MHP'nin yerel seçim hedefi 'büyük'

Halen 243 belediyeye sahip olan MHP, önümüzdeki yerel seçimlerde öncelikle 16 büyükşehir belediyesini almak istiyor. Peki MHP'nin öncelikle almak istediği yer neresi?

MHP'nin yerel seçim hedefi 'büyük'
MHP'nin yerel seçim hedefi 'büyük'
GİRİŞ 04.02.2008 09:05 GÜNCELLEME 04.02.2008 09:05
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Milliyetçi Hareket Partisi, 2009 Mart’ında yapılacak yerel seçimlerin öne çekilme ihtimalini göz önünde bulundurarak, yerel seçimlere yönelik çalışmalar için kolları sıvadı. Yerel seçimler için iddialı hedefler ortaya koyan MHP, ülke genelinde halen 243 belediyeye sahip bulunurken, önümüzdeki seçimlerde de yaklaşık 3 bin 200 belediyenin tamamında da seçime girecek. Ancak MHP’nin öncelikli hedefini “16 büyükşehirde seçimi almak” oluşturuyor. Büyükşehir belediyeleri içinde ise özellikle Ankara, MHP için büyük önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde yerel seçimlere yönelik eğitim çalışmalarını başlatmaya hazırlanan MHP, aday arayışını şimdiden başlatırken, adaylarda da öncelikli olarak “Hizmete yönelik projelerinin olup olmadığı”na bakılacak.


AKP’nin yaklaşık 1 yıl öncesinden yerel seçim hazırlıklarını başlatması, “Yerel seçimlerin öne çekilmesi” beklentilerini artırırken, MHP de, seçim hazırlıkları için start verdi. Yerel seçimlere yönelik yürüttükleri hazırlık için ANKA’ya bilgi veren MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP’nin halen 243 belediyeye sahip olduğunu ancak bunlar arasında il ya da Büyükşehir bulunmadığını bildirdi. Yaklaşık 3 bin 200 belediyenin tamamında yerel seçimlere gireceklerini bildiren Çobanoğlu, “Hedefimiz 16 büyükşehir” dedi.
-“ANKARA’DA İDDİALIYIZ”-

MHP, 16 büyükşehirde yerel seçimleri alma hedefini koyarken bu belediyeler içerisinde ise Ankara ilk sırada yer alıyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, 3 dönemdir Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önce Refah Partisi ardından da AKP’nin elinde olduğunu belirten Çobanoğlu, “Artık Ankara’nın AKP’nin elinden kurtarılma ve belediye başkanının yenilenme zamanı” diye konuştu.

-BELEDİYELERİN SEÇİM ÖNCESİ BİRLEŞTİRİLMESİNE TEPKİ-

AKP’nin önümüzdeki günlerde 900’ün üzerinde belediyeyi kapatmasının sözkonusu olduğunu hatırlatan Çobanoğlu, MHP olarak seçim öncesi böyle bir girişimi doğru bulmadıklarını söyledi. Çobanoğlu, “Bu belediyeler birleştirilse bile devletin üzerinden yükü kalkmayacak” dedi.

-“GÜNEYDOĞU’DA HİZMET DEĞİL BAŞKA FAKTÖRLER SÖZKONUSU”-

Çobanoğlu, Başbakan Erdoğan’ın kurmaylarına verdiği “Diyarbakır’ı istiyorum” talimatı ile Güneydoğu’daki belediyelere yönelik başlayan tartışmaları ise “Elbette ki o bölgedeki illerde de aday göstereceğiz ve çalışmalar yürüteceğiz. Geçen seçimlerde de Diyarbakır’da nitelikli adaylarımız vardı ancak maalesef Güneydoğu ve doğuda hizmetten çok başka faktörler önde gidiyor ve tercihler de buna göre yapılıyor” diye konuştu.

-“AKP’NİN AKADEMİSİ GÖSTERMELİK”-

MHP’li Çobanoğlu, hafta sonunda Başbakan Erdoğan’ın da katılımı ile açılan AKP Yerel Yönetimler Akademileri’nin ise “göstermelik” olduğunu savundu. AKP’yi bu şekilde kamuoyunun gözünü boyamaya çalışmakla eleştiren Çobanoğlu, MHP olarak önümüzdeki günlerde eğitim çalışmalarını başlatacaklarını ve adayları da “Hizmete yönelik projeleri olanlar” arasından belirleyeceklerini kaydetti.

YORUMLAR 54
  • salih imamoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    mhp ye asla oy vermem. tkp ye oy veririm mhp ye vermem demiş birisi aslında başöstüsü konusundaki cesur tavrı (kim ne derse desin) sonrasında kafam karıştı daha dune kadar tkp ye dahi oy veririm ama mhp ye vermem diye düşünyordum şimdi sadece başöstüsü çözulsun oyum kurban olsun diyorum ama yinede kararsızm şunuda iyi biliyorum mhp ye oy verenler değil ama ust kısım iktidar olsunlar ezanlar neden turkçe değil diye sorsalar şaşırmam ..maalesef acı gerçek bu
    Cevapla
  • ibrahim COŞAR 16 yıl önce Şikayet Et
    zaten. ak partiye sırtını dayayıp zaten boş yere başörtüsü meselesine destek vermiyor.elbette bir çıkarı var ki destek veriyor.görebilene.tabi son söz bende.yani seçmende.
    Cevapla
  • emrah tarım 16 yıl önce Şikayet Et
    faruk yılmaz bey sen git abdye yalamalık yap başkanın gib. siz gidin önce abd den bihicazet alın ondan sonra baş örtüsünü serbest yapı siz tek başınıza bi hiç siniz bazılarıda %50 dio bi seçim sonuçlarına bak kardeşim sen itüden mezun olsan neolu kara cahilmisin sen akpnin oyu %47 idi sen ancak kendini kandırırsın mhp ye solcu diyenlere ne oldu kesildi sesleri
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    akp türbanda samimi değil. akp turbanda samımı değil nedenleri 1- 2002 kasımdan ıtıbaren tarıkat desteği ile başörtüsü eylemlerın sona erdirilmesi 2-tusiadın son cıkışı çunku bu sorunun çözülmesi akp nın oy kaybı boylece tusıadın mamasının kesilmesi demek 3 eskiden 8 yıllık eğitime karşı cıkan şimdi akp liler eski refahlıların şu anda zorunluı eğitimi 2009 da 9 yıla cıkaracak olması 8 yıla karşı cıkanlar şimdi 9 yılda ısrar edıyor 4 Akp madem bu kadar durust idi 2002 kasımdan beri nerede idi
    Cevapla
  • KARADAVUT 61 16 yıl önce Şikayet Et
    NE AKP NE MHP BELEDİYECİLİK SAADET İN İŞİ,.. Millet bir rüzgara kapıldı ve yandı ,yorum yazan arkadaşlar olduğu belediyeyi bir desinler bakalım millet ne diyecek acaba mevcut belediye başkanlarının hangisi tekrar aday oolabilecek olamaz çünkü işleri zor ,artık rüzgar yok yeni aday koyduklarında bu durumu nasıl izah edecekler bu da zor akp belediye seçimlerinde hüsran olacak ,benim korkum d.bakırı alır belki ama istanbul ankara tehlikede,bir de başörtü olayını karıştırmayın MHP ye hepimiz teşekkür edelim adamlara helal olsun hiç kimse lafı evelemesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi