Öcalan, DTP yönetimini değiştiriyor

PKK ile DTP'yi biribirine düşüren olay, genel başkan Ahmet Türk'ün seçimlere bağımsız adaylarla girme fikri oldu. Bölücübaşı, duruma kızınıca, parti yönetimi karar aldı.

Öcalan, DTP yönetimini değiştiriyor
Öcalan, DTP yönetimini değiştiriyor
GİRİŞ 17.01.2007 05:45 GÜNCELLEME 17.01.2007 05:45

Ufuk Türkyılmaz'ın haberi

DTP’nin, Genel Başkanı Ahmet Türk aracılığıyla son günlerde yaptığı açılım, partiyi yetersiz olmakla suçlayan PKK ile artık üzeri örtülemeyen ciddi bir gerilime sürükledi. DTP’nin seçimlere bağımsız adaylarla girme eğilimi de “siyasi zaaf yaratacağı” eleştirisine neden oldu. Terör örgütü tarafından her fırsatta suçlanan yönetim, olağanüstü kongre kararı alırken, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan Ahmet Türk’e gönderdiği iddia edilen mesaj, partideki depremin ipuçlarını da verdi.

Ahmet Türk’ün, PKK tezlerinin aksine “Kürtler, Türklerle birlikte ortaklaşa yaşamak istiyor” açıklamasının ardından Öcalan’ın “Siz marka giyinesiniz diye buralarda çürümüyorum” dediği öğrenildi. Türk’ün, bir süre önce Emniyet’ten koruma istediği de tüm bu tartışmalar sürerken gelen duyumlar arasında. AKŞAM’a konuşan Türk, “Benim konumuma kurultayın iradesi karar verecek. Diğer tarafların yorumunu herkes kendisine göre değerlendirir” dedi.

DTP Parti Meclisi, 12 Ocak’ta yaptığı toplantıda yönetimin değişmesi için düğmeye bastı. Terör örgütü, DTP’yi Güneydoğu’da proje üretmemekle suçlayarak partinin bölgede ciddi projelerinin sahibi olması gerektiğini vurgulamış, Öcalan’ın sağ kolu Koma Komalen Kürdistan Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan tarafından yapılan açıklamada, 2007 seçimlerinde alınacak başarısızlığın sonuçlarının geriye dönüşünün olmadığı vurgulanmıştı.

Karayılan, bu noktada DTP’ye önemli görev düştüğünü söyleyerek örgütün partide kongre istediği mesajını şu ifadelerle vermişti: “Halka hizmet edecek yöneticilerin göreve getirilmesi önemli.”

KARARLARIMIZI BİZ AÇIKLARIZ

PKK’dan “diğer taraflar” diye söz eden Türk, tartışmaları AKŞAM’a değerlendirdi. Türk, terör örgütünden üst düzeyde yapılan açıklamalara “Diğer tarafların yorumlarını herkes kendisine göre değerlendirebilir. Ama kararlarımızı, projelerimizi, inançlarımızı biz kamuoyuna ulaştırırız. Bu konuda da kimsenin bir eleştirisi de olmaz. Olması da doğru değil. Seçim atmosferine girdiğimiz bu süreçte halkımızın beklentilerine yanıt verecek bir PM’yi, bir MYK’yı örgütlemek istiyoruz” dedi.

Baskı kongre kararı aldırdı

Örgütün, açıkça bir bildiriyle yönetimini değişmesini istediği DTP, dün 12 Ocak’ta alınan olağanüstü kongre kararının gerekçelerini açıkladı. Kongre kararının halka karşı bir özeleştiri anlamını taşıdığını belirten Parti Meclisi, çalışma performansıyla, halkın beklentileri ve sorunlarının çözümü için yetersiz kalındığı tespitiyle, parti yönetimini yenilemek amacıyla olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?