Buz tutan gölden ekmeklerini çıkarıyorlar

Şiddetli soğuklar yüzünden tamamen donan göldeki balıkçıların eskimo usulü zorlu yaşamı büyük ilgi görüyor.

Buz tutan gölden ekmeklerini çıkarıyorlar
Buz tutan gölden ekmeklerini çıkarıyorlar
GİRİŞ 11.02.2013 16:38 GÜNCELLEME 11.02.2013 16:38

Birçok fotoğrafçı, balıkçıların bu zorlu yaşamlarını belgelemek için donan göle akın etti.

Bitlis'in Ahlat ilçesi Ovakışla beldesinde bulunan ve soğuklar yüzünden tamamen donmuş olan Nazik Gölü'ne ilgi her geçen gün artıyor. Birçok fotoğrafçı balıkçıların zorlu yaşamlarını belgelemek için donan göle akın ediyor. Her gün kilometrelerce karlı ve buzlu yolları kat eden balıkçılar, yaşam mücadelelerini ağır kış şartlarında sürdürmeye çalışıyor.

Balıkçılar, soğuk ve kara aldırış etmeden donan göl üzerinde buz kırıp açtıkları deliklerden ağlarını gölün soğuk sularına bırakırken, fotoğrafçılar ise gün boyu ağlarla çıkan sazan balıklarını ve balıkçıların zor anlarını objektiflerine yansıtıyor. Balıkçılar gün boyu zorluklarla ağlarına takılan balıklarla evlerine ekmek götürmenin, fotoğrafçılar ise bu zorlu balık avını objektiflerine yansıtmanın mutluluğu ile gün batımıyla evlerine geri dönüyor. Donan göl üzerine ilk kez çıkan gazeteciler korkulu anlar yaşarken, buz altından yürütülen balıkçı ağları ise hem korku hem de tehlikeyi bir anda yaşattı.

Bitlis'ten gelerek zorlu balık avı ile donan Nazik Gölü'nün haber ve fotoğraflarını belgelemek için göl üzerinde bulunduklarını anlatan Özcan Çiriş; "Şu anda Nazik Gölü üzerindeyiz. Buraya haber amaçlı fotoğraf çekmek için geldik. Şu anda buzun çatladığında çıkardığı sesi duyuyoruz. Ayaklarımızın altında buz çatlıyor. Buna rağmen haber yapmak için fotoğraf çekiyoruz. Şu anda gerçekten korkuyoruz. Buzda meydana gelen çatlak sesleri buzun altından gelen suyun sesi bizleri ürkütüyor. Fakat haber ve fotoğraf denince böyle bir delilikte söz konusu oluyor" dedi.

Fotoğraf sanatçısı Emre Taşkesen ise, ilk kez donan göl üzerinde yürüdüklerini ve bu güzel olayı fotoğraflamak için buz üzerinde kilometrelerce yürüdüklerini ifade ederek, "Buzun üzerinde yürümek değişik bir duygu. Yazın gördüğümüz gölün üzerinde şu anda yürüyoruz. Balıkçı arkadaşların bugün ki nasibi pek yoktu. Fakat biz fotoğrafçıların nasibi fazlasıyla vardı. Çok güzel kareler yakaladık. Korkusuz bir şekilde buzu kırıyoruz ve herkesi buraya davet ediyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi