PKK'nın merkez karargahı vuruldu

Kandil Dağı'ndaki PKK hedefleri 24 adet F-16 tarafından vuruldu. En son gelen bilgilere göre PKK'nın Merkez Komuta Karargahı yok edildi. Örgütün üst düzey bir yetkilisi de öldü.

PKK'nın merkez karargahı vuruldu
PKK'nın merkez karargahı vuruldu
GİRİŞ 16.12.2007 10:06 GÜNCELLEME 17.12.2018 16:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TSK'nın Kandil Dağı'na düzenlediği hava operasyonunda PKK'nın ana karargahının da vurulduğu bildirildi. NTV'nin haberine göre, PKK'nın Merkez Komuta Karargahı tamamen yok edildiği belirtilirken operasyon sırasında orada kimlerin bulunduğu konusunda henüz net bir bilgi yok..

 

Kesin olmayan bilgilere göre, TSK'nın operasyonu sırasında PKK büyük kayıplar verdi. Geniş çaplı hava operasyonunda ilk hedef olarak Kandil Dağı'nda bulunan ve PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de yeraldığı ana karargah da vuruldu.

 

 

Bu karargahta PKK'nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan'ın da bulunduğu bildirildi. Ancak, gelen bilgilere göre Murat Karayılan ile ilgili çelişkili bilgiler gelirken, operasyonda bir üst düzey PKK'lı yöneticinin de öldürüldüğü öne sürüyor.

 

 

Bölgesel Kürt yönetiminin yetkilileri şu sıralar toplantı halinde... Toplantı sonrası bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • ABD'den hava harekatına ilk tepki
    ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, TSK'nın K. Irak’ta gerçekleştirdiği hava harekatını değerlen-dirdi. Schalow, harekatta ABD istihbaratının katkısı olup olmadığına da yanıt verdi.
 
  • 'İran da Kandil'i vurdu' iddiası
    Türkiye'nin geniş kapsamlı hava harekatının ardından İran'ın da, Kandil'deki bazı hedeflere topçu ateşi açtığı iddia edildi. Bombardıman bilgisini köyün muhtarı açıkladı.
 
  • PKK'nın merkez karargahı vuruldu
    Kandil Dağı'ndaki PKK hedefleri 24 adet F-16 tarafından vuruldu. En son gelen bilgilere göre PKK'nın Merkez Komuta Karargahı yok edildi. Örgütün üst düzey bir yetkilisi de öldü.
 
  • Bölgesel yönetim: 10 köy vuruldu
    Kuzey Iraklı yetkililere göre 24 F-16'nın Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatında 10 köy vuruldu. Kuzey Iraklı yetkililere göre operasyonda 1 kadın hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
 
  • Genelkurmay, operasyonu açıkladı
    Diyarbakır askeri havaalanında gece boyu yaşanan hareketliğin ardından, Genelkurmay resmi açıklama yaptı. Açıklamada, 'Kandil'deki PKK'ya ait hedefler vuruldu' dendi.
 
  • Diyarbakır'dan F-16'lar havalandı
    Diyarbakır 2. HKK'da savaş uçaklarının olağanüstü hareketliliği yaşandı. Saat 00.12'de 24 F-16 peşpeşe havalandı. Hakkari Çukurca sınırından da yoğun top sesleri geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 8
  • salih saglam 16 yıl önce Şikayet Et
    Ne Ukala adamlarsınız. Bır karar alınmıs bunun erken yada geç olacağına siz mi karar vereceksiniz televizyon başında öğrendiğiniz haberlerle. Hayatınızda o bölge ile ilgili en ufak bir gözlem yapmamış hatta orada bulunmamış olmanıza rağmen nedir bu milletimizdeki eleştirme isteği. Cevap çok açık UKALALIK.....
    Cevapla
  • ulubatlıhasan26 16 yıl önce Şikayet Et
    boş dağlarmı. bazıları sürekli yok canım dağları bombaladık güleriz bu habere demiş bunu diyenler 2 hafta önce asker ıraka girerse tüm kürtlerle çatışır diyorlardı ne oldu demekki asker ıraka girermiş tabiki moral bozmamak için boş dağları bombaladık diyecekler pkklının aklı varda askerin yokmu
    Cevapla
  • Fuat ortatepe 16 yıl önce Şikayet Et
    Karargah yeni mi tespit edilmiş?. O karargah yıllardır oradaydı herhalde. Yeni mi tesbit edildi. Halkı enayi yerine koymayı bırakın artık yahu. Bayatladı bu dolmalar.
    Cevapla
  • Metin Yazar 16 yıl önce Şikayet Et
    . Harp birileri tatmin edilsin diye yapılmaz.Gerekiyorsa yapılır ve büyütülmez. Halkın inananıp inanmaması da o kadar önemli değildir. Onemli olan hedeflerin imhasıdır. Ne ölçüde imha edildigi de devletin bilgisi dahilindedir. Bizim buradan afaki konuşmamız gevezelikten öteye geçmez Devlet bundan sonra da sık sık bu tip baskınları gerçekleştirir. Terör bitmeyeceğine göre ordunun harekati da bitmez.Belki iki sene belki yirmi sene... Bu topraklar üzerinde var olacaksak ebediyyete kadar savaş olacak.
    Cevapla
  • fuat ozturk 16 yıl önce Şikayet Et
    . Karargahın vurulmasına karşı değilimde,karargahta kimse var mıydı,benim için önemli olan o.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu