Mitinge Türkan Saylan damgası

ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, Marjinal söylemleriyle solu buluşturan Samsun mitinginin de sembolu oldu, "Şeriata karşıyız, darbelere karşıyız" sözleriyle mesaj verdi.

Mitinge Türkan Saylan damgası
Mitinge Türkan Saylan damgası
GİRİŞ 20.05.2007 16:15 GÜNCELLEME 20.05.2007 16:15

Prof. Dr. Türkan Saylan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "ulusça Misak-ı Milli sınırları içinde farklılıkların zenginliği ile karşılıklı sevgi, saygı ve barış içinde yaşamak istediklerini" söyledi.

Onun için hep birlikte haykırdıklarını belirten Saylan, "Şeriata karşıyız, bölücülüğe karşıyız. Teröre kurban verdiklerimiz için yanıyoruz. Çocukları katil yapan ırkçılığa karşıyız, darbelere karşıyız" diye konuştu.

"Sağda ve solda birleşmeler olduğunu, daha da olmasını istediklerini" söyleyen Saylan, çok sevinçli olduklarını ve bunu gerçekleştirenleri kutladıklarını ifade ederek, bundan böyle dürüst siyaset yapılmasını beklediklerini kaydetti.




"Aşiret ve tarikat düzeninin ve siyaseti bunlarla anlaşma olarak gören sistemin ortadan kalkmasını istiyoruz" diyen Saylan, siyasetçilere, "Gençlere, kadınlara, köylüye, kentliye, işçiye, memura, dürüst işverene, herkese sahip çıkılmasını istiyoruz. İş, aş, sağlık ve eğitim bekleyen her kesim için çözüm üretilmesini istiyoruz" diye seslendi.

Saylan, "seçim sürecinde din sömürüsü, türban sömürüsü yapan, kardeşi kardeşe düşürecek şiddet ve öfke içeren söylemlerle milleti kışkırtan hiç kimsenin kendilerinden oy beklememesi gerektiğini" sözlerine ekledi.

Miting Düzenleme Komitesi Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Şükrü Kumbasar da Büyük Önder Atatürk'ün Türk ulusunu uçurumun kenarından döndürdüğünü belirterek, "Türk ulusu Atatürk'ün önderliğinde verdiği kurtuluş mücadelesiyle Avrupa'nın emperyalist özlemlerini boşa çıkarmıştır. Cumhuriyete sahip çıkacağız" diye konuştu.

14 Nisanda Tandoğanda başlayan mitinglerle cumhuriyete sahip çıkıldığını söyleyen Kumbasar, "Samsun'dayız, meydanlardayız. Ne Mutlu Türküm diyene" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız