Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? HARİTALI

Sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ile 9 derece üzerinde seyredecek.

Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? HARİTALI
Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? HARİTALI
GİRİŞ 21.01.2013 12:37 GÜNCELLEME 11.02.2013 11:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta sonuna kadar da Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde kalacağını, yurdun büyük bölümünde aralıklarla görülecek yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiği açıkladı. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 5 - 9 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>

Yurdun halen doğu bölgeleri üzerinde bulunan yüksek basınç merkezi ile Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi nedeniyle güneybatılı hava akımlarının etkisinde bulunduğu hatırlatıldı. Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta sonuna kadar da Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisinde kalacağı, yurdun büyük bölümünde aralıklarla görülecek yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiği belirtildi.

Rüzgarın genel olarak güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun batı bölgelerinde zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin edildiği açıklandı. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 5 - 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiği belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı