Türk basının büyük kaybı

Türk basınına ve Mersin yerel basınına 50 yıllık hizmeti bulunan Hamdi Yurdakul hayatını kaybetti.

Türk basının büyük kaybı
Türk basının büyük kaybı
GİRİŞ 16.08.2014 12:34 GÜNCELLEME 16.08.2014 15:18

Abdullah Biçer ve Mehmet Miras'ın haberi

64 yaşındaki usta gazeteci bu sabah saatlerinde evinde geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.

Cenazesi bugün Mersin'de Müftü Camii'nde ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.

HAMDİ YURDAKUL KİMDİR?

Evli ve bir kız babası olan 64yaşındaki Hamdi Yurdakul, gazeteciliğe Ankara Barış gazetesinde Mersin muhabiri olarak göreve başladı.

Daha sonra Yeni İstanbul Gazetesinde muhabirlik yaptı.1970 yılında da Milliyet gazetesi Mersin muhabiri olarak çalışmaya başladı.Mersin’de ilk Milliyet Gazetesi Mersin Bürosu
Temsilciliği yaptıktan sonra 1993’da emekli oldu. Mersin’de 1994’de yayın hayatına giren ve kendi soyadını taşıyan haftalık bir gazetesi de bulunuyordu.

1975 yılında kurulan Mersin Gazeteciler Derneği’nin kurucu üyesi olarak da derneğin çeşitli yönetimlerinde uzun süre görev aldı.Geçen dönem Merkez Mersin Gazeteciler Derneği (MMGD)Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmişti.

Özal'ın övgüsünü almıştı

8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın, Başbakan olduğu döneminde, 26 Ekim 1984’de Milliyet’de çıkan, ANAP’ın kazandığı Silifke Belediye Başkanlığı seçimleri sırasında çektiği siyasi parti kardeşliği fotoğrafını çok anlamı bularak onur duyduğunu belirten Özal’ın, ” Bir gazeteci için bu anı yakalamak büyük maharet ister” diyerek gazeteci Hamdi Yurdakul’u, Meclis’te özel olarak kabul eden Başbakan Turgut Özal’dan da başarı ödülü aldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin, 1992 yılında Milliyet gazetesindeki tam sayfa röportajıyla güncel spor yazısında gazetecilik alanında büyük başarı elde ederek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye genelinde her yıl yaptığı Türkiye Gazetecilik Başarı ödülü alarak yılın gazetecisi seçildi..İstanbul Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve çok sayıda gazetecilik başarı ödülleri de olan gazeteci Hamdi Yurdakul, Sarı Basın Şeref Kart sahibiydi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor