Roth: Gül güçlü bir cumhurbaşkanı olabilir

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, 'Abdullah Gül'ün çok güçlü bir cumhurbaşkanı olma şansının bulunduğuna inandığını' söyledi.

Roth: Gül güçlü bir cumhurbaşkanı olabilir
Roth: Gül güçlü bir cumhurbaşkanı olabilir
GİRİŞ 29.08.2007 09:45 GÜNCELLEME 29.08.2007 09:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, 'Abdullah Gül'ün çok güçlü bir cumhurbaşkanı olma şansının bulunduğuna inandığını' söyledi. Roth, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Gül'ü çok iyi ve yakından tanıdığını belirterek, "Kendisini Türkiye'deki bu önemli makama seçilmesinden dolayı gönülden tebrik ediyorum. Abdullah Gül, Türkiye'de herkesin güvenini kazandığı zaman daha güçlü olacak. Abdullah Gül'ün çok güçlü bir cumhurbaşkanı olma şansının bulunduğuna inanıyorum" dedi.


'Türkiye'deki krizin sona ermesinden dolayı çok memnun olduğunu, şimdi Türkiye'nin yeniden sükunete kavuşması ve siyaset yapması gerektiğini' ifade eden Roth, "Abdullah Gül'ün başarılı bir dönem geçirmesini diliyorum. Bu dönem içinde güçlü olmasını ve modern Türkiye'yi temsil etmesini diliyorum" şeklinde konuştu. 'Gül'ün, herkesin cumhurbaşkanı olduğu zaman AB reform süreci ve Türkiye'deki demokratikleşme yönünde sinyal vereceğine inandığını' kaydeden Roth, 'AK Parti'nin tüm kesimlerden oy almasının, halkın, Türkiye'deki reform sürecini ve Avrupa yolunu desteklediğini, gücün demokratik kontrolde olmasını istediğini, şovenizmi, militarizmi ve milliyetçiliği istemediğini gösterdiğini' belirtti.


'CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu dramatik seçim yenilgisinden sonuç çıkartmamasından dolayı üzüldüğünü' de ifade eden Roth, 'seçimin mağlubunun Baykal olduğunu, Türkiye'de sosyal demokrasiyi köşeye sıkıştırdığını, sosyal demokrasiyi değiştirdiğini, çabalarının sosyal demokratlıkla ilgisi olmadığını' savundu. Roth, 'AB'nin ve üye ülkelerin, ayrıca Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'deki reform sürecini desteklemeleri gerektiğini' belirterek, Türkiye'nin AB yolunda engellenmemesi uyarısında bulundu.


'Aksi takdirde bunun Türkiye'deki reform karşıtı çevreleri güçlendireceğini' ifade eden Roth, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'ne de (CDU) bu konudaki 'iki yüzlü' tutumundan vazgeçmesi çağrısında bulundu. Türkiye'deki muhalefet partilerinden de ülkedeki reform sürecini desteklemelerini isteyen Roth, Eylül ayı sonunda Türkiye'ye giderek, cumhurbaşkanı seçilen Gül'ü ve yeni kabine üyelerini ziyaret edeceğini söyledi. Roth ayrıca, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek, kendisini genel seçimleri yeniden kazandığı için tebrik ettiğini, kendisinden çevre ve iklimin korunmasıyla ilgili politikalara ağırlık vermesini istediğini' kaydetti.

YORUMLAR 3
  • hasan elmas 16 yıl önce Şikayet Et
    ali yılmaz a. beğenmiyen çeker gider çoğunluğun dediği olur tamammı acaba erbakan hocanın oyu yüzde kaç sölermisin sölüyemessin çünkü çok düşük bir oy oranını alan bi partinin seçmeni öle konuşuyor ya kargalar bile güler sizin bu halinize sizin konuşmaya dahi bir hakkınız yok bu yüzdeyle adam gelmiş %47 laf atıyo aklı sıra hay senin aklına ve oo boş konuşan hocanın aklına ne diyim billmemki
    Cevapla
  • Metin Karagöz 16 yıl önce Şikayet Et
    ENTERASAN. Bu Kadın Türkiye aleyhindeki faaliyetleriyle tanınıyor. PKK\'lı teröristlere verdiği desteği biliyoruz. Anlamadığımız konu şu; bu kadın Abdullah Gül\'e neden destek veriyor? Düşünülmesi gereken bence bu!... AKP\'liler de DÜŞÜNÜYOR MU Acaba?
    Cevapla
  • ali yılmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır inşallah. bizdeki siyasi gelişmeler, seçim sonuçları nedense abd ve ab lilerin çok hoşuna gidiyo!!!! Bunun üzerinde durmak lazım biraz, bu ülkenin ekonomik ve sosyal değerlerini tepside yabancılara sunan bu hükümeti ben yabancı olsaydım bende çok severdim ve her adımıznızı ayakta alkışlardım.UMARIM BİRGÜN BU ÜLKEDEKİ GELİŞMELERİ BU ÜLKEDE YAŞAYAN AKLI SELİM İNSANLARDA ALKIŞLAR.ERBAKAN HOCANIN SÖYLEDİKLERİ YABANA ATILACAK ŞEYLER SEĞİL,UNUTMAYALIM SAYIN %47 LİLER
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!