TSK İç Hizmet Kanunu'na önemli müdahale

Darbelere gerekçe gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu değiştirilecek. Bu kapsamda orduda komuta devir-teslim törenlerinde generallerin söylediği bazı sözlere kaynak teşkil eden kanunlar da ayıklanacak.

TSK İç Hizmet Kanunu'na önemli müdahale
TSK İç Hizmet Kanunu'na önemli müdahale
GİRİŞ 24.12.2012 09:57 GÜNCELLEME 24.12.2012 09:57

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, darbelere gerekçe olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nda değişikliğe gidileceğini açıkladı. Başta "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır" şeklinde ifadeler bulunan 35'inci madde olmak üzere birçok kanun metinlerinin değişeceğini belirten Bozdağ, komutanların yeminlerinde de yeni düzenlemeye gidileceğini söyledi. Ordudaki devir-teslim törenlerinde ve komutanların yemin metinlerinde kamuoyunun görmeye alışık olduğu "Atatürkçü düşünce sistemine bağlılık" ile "laik rejimin yılmaz savunuculuğu" gibi vurgular da yeni düzenlemeyle birlikte tarihe karışacak. Generallerin bu konuşmalarına dayanak teşkil eden maddeler TSK İç Hizmet Kanunu'ndan ayıklanacak.

YeniŞafak Gazetesinde yer alan habere göre; Avusturya'nın başkenti Viyana'da beraberindeki gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bozdağ, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesi ve benzer ifadelerin olduğu 5-6 maddeyi değiştireceklerini ifade eden Bozdağ, "Kaldırmıyoruz. Darbeye gerekçe, bahane olarak kullanılan ifadeleri değiştiriyoruz. Aynı ifadeler görev devir teslim yeminlerinde de var, onlar da değişecek" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır