Akın Birdal'a kafa atan adamın cezası...

Bursa'da düzenlenen mitingde BDP milletvekili Akın Birdal'a kafa atan Bilgehan Şimşek 2 yıl 6 ay, olayın ardından onu darp ettikleri iddia edilen 13 kişi ise 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

GİRİŞ 13.01.2013 11:13 GÜNCELLEME 13.01.2013 11:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tüm sanıkların cezasını, bir daha suç işlemeyecekleri kanaati oluştuğundan erteleyen hakim, sanıkların aldıkları cezalar kadar denetime tabi tutulmalarına hükmetti.

5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "halk arasında panik oluşturacak şekilde tehdit ve basit yaralama" suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen Bilgehan Şimşek, karar duruşmasına katılmadı. Saldırının ardından Şimşek'i darp ettikleri iddiasıyla yargılanan 13 sanık ise, son kez hakim karşısına çıktı.

Sanık Bilgehan Şimşek'in Avukatı Mutlu Engin, müvekkilinin akıl sağlığı ile alakalı Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporu, kabul etmediklerini ifade ederek, yeni bir rapor alınmasını istedi. Raporun usule uygun olduğuna karar veren mahkeme, sanıkların esas hakkındaki son savunmalarını istedi.

Avukat Engin, müvekkilinin içinde bulunduğu ruh hali ve ani bir refleksle bu eylemde bulunduğunu belirtip, Bilgehan'ın beraatini talep etti.

Diğer sanıkların vekili Mustafa Yağcı da, müvekkillerinin suçsuz olduklarını yeniledi. Mahkeme, sanık Bilgehan Şimşek hakkında, "halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit" suçundan 2 yıl, "müessir fiil" suçundan ise 6 ay hapis cezası verildi. Ve sanık Şimşek hakkında bir daha suç işlemeyeceği kanaati hasıl olan hakim, cezayı erteleyip, sanığın 2 yıl ve 6 aylık denetimlere tabi tutulmasına hükmetti.

Bu arada olayın ardından sanık Şimşek'i darp ettikleri iddia edilen Abdulaziz Amak, Selahattin Akyüz, Tayfun Camkıran, Nadir Kırlılar, Ömer Öner, Ayla Yıldırım, Müslüm Dündar, Nizamettin Aydoğan, Serhat Aydoğan, Ayhan Işık, Teoman Kan Kılıç, Ulaş Doğan ve Neşe Yıldıran ise, "müessir fiil" suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Ve yine bu sanıkların cezası, hakim tarafından bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluştuğundan ertelendi.

Son olarak yine bu 13 sanığın, 1 yıl 6 ay denetime tabi tutulması kararlaştırıldı. Öte yandan sanık avukatlarından Mustafa Yağcı, müvekkillerinden Ömer Öner'in doğuştan engelli olmasına rağmen ceza verildiğini diğer müvekkillerinin de suçsuz olduğunu kaydederek, kararı temyiz edeceklerini aktardı. Kararın sanık Şimşek tarafından da temyiz edilmesi bekleniyor.

Bilindiği gibi, 10 Eylül 2010'da yapılan mitingde Bilgehan Şimşek, platformda konuşan BDP Milletvekili Akın Burdal'a kafa attığı için BDP'liler tarafından darp edilmişti. Bir süre tedavi gördükten sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan Şimşek, ilk duruşmada da tahliye edilmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    gerçek yürekli. adalet sadece kelime anlamı olarak bildiğimiz bir olgudan ibaret asla adaletin tecelli ettiğine bu ülkede şahit olmadım bu kafa atanın aksine hergün insanların canına ve malına kasdeden yüzlerce teröristi herdefasında aynı ihanetleri yaparken görüyoruz ve nedense asla bir ceza aldıklarınada şahit olmadık yazık gerçek şuki bu ülkede adam gibi yaşamaya çalışana ALLAH yardım etsin yoksa kalleş ve hain olana herdaim baş üstünde yer var
    Cevapla
  • fatme tahir 11 yıl önce Şikayet Et
    kurtulus. yazik bu adama bence seref madalyasi takilmasi gerek, bursa'nin cogu bulgaristan gocmenidir vatan kiymeti bilen insanlar'la dolu ,zaten pkk nin giremedigi miting yapamadigi karadeniz boyu, trakya bolgesi ve gocmenlerin counlukta olduu yerler bursa gibi, osmanli'nin ilk baskenti'de bursa'dir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap