PKK'lılar yaralı teröristleri alıp kaçtı

TSK'nın düzenlediği operasyonun ardından Kandil Dağı eteklerindeki köyler hızla boşaltılıyor. Köylüler, dünkü bombardımanın ardından PKK'lıların bölgeden kaçtığı söyledi.

PKK'lılar yaralı teröristleri alıp kaçtı
PKK'lılar yaralı teröristleri alıp kaçtı
GİRİŞ 16.12.2007 19:32 GÜNCELLEME 16.12.2007 19:32
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün gece düzenlediği operasyonun ardından Kandil Dağı eteklerindeki köyler hızla boşaltılıyor. Saldırıda öldüğü iddia edilen kadının köyünde taziye evi kurulurken, kadının vurulduğu ileri sürülen alan ve cenazesi gösterilmedi.

Türk uçaklarının dün gece düzenlediği hava harekatında Ayşe Ali Avdu (55) isimli sivil bir kadının öldüğü, 1 kişinin yaralandığı, pek çok hayvanın da telef olduğu iddia edildi. Hayatını kaybeden Ayşe Ali Avdu için Dugoman köyünde taziye evi açıldı. Hava saldırısında öldüğü ileri sürülen Avdu, aynı köyde toprağa verildi.

Bölgedeki gelişmeleri takip eden İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Ayşe Ali Avdu'nun oğlu Muhlis Ali Avdu, 'Köyümüze PKK'lılar da geliyordu. Türk jetleri sabaha karşı köyümüzü vurdu. Saldırıda annemi kaybettik. Çok sayıda hayvanımız da telef oldu. Jetlerin saldırısını bizzat gördüm. Bombardımanın ardından köyümüze gelip giden PKK'lılar vardı. Bombardımanda bir PKK'lının ayağı koptu. Diğer iki PKK'lı da 'artık burada duramayız' diyerek yaralıyı yanlarına alıp kaçtı' dedi.

Kandil Dağı eteğindeki köylerde yaşayan halk, Türkiye-İran sınır üçgenindeki Ranya Kasabası'na doğru kaçıyor. Bu kasabaya gelen köylülerden Şivan Ahmed, 'Köyümüze PKK'lılar geliyordu. Dün 00.00'dan sonra önce uçaklar bombardıman yaptı, ardından da füze saldırısı oldu. Biz de sabah bölgeyi boşalttık. Akrabalarımızın yanına yerleştik. Ölen Ayşe Ali komşumdu. Tekrar bölgeye dönemiyoruz' diye konuştu.

Öte yandan, peşmergeler, ölen veya yaralanan PKK'lılarla ilgili olarak herhangi bir bilginin kendilerine intikal etmediğini açıkladı. Türk uçaklarının vurduğu bölgelerde büyük oyuklar dikkat çekerken, bazı PKK'lıların da Kandil Dağı içlerindeki mağaralara doğru kaçmaya başladıkları öğrenildi. Kandil'in eteklerindeki köyler de yaşayanların, PKK'lıların köylerine girmesine izin vermedikleri ifade edildi.

YORUMLAR 20
  • orhan denk 16 yıl önce Şikayet Et
    allah güç versin size askerlerimiz. dtp liler size sesleniyorum hükümetin sabrını taşırmayın yoksa eski heplileri hatırlatırız size unutmayın meclisten çıkısta sizi polis yaka paça alırsa hiç şayırmayın burası t.c çıkış yok onun için edebinizle oturun bakalım ben bir kürt ve türkiye vatandaşıyım sizinle guru değil sizden nefret ediyoruz rahat bırakın bizi madem devlet istiyorsunuz gidin kuzey ıraka ne işiniz var burda yaşasın tc askeri ve polisi
    Cevapla
  • fatih aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    niye. niye bu terorislere zehirli gaz atılmıyor. adamlar mağranın dibinde beklio sonra cıkıo. at gazı gbersinler. bunlar insan değilki hakkı olsun zamanında dinmizlede dalga gecmişlerdi katli vacib yani gebersinler
    Cevapla
  • Ufuk Yükcü 16 yıl önce Şikayet Et
    TSK esas küvetinin bir ucundan . koklatti, PKK bu kokunun üzerine bir de dondaki bok kokusu güzel gelmistir.Ben 5-10 tane donu Paketledim Barzaniye bugün yollucam o kime nereye dagitacagini iyi bilir yalniz kendine 2-3 tanesini ayirsin ilerde nolur nolmaz.
    Cevapla
  • Mehmet Arif Yorulmazer 16 yıl önce Şikayet Et
    köylerden kaçıp mağaralara giriyorlarmış.... bu çapulcular aslında ait oldukları yerelere sığınıyorlar sonuçda ama, bizimkileri artık mantarı çalıştırıp mağaraları bombalasalar.. bu ara.. sayın pilot abilerimiz.. dağlarda dolaşan ayılara zarar vermeyiniz.. onlar pkk\'lı değiller..., yaaa monseur barzani çok üzülüyor, yardım kampanyası felan başlatıyormuş.. selamlar
    Cevapla
  • Aydan Öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Kacarlar kacsinlar. Türk ordusu geliyor K-Iraktan kötü kokular geliyor. PKKliler ve Barzani salvari doldurdu. Lesleri bile korkudan altina etti. Kacin, son durak cehennemin dibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
Altın fiyatlarında sert yükseliş