İşitme engellilere ''özel'' imam

Ordu Müftülüğü, işitme engelli vatandaşlar için imamlara işaret dili eğitimi veriyor.

İşitme engellilere ''özel'' imam
İşitme engellilere ''özel'' imam
GİRİŞ 25.02.2013 14:18 GÜNCELLEME 25.02.2013 14:18

İşitme engelli vatandaşların din hizmetinden yararlanması amacıyla hazırlanan proje kapsamında açılan kursa il genelinden 33 imam katıldı.  

Ordu Müftülüğü eğitim salonunda açılan kursla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, din hizmetini toplumun her kesimine kusursuz bir şekilde ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kendilerine işitme engelli vatandaşlardan konuyla ilgili istekler geldiğini ifade eden Kolukısaoğlu, şöyle konuştu:

''Biz de gelen bu talebe en kısa sürede cevap verebilmek için çalışma başlattık. Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği yaparak ilanlar verdik ve işaret dili eğitimi kursunu açmış olduk. Kursumuza işaret diliyle hutbe okuyacak ve vaaz verecek 33 arkadaşımız başvurdu. Kurs sonunda 33 arkadaşımız işitme engelli vatandaşlarımıza vaaz vererek, hutbeyi de aynı şekilde okuyarak din hizmeti sunmuş olacaklar. Ben bu kursa katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum''

Kadınlara yönelik de kurs açılacak

 Kolukısaoğlu, kursun tamamlanmasının ardından, işitme engelli kadınların da din hizmetlerinden yararlanabilmelerine yönelik işaret dili eğitimi kursu açacaklarını belirterek, ''Eğitime katılan arkadaşlarımız bu işi gönüllülük esasına göre yapıyorlar. Eğitmen hocamız da gönüllü yapıyor bu işi. Bizim ilerideki hedefimiz Kur'an kursu öğreticilerimizden de talep var. Onlar da kadın işitme engelli vatandaşlarımızla iletişim kurmak istiyorlar. İkinci etapta kadınlara özel işaret dili eğitimi kursu açacağız'' ifadelerini kullandı.

 ''Yardımcı olacağımıza inanıyorum''

 Kursa katılan Ordu Soya Fabrika Camisi İmamı Bekir Karakış, eğitim sonunda işitme engelli vatandaşlara yardımcı olacaklarına inandığını dile getirdi.

Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Karakış, ''Bizden din hizmeti bekleyen insanlara cami içinde de cami dışında da bu hizmeti vermemiz gerekir. Bu bağlamda böyle bir kursta bulunmaktan çok mutluyum. İnşallah kursu en iyi şekilde tamamlayarak bizden hizmet bekleyen kardeşlerimize yardımı olur'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler