Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu

Kuzey Iraklı yetkililere göre 24 F-16'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında 10 köy vuruldu. Kuzey Iraklı yetkililere göre operasyonda 1 kadın hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu
Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu
GİRİŞ 16.12.2007 09:36 GÜNCELLEME 12.03.2018 14:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuzey Iraklı yetkililere göre 24 F-16'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında 10 köy vuruldu. Kuzey Iraklı yetkililere göre operasyonda 1 kişi hayatını kaybetti.

 

TRT'nin verdiği bilgiye göre saat 08.00 itibarıyla Kuzey Irak'taki yerel yetkililerin gece düzenlenen operasyondan haberi olmadığı öğrenildi.

 

 

Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerindeki hedefler, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının uyguladığı, geniş kapsamlı bir hava harekatı ile vuruldu.

 

 

KYB SİTESİ: “TÜRK UÇAKLARI KANDİL’E SALDIRDI” 

 

 

SÜLEYMANİYE-Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) internet sitesi, Türk uçaklarının Kandil bölgesine saldırdıklarını belirterek saldırı sırasında bölgedeki birkaç köyün vurulduğunu öne sürdü.

 

 

KYB internet sitesi, 'Kandil bölgesindeki bilgi sahibi bir kaynağa' dayanarak verdiği haberde yerel saatte 02.00’de gerçekleşen saldırı sırasında Türk uçaklarının, “Kortek, Razia, Mardo ve Halatokan ile Kandil dağındaki diğer köylere saldırdıklarını, saldırı sonucunda bir kişi öldüğünü, iki kişinin de yaralandığı”nı iddia etti.

 

 

Söz konusu köylerdeki halkın bölgeden kaçtığını kaydeden site, saldırıların saat 04.00’te durduğunu da kaydetti.

 

 

Bölgesel Kürt yönetiminden açıklama
 
Bölgesel Kürt hükümetinin PKK'ya karşı oluşturduğu özel harekat biriminin sözcüsü Dr. Fuat Hüseyin de Doğan Haber Ajansı'na açıklama yaptı ve bombardımanı doğruladı.

 

 


 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • ABD'den hava harekatına ilk tepki
    ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, TSK'nın K. Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatını değerlen-dirdi. Schalow, harekatta ABD istihbaratının katkısı olup olmadığına da yanıt verdi.
 
  • 'İran da Kandil'i vurdu' iddiası
    Türkiye'nin geniş kapsamlı hava harekatının ardından İran'ın da, Kandil'deki bazı hedeflere topçu ateşi açtığı iddia edildi. Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı.
 
  • PKK'nın merkez karargahı vuruldu
    Kandil Dağı'ndaki PKK hedefleri 24 adet F-16 tarafından vuruldu. En son gelen bilgilere göre PKK'nın Merkez Komuta Karargahı yok edildi. Örgütün üst düzey bir yetkilisi de öldü.
 
  • Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu
    Kuzey Iraklı yetkililere göre 24 F-16'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında 10 köy vuruldu. Kuzey Iraklı yetkililere göre operasyonda 1 kadın hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
 
  • Genelkurmay, operasyonu açıkladı
    Diyarbakır askeri havaalanında gece boyu yaşanan hareketliğin ardından, Genelkurmay resmi açıklama yaptı. Açıklamada, 'Kandil'deki PKK'ya ait hedefler vuruldu' dendi.
 
  • Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı
    Diyarbakır 2. HKK'da savaş uçaklarının olağanüstü hareketliliği yaşandı. Saat 00.12'de 24 F-16 peşpeşe havalandı. Hakkari Çukurca sınırından da yoğun top sesleri geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 3
  • Ahmet SEYDAOĞLU 16 yıl önce Şikayet Et
    YUSUF CEMİL KARDEŞ\'E.... Son derece haklısınız. Ama biz de artık o et ve tırnakta; tırnak olup kesilip atılmaktan bıktık. Avrupa bildik Avrupa İslam devletinin ve halkının asla rahata ermesini arzulamaz. Ama herşeye rağmen yine de Kol kırılsın yen içinde kalsın.
    Cevapla
  • Cüneyt Beyaz 16 yıl önce Şikayet Et
    . Irağın kuzeyine kuzey ırak demekle ne yapmaya çalışıyorsunuz.Her haberde \'kuzey ırak diyorsunuz\'Büyük kanallarda siz gibi konuşuyor.Ama trt ırağın kuzeyi diyor.Ya dediğinizi bilmiyorsunuz yada niyetiniz farklı
    Cevapla
  • yusuf cemil 16 yıl önce Şikayet Et
    çok komik. bölgesel yönetim denen zatlar uçakların operasyonun duymamış bile.kalkmış bide 10 köy vuruldu diyor.nasıl haber aldılar merak ediyorum.sen bu durumda mı devlet mi kuracaksın.şunu unutmayınız ki türk milleti asırlardır kürt kardeşlerimizle beraber yaşamaktadır.et tırnak misali.bizi asla ayıramayacaklar.ayrıca sadece kürt değil diğer insanlarla beraberde yaşamaktayız.içimizde sorun varsa biz çözmesinide biliriz.içimizdeki işlere avrupalıları karıştırmayalım.onlar dün nasılsa bugünde aynı.türkleri hiç sevmezlr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?