Çevik: 'PKK 2 askeri daha kaçırdı'

Terör örgütünün dağlıca baskınında kaçırdığı 8 askerin iadesinde rol alan gazeteci İlnur Çevik, şok eden bir iddia ortaya attı. Çevik, PKK'nın 2 askeri daha kaçırdığını söyledi.

Çevik: 'PKK 2 askeri daha kaçırdı'
Çevik: 'PKK 2 askeri daha kaçırdı'
GİRİŞ 21.11.2007 08:07 GÜNCELLEME 21.11.2007 08:07
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Murat Gürgen'in haberi


PKK’nın Hakkari Dağlıca’da 12 askerimizi şehit ettiği saldırıda kaçırdığı 8 askerin iadesi sürecinde rol alan gazeteci İlnur Çevik şok edici bir iddia ortaya attı. Çevik, 8 askerin teslim edilmesi amacıyla PKK ile görüşmeler yapan Tolerans Vakfı Başkanı Hüseyin Sincari’nin “PKK, 2 askeri de Ermenistan sınırında kaçırdığını söylüyor” dediğini belirtti.


Çevik VATAN’a iddiayı şöyle anlattı: “Sincari’ye ’8 asker var, ama 2 tane de Ermenistan sınırında kaçırdık’ demişler. Doğru mu, değil mi, bilmiyorum. Son olarak 7 sivil İran’a kaçırıldı, onu biliyoruz. Sincari de bana ’Haberin var mı?’ dedi.


’Benim haberim yok’ dedim. PKK’nın seceresini tutmuyorum ki... Hüseyin eşinin ameliyatı için Lübnan’a gitti, onu da bulamıyorum. Hala oralarda tutuyorlar mı, bilmiyorum. Bu iş 8 asker asker için ilk başvurulduğu günlerde çıktı. O aralar olmuş.” PKK’nın Ermenistan’-dan destek aldığı ve Ermenistan’ın teröristlerin Kars bölgesinden geçişlerine göz yumduğu iddiaları uzun zamandır konuşuluyordu.

YORUMLAR 21
  • hamza burak demir 16 yıl önce Şikayet Et
    BİR SUBAY OLARAK. O bölgede bulunan biri olarak sussam gönül razı değil konuşsam tesiri yok, arkadaşlar büyük konuşmayın kaçınız ölümle karşı karşıya geldi de al canımı da beni esir alma dedi veya diyebilir. Burdaki askerler sizin kardeşiniz oğlunuz arkadaşınız ama çatışma esnasında bayılan donan vs. oluyor . Yani o kadar kolay değil kimseyi küçük düşürmek istemiyorum ama ölseydi de teslim olmasaydı demesi gerçekten kolay. Büyük konuşmayın. Yorum yaparken durumun tam olarak ne olduğunu bilmek gerekir.
    Cevapla
  • hakki bali 16 yıl önce Şikayet Et
    Yasar Unlu ye tesekkur. yorum yazmadan once yorumlari bi okuyayim dedim benim yazacagim ve kafamda olanlari sagolsun yasar unlu yazmis tsk.
    Cevapla
  • alper onay 16 yıl önce Şikayet Et
    Çevik. İlknur Çevik K.ırak\'a gazeteci olarak gitti.Barzanin arkadaşı oldu ve şimdi o bir müteahit.Yaklaşık 100 küsür milyon dolarlık ihale aldı.Ne diyelim ki,akıllı adammış,işi biliyormuş.
    Cevapla
  • ismail Güzel 16 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz büyük. kaçırsalar ne olur.devletimiz büyük geri almasını biliriz :) gecen onlar acıyıp bıraktı yaa :)
    Cevapla
  • mehmet ali 16 yıl önce Şikayet Et
    kaçırılmamıştır. olsa olsa sadece irtibat kurulamıyordur.Bir fıkra anlatayım en iyisi Küşük temel eve gelir ve babası idrise sorar; -uyy babacuuum bir şeyin yerini biliyorsak o kayıp sayılır mı? Baba cevaplar -yok uşağım.yerini bildiğin şey kaybolmuş sayılır mı?Bu cevapla rahatlayan küçük temel ağzındaki baklayı çıkarır -O zaman iskelenin orada denizin dibine düşürdüğüm çaydanlık kayıp değildur.çünkii yeri belludur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi