Kitaplarımı on kez okuyanlar var

Onu elden ele dolaşan kişisel gelişim kitaplarından tanıyoruz. Ama Muhammed Bozdağ kendi kitaplarını Batı etkisi altındaki benzerlerinden farklı bir yere koyuyor...

Kitaplarımı on kez okuyanlar var
Kitaplarımı on kez okuyanlar var
GİRİŞ 16.08.2007 16:38 GÜNCELLEME 16.08.2007 16:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hale Ceylan Barlas'ın röportajı

Muhammed Bozdağ adını sık sık duyuyoruz. Yazdığı kişisel gelişim kitapları listelerin birinci sırasından inmiyor. Her kitabı 20 bin 40 bin baskı yapıyor. Amerikalı kişisel gelişim uzmanı Anthony Robbins’e benzetilen Bozdağ’ın kitapları doktorlar tarafından öneriliyor. Bozdağ ise, ‘Hayattan tat alamayanlara bazı psikologların kitaplarımı destekleyici telkin anlamında önerdiğini görüyorum. Hastalığın çaresi kitap değil, ama hastalık karamsarlıktan kaynaklanıyorsa, ümit içerisinde dolaşmanızı sağlayacak bir kitaptan büyük fayda görürsünüz’ diyor.


  • Son günlerin en çok satan kişisel gelişim kitaplarından Secret’ın yayınlanmasından uzun bir süre geçtikten sonra eleştirel bir yazı yazdınız.

    Üç-dört ay önce okuyucularım kitaplarımla ilişkilendirerek görüşümü sordular, ben de, bireysel cevaplardan yorularak, yetenek.com internet sitemde genele yayınladım. Medyanın dikkatini yeni çekmiş olmalı. Yazımızın zamanlamasıyla ilgili sorun yok. Çünkü 1999 yılında yayınlanan ilk kitabım Düşün ve Başar’dan bu yana istikrarla Batı tarzı kişisel gelişim felsefesinin çarpık noktalarına direniyorum. Batı’ya bizim kültürümüzün alternatifini sunuyorum, okuyucu da kitaplara kazandırdığı tirajla bunu algıladığını gösteriyor. AyrıcaSecret’la pazarlanan felsefe ne ateizmle bağdaşıyor, ne dinlerin herhangi biriyle, ne bilimsellikle... En tehlikelisi ise aşırı dünyacı, zevkçi, maddeci, egocu, rekabetçi, paracı, bireyci kişisel gelişimin yol açtığı bunalım bize de taşınmak üzere... Bu kitap kişisel gelişim filan değil, bizi uyuşturan, yalnızlaştıran, kader ve yaradılış anlayışımızı ve hayatın gerçeklerini göz ardı eden tam bir hayal pazarcılığı.

  • Secret’ı neden Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi gibi kitaplara benzettiniz?

    ‘Bir kez istiyorsunuz oluyor, siz evrenin hakimisiniz’ demek başka ne anlama gelir? Biz görmüyor muyuz dünyada açlıkla, susuzlukla, savaşla, yoksullukla çırpınan insanları? Az mı istiyorlar, az mı çırpınıyorlar? Büyücü çizgi filmleri üzerinden çocuklarımızı hayalciliğe ve tembelliğe sürüklemekle yetinmeyenler, şimdi yetişkin gençliğimizi hedef aldılar. Bizim gibi Müslümanlara Allah’ın gazabını çeker böyle safsatalar. Şimdiye kadar doğa unsurlarına tanrı diyen putperestler veya tanrı yoktur diyen ateistler ve ben tanrıyım diyen Firavunlar çıkmıştı, ama her insan tanrıdır diyenler ilk kez çıkıyor.

    ALLAH SİZİ EĞİTİR

  • Nedir kitaplarınızı bu kadar çok sattıran?

    Çok satmakla çok okunmak farklı. Bir kitaba sadece çok sattıran medyadır ama çok okutturmak üzerinden çok sattıran okuyucu ilgisi ve sevgisidir. Abartı gelebilir, filan kitabınızı on kez okudum veya yanımdan ayırmıyorum diye yazan okuyucularım var. Ben kitapların bu başarısını onların duasına borçluyum. Ayrıca hapishanelerden durmadan kitap isteniyor. Hatta Almanya’nın, Japonya’nın hapishanelerinden bile istek geldi. Yabancılardan da mektup alıyorum, şaşırıyorum. Oysa sadece Moğolca’da Rusca’da yayınlanabildi, yakında da Farsça yayınlanacak.

  • Kendiyle barışık, neşeli, hiç sıkıntısı olmayan biri misiniz?

    Huzur yollarını anlatan kişi olunca, hep neşeli olmak mı gerekiyor? Ben anlatılması zor bir geçmişten geliyorum. Zaten etki aldığım hayat derslerini paylaşmamdan kaynaklanıyor biraz da. Kaprisim, hırsım, saplantım yok. Ailemle, üç çocuğumla huzurluyum, çok şükür. Sadece sevebilme becerisinin değeri tüm sorunların acısını aşmaya yeter. Tabii vefayı bilen, nankör olmayanlar için. Size en büyük formülümü vereyim. Allahı çok samimi sevmeye çalışan bir kalbi Allah asla gerçek karamsarlıkla kuşatmaz. Huzur istiyorsanız, izin verin Allah ahlakınızı eğitsin. Tabii ki Yaratan ‘Biz insanı zorluklarla ve çilelerle dolu bir hayata gönderdik, onu sınamak istiyoruz.’ Peygamberler dahil, kimse Allahın imtihanlarından kaçamaz. Asıl sorunumuz sorunlarımız değil, onlarla baş etme biçimimizdir. En kaprisli insanlar en bencil insanlardır. Çok neşeli zamanlarım var. Ama bir yazar olarak, insanlığın genel ıstıraplarını görüyorum çevreye her bakışımda. Bu yüzden yalnız başıma kaldığımda bazen ağlıyorum. Bunu eşim de bilmez, birçok gece gözyaşlarımı silerek uyuyorum. Çünkü muhteşem amaçlarla yaratılan insan dünyayı ve hayatını berbat ediyor. Yetim çocuklar, terk edilen yaşlılar, kadınlar, sorumsuzluğa kurban giden eğitimsizler...

  • Doktorların kitaplarınızı reçeteye yazdığı doğru mu?

    Doktorlar sayesinde çok okuyucu kazandığım doğru. Yanlış anlaşılmasın, hastalığı olan doktora gitmeli, yazara değil. Ama hayattan tat alamayanlara bazı psikologların kitaplarımı destekleyici telkin anlamında önerdiğini görüyorum. Hastalığın çaresi kitap değil, ama hastalık hayata karamsar bakmaktan kaynaklanıyorsa, doğada ümit içerisinde dolaşmanızı sağlayacak, kıskançlıktan, bencillikten sizi uzaklaştıracak bir kitaptan büyük fayda görürsünüz.

  • MUHAMMET BOZDAĞ'IN KİTAPLARI


    Düşün ve Başar


    İstemenin Esrarı


    Ruhsal Zeka


    Sevgi Zekası


    Sonsuzluk Yolculuğu


    WEB SİTESİ: www.yetenek.com


    (Star)

    YORUMLAR 4
    • hilal yaşar 16 yıl önce Şikayet Et
      teşekkürler.... Şu zamana kadar aynı konuları işleyen çok kişinin kitabını okudum ta ki Muhammed Bozdağ ile karşılaşıncaya kadar. Herkese şiddetle tavsiye ettiğim tek yazar.
      Cevapla
    • servet serin 16 yıl önce Şikayet Et
      . Valla ne yalan söyleyeyim şimdiye kadar hiç bir kitabı iki defadan fazla okumamışım ama sayın değerli muhammed hoca nın kitaplarını 4-5 kere okudum hele şu \"DÜŞÜN VE BAŞAR\" adlı kitabı bambaşka bütün arkadaşalara okumalarını şiddetle tavsiye ederim hiç bir kitap beni bukadar etkilemedi kitapta insan adeta kendini buluyor sayın hocamın başarılarının devamını diliyorum.
      Cevapla
    • ahmet emin 16 yıl önce Şikayet Et
      tek kelime harika. herkese tavsiye ederim.müthiş kitaplar değil on 50 sefer okunacak düzeyde anlaşılır akıcı sürükleyici m.bozdağ hocadan kitaplarının devamını bekliyoruz..
      Cevapla
    • abuzer aşan 16 yıl önce Şikayet Et
      çok faydalı . herkesin özellikle öğrenci arkadaşların okumasını şiddetle tavsiye ediyorum
      Cevapla
    DİĞER HABERLER
    Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
    Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor