Şırnak'a düşen uzman istifa ediyor

Uzman erbaş askerlerin, sınava gerek kalmadan kamu kurumlarına yatay geçiş yapabilmeleri, bu konudaki talepleri de arttırınca İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Şırnak'a düşen uzman istifa ediyor
Şırnak'a düşen uzman istifa ediyor
GİRİŞ 03.01.2008 00:21 GÜNCELLEME 03.01.2008 00:21
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Meclis İçişleri Komisyonu’nda uzman jandarmalara ilişkin tasarı görüşülürken, AKP’li milletvekilleri ilginç bir şikayette bulundu. Komisyon üyelerinden AKP Sivas milletvekili Selami Uzun, uzman erbaş olarak görev yapan, ancak daha sonra bu görevinden ayrılmak isteyen çok sayıda kişinin kendisinden yardım talep ettiğini söyledi.

ŞIRNAK ÇIKAN İSTİFA EDİYOR

“Öyle çok kişi var ki, ben diyeyim sayısı 300, siz deyin sayısı 3 bin. Her gün bana bir arkadaş geliyor” diyen Uzun, uzman erbaşların başka bir kamu kurumuna atanmak istediğini söyledi. Uzun “Uzman erbaşlar, herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın bir başka kuruma atanma imkanına sahip. 2 yıl görev yaptıktan sonra tayini Şırnak’a çıkan hemen ayrılmak istiyor. Hepsi devlet kurumlarının kapısını aşındırıyor. Buna bir çözüm bulunması lazım” diye konuştu. AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da bu durumu “ciddi bir problem” olarak gördüğünü belirterek, “Kamu kurumlarına sınavsız atandıkları için sözleşme yenilemeyenlerin sayısı çok fazla” dedi.

“SORUN GÜNDEMİMİZDE’’

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, uzman jandarmaların 10 yıl görev yapmadan meslekten ayrılamadıklarına dikkat çekti. Uzman erbaşların ise 2 yıl mecburi hizmetten sonra meslekten ayrılabildiklerini anlatan Atalay, şöyle dedi: “Uzman erbaşlar, sınava gerek kalmaksızın, kamu kurumlarına geçiş yapıp, atanabiliyorlar. Ancak ‘Nasıl olsa bir kamu kurumuna atanırım’ diye yanlış bir inanışları var. Çok sayıda kamu kurumuna böyle başvuruların olduğunu da biliyoruz. Ayrılmak isteyen uzman erbaşların hepsi bir kuruma atanıyor değil. Bu bir sorundur ve bizim gündemimizdedir.”

Gazeteport

YORUMLAR 52
  • OKAN ŞAHİN 16 yıl önce Şikayet Et
    TSK \'NIN MAĞDURLARI. Suni gündemler, gazete haberleri, ölüm çocuklarımız Adeta toplumsal bir çılgınlıkla karşı karşıyayız. Suni gündemlerle oyalanan Türkiye’de müthiş bir toplum mühendisliği örneği veriliyor. Hâlbuki Türkiye’nin gerçek gündemi ne kadar farklı gözüküyor. Ekonomi batmış, bankalarımızın hisse satışları artık arka sayfalarda bile yok. Kuzey Irak’ta ne oluyor kimsenin bilgisi yok, ülkemize gelen Cheney denen kan içici Türkiye’de ne arıyor. Fehmi Koru ve buna benzer yandaşların bu gündemlerle hiç işi yok. Nasıl
    Cevapla
  • garip uzman 16 yıl önce Şikayet Et
    . bundan daha adil ne olabılırki bu insanlar tayinleri şırnağa cıkdı diye bırakmıyorlar buna emin olabilirsiniz bu ınsanlar en az sizlerin bu toprakları sevdiğiniz kadar seviyorlar ve hatda canları pahasınada bu bölgelerde görev yapıyorlar bu gibi açıklamalar insanların şevkini azmıni devlete olan güvenini sarsıyor.Siz devlet büyüklerine sesleniyorum eğer okursanız bu yazdıklarımı önce bir araştırma yapın neden bırakıp başka işe girmeye çalışıyorlar diye başka diyecek bir şeyım yok.
    Cevapla
  • garip uzman 16 yıl önce Şikayet Et
    helalolsunun devemı 3 sayfa. Bu sözler okadar ağır ki kabul edilecek gibi değil 16 yıla yakındır karakuvvetlerinde uzman çavuş olarak görev yapıyorum onca zorluklara aşağılanmalara göğüs gerdim katlandım ama hiç biri beni bu kadar derinden yaralamadı.Bir uzman çavuş sizin tayini cıkınca bırakıyor ddiğiniz yerlerede en az4 yıl görev yapıyor.Tabiki insanlar daha rahat ortamlarda çalışmak görev yapmak isterler bunca ağır şartlardan kurtulmak isterler.Ayni kurumda çalışanların ayni haklara sahip oldukları yerlerde çalışmak isterler
    Cevapla
  • garip uzman 16 yıl önce Şikayet Et
    helal olsunun devamı. ben kendımden örnek verdim benım gibi bir sürü arkadaşım var bu bölgelerde canını eşini cocuğunu anasını babasını hiçe sayarak görev yapmaya çalışan.Her şeyi sizler para olarak göre bilirsiniz tabiki bizlerdende boyle düşünen mutlaka cıkacakdır ama unutmayınızkı bu vatan bu millet bu topraklar parayla kurtulmadı.Onuruyla şerefiyle haysiyetiyle imanıyla ınancıyla mucedele edılerek kazanıldı.Ama ozaman ayrımcılık yoktu ınsanları aşağılamak küçük görmek yokdu herkes eşit ayni şartlar altında görev yapıyordu.
    Cevapla
  • garip uzman 16 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN. Helal olsun dıyerek başlamak isterim size sayın bakan bu acıklamayı yaparken hiç araştırma yapmadığınız bellı oluyor ben 11 yıl doğu ve guney doğu anadolu bolgelerınde terorun en ateşlı olduğu zamanlarda gorev yaptım yağmurda çamurda karda tıpıde fırtınada yattım kalkdım.ŞIRANAKDA, MARDİNDE, AĞRIDA, KARSDA, BİNGÖLDE, TUNCELİDE, DİYARBAKIRDA, HAKKARİDE vb. gibi daha saymakla bitiremeyecegım bölgelerde terörle mucadele ettim. Ve halende etmekdeyim.Bir defa önce bir sor neden bu uzm. başka kurumnlara gecmek istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı