Müslüman olmak için örtü şart mı

Berlin Protestan Lisesi'nden bir öğrencinin 'Bir Alman'ın müslüman olması için başörtüsü takması şart mı?' sorusuna Bursa İl Müftüsü şu cevabı verdi.

Müslüman olmak için örtü şart mı
Müslüman olmak için örtü şart mı
GİRİŞ 27.09.2006 00:05 GÜNCELLEME 27.09.2006 00:05

Berlin Protestan Gymnasium Zum Grauen Kloster Lisesi'nden bir öğrencinin 'Bir Alman'ın müslüman olması için başörtüsü takması şart mı?' sorusunu cevaplayan Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz; 'Müslüman olmak için şehadet getirilmesi yeterli, böyle bir şart yoktur' dedi.
Alman öğrencilerin ziyaret ettiği Müftü Gündüz, konuk öğrencilerin çeşitli sorularını da cevaplandırdı. Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, bir Alman öğrencinin; 'Hocam, bir Alman vatandaşının müslüman olabilmesi için başörtüsü takmak zorunda mı' sorusunu cevaplandırdı.

Bir kişinin müslüman olmak için başörtüsü takma zorunluluğunun olmadığını belirten Müftü Gündüz; 'Kur'an-ı Kerim'de başlarımızın örtünmesini Allah istiyor. Bu yoruma göre değişebiliyor. Bazı insan örtünmeyi, 'tamamen örtünme' anlıyor, bir kısmı sadece yüzünü örtüyor, bu yorumdan kaynaklanan bir şey. Kur'an'da örtünme vardır. Ama başını açmış olsa bile İslam'dan çıkmaz. O yine Müslümandır, bizim kardeşimizdir, her şeyimizdir.

Biz kadını da erkeği de yaratan Allah'tır diyoruz. Dolayısıyla kadınlara 'örtün' diyen de Allah'tır. Ama şu bir gerçek ki İslam'a göre kadın erkek arasında bu anlamda bir kısım kısıtlamalar vardır. Bütün bunlar dinimizin özünden kaynaklanıyor. Yani sen bunları yapmazsan dinden çıkmış olmazsın. Yapmadığından dolayı belki Allah katında bir şey olur. Gayr-i müslim birisinin müslüman olması için şehadet etmesi yeterlidir' diye konuştu.

Alman bir öğrencinin İslam dininin homoseksüelliğe bakışını sorması üzerine; 'Böyle bir ilişki dinimize göre haramdır ve büyük günahtır" diyen Müftü Gündüz, Papa'nın müslümanlara yönelik açıklamalarını da değerlendirdi. Gündüz şunları söyledi: 'Hz. İsa'ya bu anlamda bir hakaret yapılsa siz de rahatsız olursunuz. Hatta biz bile rahatsız oluruz. Dolayısıyla mukaddeslerimize, inançlarımıza hiç kimse saldırmamalı, onu küçük göstermeye çalışmamalı. Bunlar fikir özgürlüğü noktasında yapılıyor gibi gösteriliyor. Bu doğru değil. Çünkü inancımıza göre dinimizin birinci temeli Allah'a inanmak, ikinci olarak da peygamberimize inanmaktır. Ve peygamberimizi çok sevmemizi Allah bizden istiyor. Böyle bir insana yapılan hakareti de normal karşılayamayız. Ancak işi böyle ileri götürüp yıkmak, dökmek insanlara zarar vermek, yakmak, bunlar İslam'ın öngördüğü şeyler değildir."



YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!