Konuşup Erhan Tuncel'i yakacağım

Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Yasin Hayal, babasına soruşturmanın seyrini değiştirecek, cinayetin arkasındaki bağlantılarla ilgili açıklamalar yaptı:

Konuşup Erhan Tuncel'i yakacağım
Konuşup Erhan Tuncel'i yakacağım
GİRİŞ 04.02.2007 09:35 GÜNCELLEME 04.02.2007 09:35

'Konuşacağım, Erhan Yanacak'

Yasin Hayal'in babası oğlunun telefonda kendisine yaptığı konuşmayı açıkladı: 'Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ortalık karışacak. Fazla yatmam ama ben konuştuğumda Erhan Tuncel ömür boyu cezaevinden çıkamayacak'.

Trabzon'un Pelitli beldesinde oturan Yasin Hayal'in babası SABAH'a konuştu. Baba Bahattin Hayal, cinayetin iki gün önce telefonla konuştuğu oğlunun 'Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ortalık karışacak. Ben fazla yatmam ama ben konuştuğumda Erhan ömür boyu cezaevinden çıkamayacak' dediğini söyledi. Bahattin Hayal, cinayetin işlendiği 19 Ocak günü oğlu Yasin Hayal'in Trabzon'da olduğunu iddia ederek, 'Cinayetin ilk gününden itibaren Yasin'in burada olduğu tanık ifadeleriyle ortada zaten. Aksini ifade edenler delillerini de ortaya koymalı. İki gün önce oğlumla telefonda konuştum. Bana 'Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ortalık karışacak. Ben fazlayatmam ama ben konuştuğumda Erhan ömür boyu cezaevinden çıkamayacak' dedi.

'ÇOK KİŞİNİN BAŞI YANAR'


Oğlumun başına ne geldiyse Erhan Tuncel'le tanıştıktan sonra geldi. McDonald's olayı da Erhan'la tanıştıktan sonra oldu. McDonald's olayından sonra olay buralara kadar geldi. Herşey Erhan'ın arkasındaki bağlantıların kim olduğunun ortaya çıkmasıyla çözülecek'dedi.


Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal de, 'Gerçekler ortaya çıkacak. Cinayetin olduğu gün kardeşim buradaydı. Aynı evde kalıyoruz ve televizyondaki cinayet görüntülerini hep birlikte izledik. Hiçbir tepki vermedi. Gerçekler henüz ortaya çıkmadı. İlişkisi var mı yok mu henüz bellideğil. Benim kardeşim bunları yapacak insan değil. Mahkeme sonunda herşey ortaya çıkacak. Herkes gerçeklere şahit olacak. Çok kişinin başı yanacak. Ve çok kişi de koltuğundan olacak' dedi.'


Öte yandan, McDonald's bombacısı Yasin Hayal'i cezaevine giderek onu ziyaret ettiği iddia edilen BBP (Büyük Birlik Partisi) MKYK üyesi Halis Egemen, Yasin Hayal'in babası ve amcasının arkadaşı olduğunu belirtmiş, bombalama olayından sonra ailenin avukat konusunda yardım talep ettiklerini ve aileyi avukat Fatih Çakır'a yönlendirdiğini söylemişti.

BBP İLİŞKİLERİ


Ancak Yasin Hayal'in ağabeyi Osman Hayal, 'Halis Egemen'i tanımayız. Herhangibir aile dostluğumuz yok. Mc Donald's olayından sonra Yasin'le ilgilendi. Biz de buna sebep olarak Yasin'in Nizam- ı Alem ocaklarında çalışmış olmasına bağladık. Asıl gerçek bağlantıları Yasin mahkeme safhasında verdiği ifadelerle ortaya koyacak. Herkesin rolü ortaya çıkacak' dedi. Bu arada Halis Egemen ve Erhan Tuncel'in, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı karede fotoğrafı ortaya çıkmış ve bağlantılarının ne olduğu merak konusu olmuştu.

SESSİZLİK HÂKİM


Öte yandan Yasin Hayal'in oturduğu mahallede yaşayanların ağzını bıçak açmıyor. Herkes soruşturma sonunda çıkacak olan gerçekleri bekliyor. Pelitli sakinleri gazetecilerle konuşmaktan çekiniyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar