Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı

Diyarbakır 2. HKK'da savaş uçaklarının olağanüstü hareketliliği yaşandı. Saat 00.12'de 24 F-16 peşpeşe havalandı. Hakkari Çukurca sınırından da yoğun top sesleri geliyor.

Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı
Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı
GİRİŞ 16.12.2007 06:33 GÜNCELLEME 27.08.2020 16:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde bu gece son dönemlerin en yoğun savaş uçağı hareketliliği yaşandı.

 

Gece saat 00.12'den itibaren 1.5 saat içinde 24 F-16 savaş uçağı üsten peşpeşe havalandı.

 

 

Uçakların kalkmasından bir süre sonra ise Hakkari semalarında yoğun uçak sesleri duyuldu. Uçakların Hakkari'nin Kuzey Irak'a sınır kesimine doğru gittiği öğrenildi.

 

 

Yoğun uçak sesleri Hakkari'de de heyecan yaratırken, savaş uçakları saat 03.00'den itibaren üslerine geri dönmeye başladı.

 

 

Uçakların üsten bir tatbikat için mi, yoksa sınır ötesi bir nokta operasyonu için mi havalandıkları konusunda yetkililerden bir açıklama gelmedi.

 

 

Uçakların gece görüş sistemleriyle yüklü olduğu görüldü.

 

 

SINIRDA HAREKETLİLİK

 

 

Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınlarında da hareketlilik yaşandı.

 

 

 

 

Çukurca'nın Irak Sınırı'nda saat 04.50'den itibaren yoğun top sesleri duyuldu.

 

 

 

 

 

 

 

Top sesleri 05.30'kadar yaklaşık 45 dakika sürdü.

 

 

 

 

 

Topçu ateşi sabah 06.15'te yeniden başladı ve 20 dakika kadar sürdü.

 

 

 

 

 

Top atışlarının bu zamana kadarki en şiddetli ve yoğun topçu atışları olduğu belirtiliyor.

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • ABD'den hava harekatına ilk tepki
    ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, TSK'nın K. Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatını değerlen-dirdi. Schalow, harekatta ABD istihbaratının katkısı olup olmadığına da yanıt verdi.
 
  • 'İran da Kandil'i vurdu' iddiası
    Türkiye'nin geniş kapsamlı hava harekatının ardından İran'ın da, Kandil'deki bazı hedeflere topçu ateşi açtığı iddia edildi. Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı.
 
  • PKK'nın merkez karargahı vuruldu
    Kandil Dağı'ndaki PKK hedefleri 24 adet F-16 tarafından vuruldu. En son gelen bilgilere göre PKK'nın Merkez Komuta Karargahı yok edildi. Örgütün üst düzey bir yetkilisi de öldü.
 
  • Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu
    Kuzey Iraklı yetkililere göre 24 F-16'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında 10 köy vuruldu. Kuzey Iraklı yetkililere göre operasyonda 1 kadın hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
 
  • Genelkurmay, operasyonu açıkladı
    Diyarbakır askeri havaalanında gece boyu yaşanan hareketliğin ardından, Genelkurmay resmi açıklama yaptı. Açıklamada, 'Kandil'deki PKK'ya ait hedefler vuruldu' dendi.
 
  • Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı
    Diyarbakır 2. HKK'da savaş uçaklarının olağanüstü hareketliliği yaşandı. Saat 00.12'de 24 F-16 peşpeşe havalandı. Hakkari Çukurca sınırından da yoğun top sesleri geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 3
  • Sebahattin Karpuzcu 16 yıl önce Şikayet Et
    Dağlar Dağlar. Boş dağları vurup mermileri boşa harcamayın ! Çoktan kaçmıştır o pkk lılar ...
    Cevapla
  • MUSTAFA KARTAL 16 yıl önce Şikayet Et
    Haydin Aslanlar..!. Haydin yiğitler yedi düvele meydan okuyan Osmanlı Torunları. Şu an bu terör belasının bitmesi için herşey müsait;gibi demokratik ortam var, G.KURMAY BAŞKANIMIZ\'ın da olaya farklı baktığını görmekteyiz herkes bunun bu sefer bitirilmesi noktasında birleşmekte. demekratik atılımlarımızla AP VE ABD de haklı olduğumuzu söylemeye başladı tabiki onlarında artık kaçacak yeri kalmadı yıllardır beslediği terör başlarına bela oluyor. Neyse, YİĞİTLER, DÜŞMANLARIMIZIN GÖZGÖZE GELMEK İSTEMEDİĞİ ASLAN BAKIŞLILAR. BİTİRİN
    Cevapla
  • muhammed kara 16 yıl önce Şikayet Et
    hep dümen. birşey çıkmaz.eğer askeri harekat yapıldıysa amerikanın izin verdiği boş arazilere kamplara ateş etmiştir.zaten amerikanın istemediği bir bölgeye o uçaklar gidemez uçakların KOD ları onların elinde istenmeyen hareket yaptığımızda uçağımız havada , tankımız karada patlayacak....yazık dış ülke sana böyle mal satar işte
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!