İstanbul'da deprem paniği!

İstanbul'da 3.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedilirken, halk ise panik yaşadı.

GİRİŞ 19.10.2012 11:23 GÜNCELLEME 19.10.2012 13:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kandili Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bugün saat 11:17 civarında, merkez üssü Büyükçekmece olan 3.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Büyükçekmece'nin 3.5 kilometre doğusunda gerçekleşti.

Deprem, sosyal medyada patladı

Deprem, asıl sosyal paylaşım sitelerini salladı. Depremi hisedenler anında sosyal medyadan haberi paylaştı.

KANDİLLİ'DEN RAHATLATAN AÇIKLAMA!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal İzleme Merkez Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, Büyükçekmece'de meydana gelen depremin, beklenen İstanbul depremini tetiklemesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Kalafat, "Depremin meydana geldiği yerde bilinen, haritalanmış önemli büyüklükte deprem üretecek herhangi bir fay yok. Vatandaşlarımız o konuda endişe etmesinler" dedi.

Prof. Dr. Doğan Kalafat, Büyükçekmece'de meydana gelen 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yerel saatle 11.17'de, büyüklüğü 3.8 olan hafif şiddette bir deprem meydana geldiğini hatırlatan Kalafat, "Depremin dış merkezi bizim için de enteresan yerdi. Büyükçekmece Gölü'nün kuzey doğusunda, karadaydı. Dolayısıyla özellikle Büyükçekmece ve civarında kuvvetlice hissedildi. İstanbul'un belli yerlerinde yer yer de bazı vatandaşlarımız tarafından da hissedildi. Şu an için endişe edilecek bir şey yok. Depremin meydana geldiği yerde bilinen, haritalanmış önemli büyüklükte deprem üretecek herhangi bir fay yok. Vatandaşlarımız o konuda endişe etmesinler. Zaman zaman bu tür kara içindeki faylar hafif şiddette bu tür aktivitelere çok sık olmasa da neden olabiliyorlar. Endişe edecek hiçbir şey yok. Lokal bir kırılma diye tahmin edebiliriz" diye konuştu.
"Büyükçekmece'de meydana gelen deprem, beklenen İstanbul depremini tetikler mi?" sorusu üzerine ise Kalafat, "Bu kesinlikle söz konusu değil. Bu deprem küçük, tali bir kırıktır. Bildiğiniz gibi Kuzey Anadolu fayının ana segmenti Marmara Denizi'nin içinden geçiyor. Dolayısıyla hızlıca bir çözümleme yaptık ve şu anda endişe edecek hiçbir şey yok. Büyükçekmece civarında hissedilen şiddet değeri 4.0'tür ama genel olarak İstanbul'da hissedilen şiddet değeri 3.0'tür. Yani bazı hassas vatandaşlarımız hissetmiştir" dedi.

KAYNAK: HABER7, İHA
YORUMLAR 15
  • orhan . 11 yıl önce Şikayet Et
    abartı. ropörtaja bakarsanız depremi hiç kimse hissetmemiş ama haberde halk panik yaşadı diyor.hangisi doğru
    Cevapla
  • mehmet karaca 11 yıl önce Şikayet Et
    ah be kardeşim.... mehdi talebesi ..! kardeşim musibete inşaALLAH denmez bunlar cehalet sözleri yapmayın musibet çağrılmaz doğru olan ALLAH cc ümmeti muhammedi bu tür afetlerden korusun demektir yoksa daha beterleri olacak inşaALLAH demek müslümana yakışmaz caizde değildir...yazık etmeyin..
    Cevapla
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    @kasım yurtlu. nun dedi gibi depremi yaratanda ALLAH (cc) dır.dünyada küfür durmadıkca, müslümanlar uykudan uyanmadıkca, daha da beteri olacak inşaALLAH.
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    hani dönüşüme karşı bazı ezikler var,slogan atıp duran,gerici komün hayranları.gerçi bunlar her faydalı şeye karşılarya.. (birde yıkık dökük evine 4-5 daire isteyip,ayak direyen açgözlü bina sahibi vatandaşlar) biraz gözleri açılır umarım.enkaz altında kalınca -nerde bu devlet- demesini bilirler ama.. bir de 3,bilmemkaçlık deprem haberi yapmayın yahu ayıptır.irice bir kamyon geçse çoğu bina daha fazla sallanır.vatandaşın paniğini körüklemeyin durduk yerde.
    Cevapla
  • abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    abartı. abartmakta dünya birincisiyizdir belki... tedbir almamakta da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler