'İran da Kandil'i vurdu' iddiası

Türkiye'nin geniş kapsamlı hava harekatının ardından İran'ın da, Kandil'deki bazı hedeflere topçu ateşi açtığı iddia edildi. Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı.

'İran da Kandil'i vurdu' iddiası
'İran da Kandil'i vurdu' iddiası
GİRİŞ 16.12.2007 10:20 GÜNCELLEME 16.12.2007 10:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil Dağı'na yaptığı hava operasyonuna ilişkin yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. İran'ın Kandil dağının eteklerinde yer alan Lecce köyüne ağır topçu atışı yaptığı iddia edildi. Bu köy PKK terör örgütü sözde liderlerinin basınla görüştükleri bir köy olarak biliniyor.


Gece 01.00'dan itibaren başlayan geniş kapsamlı bir hava harekatına 24 uçağın katıldığı ve operasyonun yaklaşık 2 saat sürdüğü bildirildi.


Operasyonda Murat Karayılan’ın da aralarında bulunduğu PKK’nın ana üssünün yok edildiği kaydedildi. Ölü ve yaralı sayısı hakkında kesin bir bilgi edinilemezken terör örgütünün üst düzey bir yöneticisinin operasyon sırasında öldüğü ileri sürüldü.


Öte yandan, İran’ın da Türkiye’nin hemen ardından Kandil Dağı’na yönelik bir operasyon başlattığı ifade edildi.


Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı ancak bu bilgi resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.


İLİŞKİLİ HABERLER:

















  • ABD'den hava harekatına ilk tepki
    ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, TSK'nın K. Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatını değerlen-dirdi. Schalow, harekatta ABD istihbaratının katkısı olup olmadığına da yanıt verdi.

  • 'İran da Kandil'i vurdu' iddiası
    Türkiye'nin geniş kapsamlı hava harekatının ardından İran'ın da, Kandil'deki bazı hedeflere topçu ateşi açtığı iddia edildi. Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı.

  • PKK'nın merkez karargahı vuruldu
    Kandil Dağı'ndaki PKK hedefleri 24 adet F-16 tarafından vuruldu. En son gelen bilgilere göre PKK'nın Merkez Komuta Karargahı yok edildi. Örgütün üst düzey bir yetkilisi de öldü.

  • Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu
    Kuzey Iraklı yetkililere göre 24 F-16'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında 10 köy vuruldu. Kuzey Iraklı yetkililere göre operasyonda 1 kadın hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

  • Genelkurmay, operasyonu açıkladı
    Diyarbakır askeri havaalanında gece boyu yaşanan hareketliğin ardından, Genelkurmay resmi açıklama yaptı. Açıklamada, 'Kandil'deki PKK'ya ait hedefler vuruldu' dendi.

  • Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı
    Diyarbakır 2. HKK'da savaş uçaklarının olağanüstü hareketliliği yaşandı. Saat 00.12'de 24 F-16 peşpeşe havalandı. Hakkari Çukurca sınırından da yoğun top sesleri geliyor.


  •  

    YORUMLAR 3
    • Yılmaz Çelik 16 yıl önce Şikayet Et
      . İran başka, İran\'a canımız feda, İslam Devletimiz.
      Cevapla
    • marilyn manson 16 yıl önce Şikayet Et
      ben editörü şikayet etcem. abicim madem iran kandili vurdu diyrsun .neden haber başlığında usa denen nalet milletin uçağını ekliyorsun. istanbula ulaşınca ilk işim haber7.com editörünü şikyaet etmek olucaktır bundan emin olabilrsniz
      Cevapla
    • fatih mert 16 yıl önce Şikayet Et
      İran kandili vurdu. Diyorsunuz ama konan resim amerikan uçağı resmi lütfen dikkat biraz
      Cevapla
    DİĞER HABERLER
    İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
    Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı