Gül'den bilboard iddiasına sert tepki

Abdullah Gül, son günlerde kendisi ve ailesi hakkında “yanlış ve yalan” haberlerin yazıldığını belirterek bu tür haberlerin “tesadüfi” olmadığını söyledi ve ekledi:

Gül'den bilboard iddiasına sert tepki
Gül'den bilboard iddiasına sert tepki
GİRİŞ 15.07.2007 14:26 GÜNCELLEME 15.07.2007 14:26
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bazı basın ve yayın organlarında şahsı ve ailesi hakkında son günlerde çıkan haberlerin 'yanlış ve yalan' olduğunu belirtti.

Gül, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde, bazı basın ve yayın organlarında şahsı ve ailesiyle ilgili doğru olmayan, yanlış ve yalan haberlerin yer almaya başladığını belirterek, 'Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci gerek içinde bulunduğumuz iç siyasi ortam dikkate alındığında, bu tür haberlerin tesadüfi olmadığı anlaşılacaktır' dedi.

Gül, bu çerçevede kamuoyunun bilgisine sunduğunu belirttiği hususları şöyle kaydetti:

'Babam, 1972 yılında Kayseri Hava İkmal Merkezi Tayyare Fabrikasının Tesviye Atölyesinin usta başısı olarak emekli olmuştur. Emekliliğini takiben ortaklarıyla beraber kurduğu şirketiyle çalışma hayatına devam etmekte, 35 yıldır metal sektöründe faaliyet göstermekte ve Kayseri Organize Sanayi bölgesinde imalat yapmaktadır.

Bazı haberlerde yazıldığının aksine, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bilboard ihalesiyle babam, kardeşim ve ortaklarının firması olan ASTEKSAN şirketinin hiçbir ilgisi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamadan da görüleceği üzere, ihaleyi kazanan şirket dünyanın pek çok ülkesinde benzeri işleri yapan Alman Ströer firmasıdır. Bu firmaya diğer şirketler gibi ASTEKSAN da iş yapmaktadır ve onun Türkiye'deki tedarikçilerinden birisidir.

Diğer yandan, bir CHP milletvekilinin iddia ettiğinin tersine, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Esenboğa Havaalanı yolu, Eskişehir yolu ve Kuğulu Kavşak aydınlatma işleriyle de kardeşimin uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.

Son olarak, bir sene önce herkese uygulanan eşit şartlarda, açık ve şeffaf bir şekilde TOKİ-Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığından aldığım evin sanki şaibeli bir işlemmiş gibi yansıtılmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.'

YORUMLAR 22
  • ali degirmen 16 yıl önce Şikayet Et
    kansızlıgın sınırı yokki. Artık annayın her yalan iftira kalleşlik mübah oldu.Ne kadar karalasalar o kadar iyi bunlarda şeref te olmadıgı için yalan ve dogrunun arasında da bir fark görmezler.. YOLUN AÇIK OLSUN CUMHUR UM...
    Cevapla
  • Türker Okcan 16 yıl önce Şikayet Et
    Üzülme Abdullah Abi üzülme.... Peygamber Efendimize de neler demişlerdi, deli dediler, sihirbaz dediler, sapık dediler. Ama o insanlara mürşid oldu, milyonlar milyarlara ulaştı. Yolunuz aydın olsun, biz arkanızdayız. Mağarada yılana set olan, taifte taşlara siper olanlar gibi yanınızdayız. Seni Araplıkla suçluyorlar, kötü birşeymiş gibi. Benim eşim Arap, zaten peygamberim de arap. Allah size kurulan her hileyi tuzağı tersine çeviriyor,gören gözler bunu görüyor. Görmeyenlere Allah yardım etsin.
    Cevapla
  • Cengiz Şahin 16 yıl önce Şikayet Et
    MUMLARINI SÖNDÜRECEĞİZ; 22 TEMMUZ\'U BEKLEYİN. İftiracıların Mumunu 22 Temmuz\'da söndüreceğiz. Hiç bir akıllı devlet halkı ile savaşmaz; devletler halkları için savaşırlar. Abdullah Gül Milli İradenin Cumhurbaşkanıdır. Uzatmalı Cumhurbaşkanı derhal istifa edip kendisinden daha fazla oy alan Sayın Gül\'ün şahsında makamını millete teslim etmelidir.
    Cevapla
  • erer erhun 16 yıl önce Şikayet Et
    yazıkk. yaa daha neyi inkar ediyorsun sen a.gül.bide cumhurbaşkanı olsaydı yandıydı bu memleket
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 16 yıl önce Şikayet Et
    YALANIN KUYRUĞU. Bu haberleri okudukça basına karşı 0lan güven tamamen sıfıra iniyor ama neylersin adamların , hastalığı yalanın kuyruklusunu da kuyruksuzunu da utanmadan yazıyorlar olur ki birkaç kişinin kafasını çelerler diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...