29 saat mahsur kaldılar!

Samsun'un Salıpazarı İlçesi Konakören Köyü'nde yoğun yağış nedeniyle 12 öğretmen ve 16 öğrenci köyde mahsur kaldı.

29 saat mahsur kaldılar!
29 saat mahsur kaldılar!
GİRİŞ 08.01.2013 21:04 GÜNCELLEME 08.01.2013 21:04

Samsun'da etkili olan kar yağışı Salıpazarı İlçesi'nde yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle köy yolları ulaşıma kapandı. Salıpazarı İlçesi Konakören Köyü'nde taşımalı eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerinin bir bölümü ders bitiminde dün evlerine gidemedi. Okul servislerinin kar nedeniyle gelememesi sonucu 12 öğretmen ve 16 öğrenci okulda mahsur kaldı. Geceyi okulda geçiren öğrenci ve öğretmenlere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yardım etti. Yiyecek ve giyecek yardımında bulunan ekipler, geceyi burada geçirdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolların açılması için yoğun bir çalışma başlattı.

VALİ AKSOY: MAHSUR KALAN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER KURTARILDI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Salıpazarı İlçesi'nde etkili olan ve öğrenciler ile öğretmenlerin mahsur kaldığı kar felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Aksoy, şunları söyledi:

"Okullardan evlere taşıma suretiyle giden çocuklarımızın taşınma sürecinde yollardaki kar nedeniyle bazı sorunlar yaşandı. Bu sorunların çözümünde il özel idaremize ait araç ve gereçlerle çalışmalar başlatıldı. Salıpazarı ilçemizde Konakören köyünde öğrenci ve öğretmenlerimize ulaşım konusunda sıkıntı yaşamaları üzerine ekiplerimiz gece saat 01.00 doğru bu köye kadar yolu açıp ulaşmıştır. Kar yağışının devam etmesi üzerine dönüşlerinin sorun yaratabileceğini düşüncesiyle öğretmen ve öğrencilerimizin bu okulda geceyi geçirmeleri düşünülmüş, İl Acil Afet Müdürlüğümüzün beraberinde getirdiği kumanyalar öğretmen ve öğrencilerimeze verilmiştir. Bugün sabahtan itibaren yeniden kapanan yolların açılması için yoğun bir gayret içerisine girmişlerdir. İl Acil Afet Müdürlüğü ve Offroad kulübünden gönüllü araçlarla okula ulaşılmıştır ve buradaki öğretmen ve öğrencilerimiz ilçe merkezine getirilmesine başlanmıştır. İlk aşamada 16 öğrenci ve 4 kadın öğretmen araçlarla ilçe merkezine getirildi. Araçlar tekrar geri dönüp orada kalan öğretmen ve görevlilerden oluşan 11 kişiyi daha okuldan alıp ilçe merkezine getirecektir."

Salıpazarı Karayonca Köyünde 15 öğrencinin de bir evde güvenli bir şekilde kaldığını söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, "Özellikle Gökçebaşı ve Karayonca köyünden okula gelen öğrencilerimiz dönüş yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle burada bir vatandaşımızın evinde güvenli bir şekilde kalmaktadırlar. Hem ev sahibi ile hem de servis şoförü ile görüştüm, durumları iyi. Onlara da ulaşmaya çalışıyoruz. Sağlık durumları iyidir.

Bütün birimlerimiz görev başındadır. Ekiplerimiz olay yerindedir. Samsun genelinde şuan itibariyle ilçelerimizde kar yağışı devam etmektedir. 70'ye yakın köy yolumuz kapalıdır. Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde iki gün okullarımız tatil edilmiştir" diye konuştu.

29 SAATTE KURTULDULAR

Samsun'un Salıpazarı İlçesi Konakören Köyü'nde dün saat 13.00'te yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan öğrenci ve öğretmenler bugün saat 18.00'de köye ulaşan ekipler tarafından kurtarıldı. Taşımalı eğitim veren Konakören Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri servis araçlarının karda mahsur kalması nedeniyle geceyi okulda geçirmek zorunda kaldı. Elektriklerin de kesik olduğu köyde yanan sobayla ısınmaya çalışan öğrencilere gece geç saatlerde uluşan AFAD ekipleri tarafından battaniye ve kumanya dağıtıldı. Bugün sabahın ilk ışıklarından itibaren kapanan köy yolunun açılması için uğraş veren ekiplerin çabası kar yağışının devam etmesi nedeniyle yetersiz kaldı.

AFAD, jandarma, il özel idaresi, Canik İlçe Belediesi Arama ve Kurtarla Birliği, Samsun Offroad kulübü üyeleri bugün saat 16.00 sıralarında güçlükle köye ulaştı. Yaklaşık 2 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle zaman zaman zor anların yaşandığı yolda bazı araçların zincirlerinin kopması ulaşımın sekteye uğramasına neden oldu. Köye ulaşan ekipler mahsur kalan öğrenci ve öğretmenleri alarak saat 18.00'de ilçe merkezine ulaştı. Köylerine gidemeyecek olan öğrenciler Salıpazarı İlçesi'nde yatılı bölge ilköğretim okuluna yerleştirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?