Doğu Perinçek İstanbul'a getirildi

Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin soruşturma çerçevesinde Ankara'da gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul'a getirildi.

Doğu Perinçek İstanbul'a getirildi
Doğu Perinçek İstanbul'a getirildi
GİRİŞ 21.03.2008 12:52 GÜNCELLEME 12.10.2019 11:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çakmak Mahallesi Güngör Sokak'taki bir gecekonduda, 12 Haziran 2007 tarihinde, el bombaları, TNT kalıpları ve fünyelerin ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkartıldığı kaydedilen "Ergenekon Terör Örgütü" ile ilgili soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Perinçek, THY'ye ait bir uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Daha sonra polislerce bir minibüse bindirilen Perinçek, havalimanından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

-SELÇUK'UN AVUKATI-

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un avukatlarından Akın Atalay da, müvekkili hakkında bilgi almak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geldi.

Atalay, şube çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkili ile görüşmesine, 24 saat süreyle izin verilmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Şu anda iyi olduğuna dair yetkililerden bilgi aldık. Normalde bu suçlarla ilgili gözaltı süresi 48 saattir. Yarın sabah görüştüğümüzde kendisi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi öğreneceğiz. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle bize söylenen bir şey olmadı. Şu anda kendisine yöneltilmiş bir suçlama da yok. Bir soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere saat 04.30 da evine gelinmiş ve 07.30'da emniyete götürülmek üzere evinden çıkarılmış."

Selçuk'un evinde polislerce arama da yapıldığını kaydeden Atalay, arama sonucu müvekkilinin evinden bilgisayar ve bazı malzemelerin alınmış olabileceğini söyledi.

Olaya ilişkin daha önceden gözaltına alınan, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz'in de bulunduğu 39 kişi tutuklanmıştı.

 

AA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  İLİŞİLİ HABERLER
 

 

 

Sürpriz gazeteciler de tutuklanabilir!
İ.Selçuk, D.Perinçek ve K. Alemdaroğlu Ergenekon operasyonunda gözaltına alınırken, süreci değerlendiren gazeteci Şamil Tayyar, çok sürpriz isimler de gözaltına alınabilir diyor.

 

İP'ten açıklama: Gündemi değiştirmek istiyorlar
İP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin, Perinçek'in göz altına alınmasına ilişkin, "Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesi karşısında paniğe kapılanlar gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yerlere çekmek istiyor" dedi

 

'İp ve Ulusal Kanal, Ergenekon kapsamında arandı'
İP Genel Başkan Yardımcısı Önsel, partinin İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal'a gelen polislerin, mahkemeden çıkartılan karar ile "Ergenekon Soruşturması" kapsamında arama yapılacağını söylediklerini bildirdi.

 

Rektörün kaleme aldığı yazıya bak!
Veli Küçük'e, ‘Her zaman emrinizdeyim’ diyen Giresun Üniversitesi'nin emekli binbaşı Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, özel sitesinde neler yazdı, kimi nasıl tehdit etti?

 

Gazeteci Oktay Ekşi: Şoke oldum!
Oktay Ekşi, Ergenekon Operasyonu kapsamında, İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

 

Gözaltıların sayısı 8 kişiye ulaştı
Ergenekon Soruşturması kapsamında bu sabah gözaltına alınan isimler arasına İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu da eklendi. Gözaltı sayısı 8'e ulaştı.

 

Perinçek ve İlhan Selçuk'a gözaltı
İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisine yapılan baskın sonrası, Doğu Perinçek ve Ferit İlsever göz altında alındı. İlhan Selçuk'un da gözaltına alındığı belirtililiyor...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 2
  • insmod . 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlış... bence istanbula değil Çin\'e gönderilmeliydi.. nede olsa memleketi ora..
    Cevapla
  • kulabdullah 16 yıl önce Şikayet Et
    imralıya . gönderin imralıdaki davadaşının yanına hasretini biraz dindirsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız