ABD'den hava harekatına ilk tepki

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, TSK'nın K. Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatını değerlen-dirdi. Schalow, harekatta ABD istihbaratının katkısı olup olmadığına da yanıt verdi.

ABD'den hava harekatına ilk tepki
ABD'den hava harekatına ilk tepki
GİRİŞ 16.12.2007 10:30 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schalow, TSK tarafından Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen harekatı değerlendirirken “PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile çok yoğun çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

Kathy Schalow, harekatın ABD tarafından sağlanan istihbaratın katkısı ile de gerçekleşip gerçekleşmediği sorusunun karşısında harekatın detaylarının Türk Genelkurmay Başkanlığına sorulması gerektiğini belirterek “PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile çok yoğun çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

 

PKK'NIN MERKEZ KARAGAHI VURULDU

 

 

F-16'lar anlık istihbarattan gelen Kandil Dağı'ndaki nokta hedefleri vurdu. Vurulun hedefler arasında PKK'nın merkez komuta karargahı da bulunuyor.

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan 30'a yakın savaş uçağı, belirlenen PKK hedeflerini vurdu.  Vurulun hedefler arasında PKK terör örgütünün Kandil ve Zap kamplarında, yönetici kadrosunda yeralan teröristlerin  barındığı karargahların da olduğu bildirildi.

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • ABD'den hava harekatına ilk tepki
    ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, TSK'nın K. Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatını değerlen-dirdi. Schalow, harekatta ABD istihbaratının katkısı olup olmadığına da yanıt verdi.
 
  • 'İran da Kandil'i vurdu' iddiası
    Türkiye'nin geniş kapsamlı hava harekatının ardından İran'ın da, Kandil'deki bazı hedeflere topçu ateşi açtığı iddia edildi. Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı.
 
  • PKK'nın merkez karargahı vuruldu
    Kandil Dağı'ndaki PKK hedefleri 24 adet F-16 tarafından vuruldu. En son gelen bilgilere göre PKK'nın Merkez Komuta Karargahı yok edildi. Örgütün üst düzey bir yetkilisi de öldü.
 
  • Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu
    Kuzey Iraklı yetkililere göre 24 F-16'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında 10 köy vuruldu. Kuzey Iraklı yetkililere göre operasyonda 1 kadın hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
 
  • Genelkurmay, operasyonu açıkladı
    Diyarbakır askeri havaalanında gece boyu yaşanan hareketliğin ardından, Genelkurmay resmi açıklama yaptı. Açıklamada, 'Kandil'deki PKK'ya ait hedefler vuruldu' dendi.
 
  • Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı
    Diyarbakır 2. HKK'da savaş uçaklarının olağanüstü hareketliliği yaşandı. Saat 00.12'de 24 F-16 peşpeşe havalandı. Hakkari Çukurca sınırından da yoğun top sesleri geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 4
  • Zahid 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD önce elindeki FETÖ pisliğini teslim etsin de sonra burnunu soksun buralara!!! Vuracaz kardeşim hem de dibine kadar vuracaz. Savaşacağız. Bu din için bu vatan için en önemlisi ALLAH yolunda savaşacağız. Artık eski Türkiye yok! Hepsini cehennemin dibine adrese teslim yapacağız inşallahhhhhhhh!
    Cevapla
  • mehmet ay 16 yıl önce Şikayet Et
    . amerikanın böyle derken ne düşündüğünü tahmin edebilioruz.ayrıca bu peşmergeler teröristler ne safmış ya o kadar duyurduk bombalıcaz diye sadece kendileri gitmişler giderken götürsenize eşyalarınızı.ama neyse ya amerika tekrar verir size o silahlardan korkmayın.allah yar ve yardımcısı olsun biz türklerin...
    Cevapla
  • derdiyoq 16 yıl önce Şikayet Et
    Dogru . Evet WururLAr TAbi Pkk Orayı Boşallttıktan SOnra isterse 150 tane f16la girsinler bombalara Yazık Boş YEre gitti O Kadar füze.SagLık Olsun bidahaki Sefere Bombalayacagınız Yere Daha Önceden Haber Werinde Malzemelerini Taşıyıp GitsinLer Şimdi Zarar EttiLer.Şimdi Ne KAdar Seviniyoruz varya bombaladık diye aslında üzülcek halimiz war bi İSRAİL kadar olamıyorsak ne diyim ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN...
    Cevapla
  • ömer TATLI 16 yıl önce Şikayet Et
    ilk ke. slm 2ay öncesınden turkıyeyı ırak ve ABD savaşa sokmak için elerınden gelenı yaptılar ama başımızdaki tayip erdogan ALLAH senden bin kererazı olsun oyuna gelmedınız bügün ise anlık operasyonla vurmuş sunuz genel kurmay, cumhur baskan lıgı,baş bakanlık,böyle anlaştıgı sürece milletce arkanızdayız ,ALLAH yardımcınız olsunnnnnn
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim