı köye. aksine zararı oldu. kışın yollar kapandığı zaman yse kurumu siz belediyesiniz kendiniz çözün sorunlarınızı diyordu. köylerin yolları açıkken bizim belediyenin kapalı kalıyordu. hatta elektriği bile fazla ödüyorduk.
    Cevapla
  • ahmet müderrisoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    yanlış. coğrafi bütünlüğü olmayan yerlerin aynı belediye çatısı altında toplanması çok yanlış bir karar, örnek verecek olursak antalya ilini istanbul gibi düşünemessiniz 135 km ötedeki alanyayı büyükşehir belediyesine dahil olursa büyük problemler çıkacaktır.
    Cevapla
  • halil soba 11 yıl önce Şikayet Et
    belediyelık yer en az 10 bin nufusa sahip olmalı.. çeşitli siyasi hesaplarla taşıma nufusla 1000 kişilik yerleri bile belediyelık yerleşim yeri olarak ılan ettıler.belediye demek başlıbaşına bir teşkilat demek,belediye başkanıyla,müdürleriyle,zabıtasıyla,bınasıyla.onun için tabıkı o kadar teşkilatlanmaya karşı gelen kaynağın tamamı personel giderlerine bıle yetmemekte,o beldeye çivi bile çakılamamaktadır.onun için belediye teşkilatlanma yerlerının en az 10 bin hatta daha fazla olması lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü