RTÜK Başkanı'ndan CHP’li üyelere veryansın

RTÜK Başkanı Davut Dursun, bazı RTÜK üyelerinin asparagasa başvurduğunu belirterek, "RTÜK'ün çivisi çıktı diyorlar. Utanmaları gerekir" dedi

RTÜK Başkanı'ndan CHP’li üyelere veryansın
RTÜK Başkanı'ndan CHP’li üyelere veryansın
GİRİŞ 28.05.2015 13:00 GÜNCELLEME 28.05.2015 13:00

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Yeni Şafak'a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisi için “Ak Parti İl Başkanı” benzetmesi yapan Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç'un iddialarını yalanlayan Dursun, “Hiçbir siyasi partinin üyesi değilim. Herhangi bir siyasi partiden maaş almadım. Üniversitede siyaset bilimi dersleri verdim, siyaset üzerine bilimsel çalışmalar ve yayınlar yaptım, ama oy kullanmak dışında herhangi bir siyasi partide görev almadım" dedi.

CHP'lileri RTÜK kapısına yığma tehdidi

Dursun sözlerine devam etti: "AK Parti grubunun TBMM Başkanlığına önerdiği listeden RTÜK üyeliğine seçilmiş olmam bu partinin üyesi olduğum veya partide görev yaptığım anlamına gelmez. RTÜK'ün tüm üyeleri belli parti gruplarının önerdikleri listeden seçilmişlerdir. Benim ve Üye arkadaşlarımın AK Partili gibi davrandığını iddia edenlerse, her fırsatta CHP'li kimliklerini ifade ekmekten ve CHP'yi temsil ettiklerini dile getirmekten geri durmamış, CHP'lileri RTÜK'ün kapısına yığmakla tehdit etmiş ve CHP Teşkilatını örgütleyip RTÜK'ün kapısına siyah çelenk bıraktırmışlardır. Son birkaç ayın yazılı ve görsel medyasını tarayanlar hangi RTÜK üyelerinin bir parti üyesi gibi hareket etmekte olduklarını gayet iyi hatırlayacaklardır."

"Tehditlere pabuç bırakmam"

RTÜK'ün tarafsız ve özerk bir kurum olduğunu anımsatan Dursun, "Altı yıllık başkanlık dönemimde kurumun tarafsızlığından ve özerkliğinden ödün vermedim, bundan sonra da vermem. Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç iki ay sonra süremin dolacağını söylüyor ve 'Aklını başına al' diye tehdit ediyor. Altı yıldır doğru olduğuna inandığım şekilde yönettim bu kurumu, bundan sonra da tehditlere pabuç bırakmam" dedi.

"Cumhurbaşkanı'na sataşılması doğru değil"

RTÜK Başkanı Dursun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Üst Kurul Üyesi Süleyman Demirkan'la ilgili olarak da şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır ve ortak bir değeridir. Kendisi ve açıklamaları hakkında kişisel düşünceleriniz olabilir. Ama Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi sıfatıyla Cumhurbaşkanına medya üzerinden partili bir kişi, muhalif bir milletvekili veya parti yöneticisi gibi sataşılmasını asla doğru bulmuyorum. Kamu görevlisi ve belli düzenlemelere göre hareket etmeleri gereken Üst Kurul Üyelerinin mevzuata aykırı olan bu tutumlarının kurumun tarafsızlığını ve prestijini baltaladığını düşünüyorum.”

Bazı üyelerde utanma kalmadı

Dursun, Üst Kurul Üyesi Ali Öztunç'un bazı kanallara ceza verilmezken muhalif kanallara sürekli ceza verildiği iddialarına da şu cevabı verdi: “Hazırlanan raporlar incelendiğinde herhangi bir yayın kuruluşunun kayırılmadığı gibi hedef alınmadığı da açıkça görülür. Örneğin Halk TV'ye çok ceza verildiğini, TGRT Haber'e ceza verilmediğini savunuyorlar. Birincisi cezayı veren Üst Kurul değil, Yüksek Seçim Kurulu. Bir Üst Kurul Üyesinin bu gerçeği hala öğrenememiş olması düşündürücü. Uzmanların hazırladıkları raporların yayın kuruluşlarına göre dağılımı incelendiğinde “TGRT Haber'e ceza verilmiyor, Halk TV için ne gelirse ceza veriyorlar” diyen Üst Kurul Üyesinin yalanı açıkça ortaya çıkıyor. Çünkü o sözlerin gazetede yayınlandığı tarih itibarıyla Halk TV için 7, TGRT Haber için hazırlanan rapor sayısı ise 6'dır. Ama bunun haber değeri olmadığı için arkadaşlar asparagasa başvuruyorlar. Sonra da 'RTÜK'ün çivisi çıktı' diyorlar. Utanmaları gerekir. RTÜK'ün çivisi yerli yerinde duruyor ama bazı üyelerinde utanma kalmadığı kesin."

KAYNAK: AYFER MALLI- YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?