Askerden açık laiklik mesajı geldi

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ'dan laiklik konusunda önemli açıklamalar yaptı. 'Laiklik konusu tartışmaların içerisine çekilmemelidir' Başbuğ net konuştu:

Askerden açık laiklik mesajı geldi
Askerden açık laiklik mesajı geldi
GİRİŞ 24.09.2007 13:07 GÜNCELLEME 24.09.2007 13:07
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Kara Harp Okulu töreninde konuşan Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ, Anayasa'daki laiklik tanımına geniş yer ayırdı.Başbuğ, laiklik için 'Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan tüm değerlerin temel taşı' dedi ve bu kavramın tartışma içine çekilmemesini istedi. Başbuğ, 'Laiklik cumhuriyetin temel değeridir. Laillik konusu tartışmaların içerisine çekilmemelidir. TSK temel yapı ve değerlerin korunmasında taraftır.' dedi.

"ATATÜRK'ÜN DEVRİMİNİN TEMEL HEDEFİ ULUS DEVLETİN YARATILMASIDIR"


Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşu ve gelişiminin bir devrim olduğunu ifade eden Orgeneral Başbuğ, Atatürk'ün gerçekleştirdiği devrimin ana hedefinin ulus devlet ve Türk ulusunun yaratılması olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Atatürk'ün ulus devlet anlayışı dinsel ve etnik temellere bağlı değildir ve bağlanmaya da çalışılmamalıdır. O'nun devrimi ümmet toplumundan laik ulus devlete dönüşümdür. Bu nedenle laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan tüm değerlerin temel taşıdır.


Ne gariptir ki, dün olduğu gibi bugün de, laiklik karşıtı hareketlerin ve etnik milliyetçilerin öncelikli ve ortak bir hedefi vardı. O da ulus devlet yapısıdır.


Laiklik karşıtı hareketler ulusun oluşumunda din temelini hakim kılmaya çalışırken, etnik milliyetçiler ise ulus devlet anlayışını etnik farklılıkların görülmemesi, yok edilmesi şeklinde anlatmaya ve ulus devletin ortak değerlerini, paydalarını zayıflanmaya çalışmaktadırlar."


Laiklik ilkesinin ulus devlet ve Atatürk milliyetçiliği anlayışının olmazsa olmaz koşulu olduğunu ifade eden Orgeneral Başbuğ, "Anayasadaki laiklik ilkesine ilişkin işlevsel tanımlar tartışma konuları içerisine çekilmemelidir" diye konuştu.


Orgeneral Başbuğ, Cumhuriyetin temel nitelikleri olan demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti niteliklerine sahip çıkma ve koruma görevinin, "kendisini Türk ulusunun bir ferdi olarak hisseden herkese" düşen bir görev olduğunu ifade ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de bu yapı ve niteliklerin korunmasında her zaman taraf olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı.

YORUMLAR 158
  • cengiz kocak 16 yıl önce Şikayet Et
    isine geleni yayinliyorsun. EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 selamlar…
    Cevapla
  • cengiz kocak 16 yıl önce Şikayet Et
    olay bitmistir. bu kadar ozgurlukcusunuz..bakin sansur nasil oluyor artik
    Cevapla
  • Lütfü Bayraktar 16 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimizin ümmetiyiz okey. alttaki kardeş safsın galiba.. asker bu ülkedeki değerler dini temellere oturtulamaz diyor sen kalkmışsın peygamber ocağı diyorsun. senin peygamberin haşa içki içip kadınların baş örtüsüylemi savaşmış. hangi komutan ın ağzından sen burası peygamber ocağı lafını duydun.uydurma\\yın... bu açıklamaların beşiği chp bu gün ortada.bunlar iflas etmiş laflar ve türkiyenin gerçeğine aykırı.ve inanın sünnilerden 100 de 1 destek dahi görmüyorlar. biz müslümanız.kürtlar müslüman.biz kardeşiz.ümmetiz.okey çaktın.
    Cevapla
  • mehmet karataş 16 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık. siz niye ordudan peygamber ocagından bizleri sogutuyorsunuz işinize baksanıza siz
    Cevapla
  • AYNALAR SÖYLEYİN BANA 16 yıl önce Şikayet Et
    PAŞA’M NE TARAFA? PKK’YA MI? MÜSLÜMANLAR’A MI?. PKK, TİKKO, DHKP-C’li teröristleri afv-u mağfiret edip, bu Ülke için can veren Müslümanları birincil tehdit ilan eden tarafa mı?! Haç takıp istavroz çıkaranlara, mini’li, mini’sizlere hoşgörü, başörtüye veto mu?! Canhıraş çalışanların vaktini çalıp, takoz olma tarafına mı?... Yeter ya!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!