Gündüz 6 dakikalık uyku hafızayı yeniliyor!

Alman bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, çok kısa şekerlemeler bile hafızanın tazelenmesinde büyük fayda sağlıyor.

Gündüz 6 dakikalık uyku hafızayı yeniliyor!
Gündüz 6 dakikalık uyku hafızayı yeniliyor!
GİRİŞ 23.02.2008 13:07 GÜNCELLEME 23.02.2008 13:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hafızanın sadece 6 dakikalık uykuyla yenilendiği teorisi, bilim dünyasında bir ilk kabul ediliyor. Düsseldorf Üniversitesi’nden bilim adamları da çok kısa süreli uykuların hafıza üzerindeki etkilerini ölçen bir araştırma yaptı.


New Scientist dergisinde yayımlanan araştırmada, öğrencilere ezberlemeleri için bir grup sözcük verildi.


Daha sonra öğrenciler iki gruba ayrıldı ve kendilerine bir saat boş zaman tanındı. Bu süre içinde bir grubun yaklaşık altı dakika uyumasına izin verilirken, bir grup uyanık tutuldu. Bir saatlik süre sonunda yapılan hafıza testinde, şekerleme yapan grup çok daha iyi performans gösterdi.


UYKUDA TAZELENİYOR


Bazı teorilere göre hafıza derin uyku halinde tazeleniyor. Bu derin uykuya da, uykuya dalınmasından en az 20 dakika sonra geçiliyor.


Ancak araştırmayı yürüten ekibin başkanı Doktor Olaf Lahl, hafızanın tazelenmesi sürecini uykuya dalma anının tetikliyor olabileceğini kaydetti. Lahl, “Bu, çok kısa uykuların hafızayı etkin bir şekilde güçlendirdiğini gösteren ilk çalışma” dedi

YORUMLAR 2
  • www ankaraforum net 16 yıl önce Şikayet Et
    öğlen kestirmek. ufak bir uyku öğlen vakti cidden iyi geliyor. günün bütün yorgunluğunu alıyor. katılıyorum. ama bazende insanı rehavete sevkediyor.
    Cevapla
  • erol sağdıç 16 yıl önce Şikayet Et
    uyku. öğleden sonra uyumak peygamber efendimizin bir sünnetidir zaten biz müslüman olarak bunu zaten biliyoruz.araştırma yapmak istiyorsanız peygamberimizin sünnetlerini günlük yaşantısını neler yaptığını ve bunların faydalarını araştırın çok şaşırırsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...