55'lik damada 27'lik gelin

Hakkari'de 1 yıl önce eşini kaybeden 55 yaşındaki adam ilk görüşte aşık olduğu 27 yaşındaki genç kızla dillere destan bir düğünle evlendi

55'lik damada 27'lik gelin
55'lik damada 27'lik gelin
GİRİŞ 02.04.2007 10:14 GÜNCELLEME 02.04.2007 10:14

Hakkari'de 5 çocuk babası 55 yaşındaki İslam Güzel, Van'ın Gevaş ilçesinde tanışıp aşık olduğu 27 yaşındaki Güllü Güzel ile 3 gün 3 gece süren görkemli bir düğünle hayatlarını birleştirdi.


Yaklaşık bir yıl önce eşi hayatını kaybeden 5 çocuk babası İslam Güzel, Gevaş ilçesine akraba ziyaretine giderken 27 yaşındaki Güllü ismindeki bir kızla tanıştı. Her iki çiftin birbirlerine aşık olması sonucu ilçede ayrılmayan İslam Güzel, ailesiyle görüşerek, kızları ile evlenmek istediğini ve birbirlerini sevdiklerini söyledi.


Ailesinin olumlu yaklaşması sonucu İslam Güzel, kızı alarak Hakkari'ye getirdi. Varlıklı biri olan damat İslam Güzel, Biçer Mahallesi'ndeki evlerinde 3 gün 3 gece süren bir düğün töreni yaptırdı. Karla karışık yağmur altında gerçekleşen düğünde, damat davetlilerle birlikte canlı müzik eşliğinde saatlerce halay çekti. Sevincinden yerinde duramayan 55'lik sempatik damadın düğün törenine il ve ilçeler başta olmak üzere çevre ilerde olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Bazı davetliler ise 55'lik damadın düğün yapacaklarına inanmadıklarını belirterek, öncelikle 1 Nisan şakası zannettiklerini ancak kalabalığı gördükten sonra düğüne katıldıklarını belirtti.


55'lik damat İslam Güzel'in damadı ise kayınpederine düğün yaptıkları için çok mutlu ve sevinçli olduklarını belirtti. Düğünün sağdıçlığını yapan Abdullah Demir de damadın hem varlıklı hem de günlünün zengin olduğunu belirterek, aşkın engel tanımadığını söyledi.
Damat Güzel ise düğün töreni yaparak tüm dost ve akrabalarını davet ettiğini, gençliğimde olduğu gibi bu düğünümde de çok mutlu olduğunu anlatarak, 'Düğün törenime Van, Mersin, Adana ve Antalya il ve ilçelerde birçok arkadaşım ve akrabam katıldı. Düğünün bu kadar kalabalık olacağını zannetmiyordum. Çok sevinçliyim' dedi.


Marufan kabilesinde olan İslam Güzeli'in 3 gün 3 gece süren düğün töreninde 15 küçükbaş hayvan, 4 çuval pirinç, 200 kilo yoğurt, 50 kilo salatalık ve 5 bin ekmek tüketildiği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?