Öteki Yayınevi'nin arşivi korsanın elinde

Öteki Yayınevi'nin 15 yıllık yayın etkinliğini kapsayan 400 kitaplık arşivi çalındı. Hırsızın çeviri eserleri çevirenlerin isimlerini değiştirerek başka yayınevlerine satması yayınevini çileden çıkartıyor.

Öteki Yayınevi'nin arşivi korsanın elinde
Öteki Yayınevi'nin arşivi korsanın elinde
GİRİŞ 06.07.2006 13:07 GÜNCELLEME 06.07.2006 13:07

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan yayınevi yetkileri, çalınan arşiv konusunda şunları söylediler:


'Öteki Yayınevi’nin 15 yıllık yayın etkinliğini içeren 400 (dört yüz) kitaplık arşiv, bilgisayar belleklerini çalan kişi tarafından götürülmüştür. Çalınan dosyalardan 40’a yakını daha önce yayımlanmış kitaplara aittir.

Bu karanlık işi gerçekleştiren kişi, belli ki sıradan bir bilgisayar hırsızlığıyla ilgili değil. 


Çünkü Öteki Yayınevi’nin dizgi, çeviri ve bütün telif haklarını ödediği kitap dosyalarını çalan kişi, bunları bastırmak/ pazarlamak için kimi yayınevlerine götürürken kitapların künyesindeki, çevirmen adlarını değiştiriyor.


Örneğin, Krishan Kumar’a ait Modern Zamanlarda Ütopya ve Karşı Ütopya adlı kitap, Kalkedon Yayınevi tarafından yayımlanmıştır. Bu kitabı Kalkedon Yayınevi’ne getiren kişi, çevirmen olarak, sahte olduğu her halinden belli Ali Galip gibi bir isim kullanmıştır.


Oysa söz konusu kitabı Öteki Yayınevi için Sinan Altıparmak çevirmiştir.


Öteki Yayınevi’nin başlatacağı hukuk savaşımında, başta Türkiye Yayıncılar Birliği olmak üzere, yayınevlerinin, yazarların ve çevirmenlerin konuya duyarlı olmaları ve Öteki Yayınevi’ni bu bakımdan desteklemelerini diliyoruz.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü