Eylemcinin biri vicdani retçi çıktı

Uçağı kaçıran eylemeci Hakan Ekinci'nin vicdani retçi olduğu ve daha önce de Papa'ya mektup gönderdiği ortaya çıktı. İşte eylemcinin görüntüsü:

Eylemcinin biri vicdani retçi çıktı
Eylemcinin biri vicdani retçi çıktı
GİRİŞ 03.10.2006 20:25 GÜNCELLEME 03.10.2006 20:25

Türk Hava Yolları'nın Tiran-İstanbul seferini yapan, 107 yolcu ile 6 mürettebat taşıyan yolcu uçağı kaçırıldı. Uçak İtalya'nın Brindisi Havaalanı’na indirildi.

Uçağın Papa'nın Türkiye ziyaretini protesto etmek isteyen iki Türk tarafından kaçırıldığı öğrenildi. Tiran’dan 16.20’de hareket eden uçağın Yunan hava sahasındayken İtalya'ya çevirildiği bildirildi.




Yunanistan Savunma Bakanlığı, bir Türk yolcu uçağının, saat 18.00 sularında kaçırıldığına dair imdat sinyali gönderildiğini açıkladı.

Uçaktan iki kez yardım sinyali alındığı belirtilen açıklamada, Yunanistan hava kuvvetlerine ait dört uçağın, Yunan hava sahasından çıkıncaya kadar uçağa eşlik ettiği kaydedildi.

THY yetkilileri, 107 yolcu ve mürettabat içinde yaralanma ve can kaybının olmadığını uçakta 5 Türk yolcunun bulunduğunu belirtti.

THY'den yapılan açıklamada uçağı kaçıran korsanların, 'İtalya'da teslim olacağız, Papa'ya mesaj vermek istedik' dedikleri belirtildi.



Eylemcilerin silahlı olmadığı ve yolcuları bırakacağı yönünde bilgiler geliyor.


İstanbul'da THY bünyesinde kriz masası oluşturuldu. Kaçırılan uçağın pilotu Mürsel Gökalp ve Yardımcısı Yavuz Yılmaz olduğu açıklandı.


Vatikan yetkilileri olaydan haberdar olduklarını ve yakından izlediklerini belirtirken eylemcilerin Papa'nın ziyaretine tepkiye yönelik vermek istedikleri mesaj merak konusu oldu.


Korsanlardan birinin adı Hakan Ekinci diğerinin ismi ise soyismi netleymeyen Mahmut isimli biri.


Eylemciler Papa'ya mesaj iletmetmelerini izin verilmemesi üzerine medya ile konuşmak istedikleri belirtildi. Bu konu üzerinde polisle eylemciler arasında görüşmeler sürüyor.


İstanbul Atatürk Havalimanı'nda oluşturulan kriz masası uçakta bulunan yolcuların yakınları için özel bir bölüm oluşturdu. Yolcu yakınlarına buradan doğrudan bilgi verilmeye başlandı.


Uçağı kaçıran Hakan Ekinci'nin vicdani retçi olduğu, nüfusuna kendi isteği dışında Müslüman yazıldığı ve daha önce Papa'ya mektup yazdığı belirtiliyor. Mektubunda ben Hıristiyanım ve müslüman orduya gitmek istemiyorum. Bana bu konuda yardımcı olun dediği ortaya çıktı.



Hakan Ekinci Tiran'dan uçağa biniyor. 1. Ordu Komutanlığı'ndan kaçtığı için Türkiye'ye dönüşte tutuklanacağı korkusu içinde olduğu belirtiliyor.


OLAYLA İLİGİLİ GELİŞMELER

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!