4 kadının isimleri okullara verildi

Siirt'te terör örgütü PKK saldırısında ölen 4 kadının isimleri okullara verildi.

4 kadının isimleri okullara verildi
4 kadının isimleri okullara verildi
GİRİŞ 01.03.2013 11:46 GÜNCELLEME 01.03.2013 11:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

20 Eylül 2011 tarihinde Siirt Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında, terör örgütü PKK üyelerince içinde 6 kadının bulunduğu sivil bir araca yapılan saldırıda hayatını kaybeden Nergiz Evin (25), kardeşi Zeynep Evin (31) ile Kevser Çekin (25) ve Nurcan Olgaç'ın (25) isimleri, Siirt merkez, Şirvan ve Kurtalan ilçelerindeki 4 anaokuluna, 10 Kasım 2012'de Pervari'de düşen helikopterdeki Dadaşlar timinin ismi ve şehit polis memuru Osman Demir'in adı da başka okullara verildi.

-Teröristlerin saldırısı sonucu ölen 4 kadın-

Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, isimleri değiştirilen okullara, 2011 yılında Siirt'teki olayda hayatını kaybeden 4 kadın ile Siirtli yazar ve şairlerin adlarının verildiğini bildirdi.

Okul Ad Verme ve Değiştirme Komisyonu tarafından alınan kararın onaylanarak kesinleştiğini ifade eden Suay, şunları söyledi:

''Vali Osman Acar İlkokulu'na, 10 Kasım 2012'de Pervari'de düşen helikopterdeki Mehmetçiklerin anısına Dadaşlar, Vali Mehmet Süer Ortaokulu'na, Siirtli İslam tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Vali Mehmet Süer İlkokulu'na da 2010 yılında Siirt'te şehit edilen Osman Demir'in adı verildi. Merkez Çağdaş Yaşamı Destekleme Anaokulu'na 2011 yılında Siirt'te şehit edilen Nurcan Olgaç, Şirvan Boylu Köyü Kumlu mezrası Çağdaş Yaşamı Destekleme Nevin Gürpınar Anaokulu'na aynı olayda öldürülen Kevser Çekin, yine aynı köyün Ayranlı mezrasındaki Hatice Gürpınar Anaokulu'na Nergiz Evin, Kurtalan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzzet Say İlköğretim Okulu'na da Zeynep Evin'in adı verildi.''

Terör örgütünce düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Nurcan Olgaç'ın babası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç da, yapılan bu davranışın acılarını bir nebze hafiflettiğini ve yetkililere teşekkür ettiğini bildirdi.

-Talep vatandaşlardan geldi-

Öte yandan vali ismi taşıyan okulun isminin değiştirilmesi konusunda AA muhabirine konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'e hizmet eden bütün valilere müteşekkir olduklarını ve yaptıkları hizmetler nedeniyle daima gönüllerde yaşayacaklarını belirtti.

Bu açıdan ele alındığında her valinin adının bir okula verilmesi gerektiğini dile getiren Aydın, ''Bu da mümkün değil. Öte yandan bazı hayırseverlerin de yaptıkları çok cüzi yardımlarla yapılan okullara adlarını verdiklerini gördük. Vatandaşlardan, gerek şehitlerimiz ve gerekse Siirtli yazar ve bilim adamlarının adlarının bazı okullara verilmesi yönünde gelen talepler vardı. Biz de bunu değerlendirdik. Okul adlarını vatandaşlardan gelen istek doğrultusunda değiştirdik'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ali can 10 yıl önce Şikayet Et
    Vali bey. siirtte tam 22 yıl oldu babamın sırf devlet memuru olduğu için katledilmesi değil babamın adının okullara verilmesi bir gün olsun ne vali beyin ne de kaymakam beyin nede herhangi birini bizi ziyaret ettiğini görmedik. sayın vali bey nüfus memurunuz teröristleri bile şehit sayarken babam ne sayılıyor merak ettim
    Cevapla
  • yemliha 11 yıl önce Şikayet Et
    yemliha. suçsuz yere bu zavallıları katlettiler türkiyenin gündeminde de bu katillerin affedilmesi salınıverilmesi var canım Türkiyem ne günlere kaldı yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı