34 gol yiyen takımdan çıkan yıldız futbolcu

Bir maçta 34 gol yiyen Güvenspor'un, yediği goller kadar konuşulacak bir özelliği daha ortaya çıktı. Amatör kümedeki Güvenspor bakın hangi milli futbolcuyu yetiştirmiş

34 gol yiyen takımdan çıkan yıldız futbolcu
34 gol yiyen takımdan çıkan yıldız futbolcu
GİRİŞ 27.11.2007 12:52 GÜNCELLEME 27.11.2007 12:52
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ersin Çelik'in haberi...

Hafta sonu oynadığı karşılaşmada Lüleburgazspor'dan 34 gol yiyen Kırklareli amatör kümedeki Ahmetbey Güvenspor'un 90 dakikada yediği goller kadar konuşulacak bir özelliği daha ortaya çıktı. 


Kırklareli Yıldızlar Ligi B grubunda mücadele eden ve grup lideri Lüleburgazspor'la oynadığı karşılaşmada 34 gol yiyerek dikkatleri üzerine çeken Ahmetbey Güvenspor, Türkiye'nin en iyi ve en hızlı sol açıklarından birisini yetiştirmiş meğerse. Futbol topuyla Ahmetye Güvenspor'da tanışan ve takımın en alt kademesinden, A ve B genç kategorilerinde de oynadıktan sonra, oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekerek, 1986 yılında Çorluspor'a, 1988'de Eskişehirspor'a, 1989'da da Trabzonspor'a tarnsfer olan ünlü sol açık kim mi dersiniz?

Orhan Çıkrıkçı. Nami diğer Büyük Orhan ya da Rüzgarın oğlu.
 
Kırklareli Ahmetbey Belediyesi'nin resmi web sitesinde Ahemetbey Güvenspor'la ilgili sayfada yer alan bilgilere göre, 1967 doğumlu olan Orhan Çıkrıkçı, futbola Ahmetbey Güvenspor'da başlamış. İlk ve orta öğrenimini de bu beldede gören Çıkrıkçı, oynadığı futbolla şöhret basamaklarını birer birer çıkarak, 30 kez de A Milli oldu. İsmi Tarbzonspor'la özdeşleşen ve 13 yıl bu kulüpte top oynayan Orhan, faal futbol yaşamına noktayı  ise Trabzon Akçaabat Sebatspor'da koydu.     

FRANSIZ'LARIN BAŞINI DÖNDÜRMÜŞTÜ

Futbolculuk döneminde süratiyle, karşısındaki sağ beklere zor anlar yaşatan, Orhan, Trabzonspor'un, Fransız Olimpik Liyon'u 4-3 yendiği maçdaki galibiyetin en büyük pay sahibi olmuştu.


Orhan Çıkrıkçı, Ahmetbey Güvenspor'un 1974-1975 Sezonundaki kadrosunda  

ŞİMDİ MANİSA'DA

Lüleburgazspor'un 34 gol attığı takım olarak, medyada alaya konusu olan, Ahmetbey Güvenspor'un Türk futboluna kazandırıdığı Orhan Çıktrıkçı, futbolu bıraktıktan sonra, Güney Kore'nin 1. Lig ekiplerinden SK Bucheon takımında antrenörlük yapmıştı. Güney Kore'den sonra Trabzonspor'a dönen Orhan, 3 yl çalıştığı karadeniz ekibinden ayrılarak, Giray Bulak'la birlikte Ankaraspora gitti. Buradan Vestel Manisaspor'a geçen Çıkrıkçı halen Giray Bulak'ın yardımcısı olarak bu takımda görev yapıyor. 

ORHAN ÇIKRIKÇI'NIN FUTBOLCULUK GÜNLERİNDEN KARELER 


Haber 7

YORUMLAR 3
  • semih senturk 16 yıl önce Şikayet Et
    ALIN SİZE BİR LYON ANISI. İşi Trabzona düşen bir vatandaş işini halletmek üzere adres ararken bir kahveyenin yanından geçerken \"GOOOOLLLL\" sesi duyar ve çok şaşırır, günlerden salıdır ve saat sabahın onudur! Meraklanır ve kahveye girer kahve kalabalıktır; vatandaş gördüğü manzara karşısında dumura uğrar:Taraftarlar 4-3 lük LYON-TRABZONSPOR maçının banttan yayınını izlemekte ve gollere çılgınca sevinmektedirler...
    Cevapla
  • Ömer GÜN 16 yıl önce Şikayet Et
    E PES ARTIK HABER7. Yahu Orhan\'ı ve Trabzonspor\'u tanımasak yutacağız...Olympic Lyon\'u Fransa\'da ilk yarısı 0-0 biten maçta 2.yarıda atılan gollerle 4-3 yendik.Trabzon\'da ise maç 4-1 Trabzon galibiyeti ile bitti. Ne 5-0 ı ya? Haberi olduğu gibi kopyalamakla olmuyor bu işler.Biraz araştırın Allah aşkına...
    Cevapla
  • sad berk 16 yıl önce Şikayet Et
    nasıl ve neden?. ya, birisi bu takımın o kadar golü neden ve nasıl yediğini açıklasa da merakımızı gidersek. gerçekten hadisenin iç yüzünü bilen yokmu?
    Cevapla