Hürriyet'in manşeti AB'den döndü

ABD'de bulunan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Hürriyet'in 'İran'ı değil AB'yi göster' başlığı ile manşetten verdiği habere sert çıktı.

Hürriyet'in manşeti AB'den döndü
Hürriyet'in manşeti AB'den döndü
GİRİŞ 17.04.2008 01:04 GÜNCELLEME 17.04.2008 01:04
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, dün Hürriyet'te yer alan "AKP, Türkiye'yi İran'a doğru değil AB'ye doğru götürmek istediğini göstermeli" ifadesinin çarpıtılarak kullanılmış bir ifade olduğunu belirtti ve "ne ben, ne de AB, Türkiye'nin İran yönünde ilerlediğine inanıyoruz" dedi.

Lagendijk,  açıklamasında, Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) Washington'da gerçekleştirilen 27'inci yıllık konferansındaki bir panelde söylediği sözlerin çarpıtıldığını kaydetti. Joost Lagendijk, "bugün bir gazetede bana atfen çıkan haber dolayısıyla birçok e-mail mesajı ve telefon geldi. Söylediklerimin gazetede çarpıtıldığını gördüm. Bu yüzden moralim çok bozuk" dedi.

Lagendijk, "gazete haberine göre söylediklerim, sanki ben kişisel olarak veya AB, Ak Parti'nin Türkiye'yi İran yönüne götürmesinden korkuyormuşuz gibi yansıtılmış. Ben sadece Türkiye'de bu iddiada bulunan, böyle korkular taşıyan insanlar olduğuna işaret etmiştim. Ben bu insanların yanlış düşündüğüne inanıyorum. Ne ben, ne de AB, Türkiye'nin İran yönünde ilerlediğine inanıyor. Benim mesajım çok açık. Böyle bir düşünce taşıdığımızın ima edilmesi çok talihsiz. Çünkü doğru değil" ifadesini kullandı.

ATC konferansı çerçevesinde "Türkiye, AB ve ABD: 2009'daki zorluklar" konulu bir panelde konuşan Lagendijk, şu ifadeleri kullanmıştı: "kişisel olarak ben veya Avrupa'daki pek çok kişi, türban yasağını kaldırmanın İslamlaşma veya Türkiye'yi İran yönüne götürme yönünde bir adım olduğuna inanmasak da, Türkiye'de, Ak Parti'nin gizli bir gündemi olduğuna, Türkiye'yi yanlış yönde götürme yönünde planları bulunduğuna inananlar var. Tekrar söylüyorum, ben böyle olduğuna inanmıyorum". Lagendijk panelde, Ak Parti'nin, bu korkuların varlığını tanıması ve bu tür korkuları gidermeye yönelik bazı adımlar atmasının yerinde olacağını kaydetmişti.


YORUMLAR 31
  • İLA KANSU 16 yıl önce Şikayet Et
    Hürriyet yalan haber yapma hürriyetini hergün kullanır... Takip etmem ama galiba internet sitelerinde bu yalan söyleme hürriyetini günde bir kaç kez kullanıyormuş.Tabi haberin yalan olduğu erken ortaya çıkınca mecbur üstünü yeni yalanlarla kapatacaksın. Özgür bir dünyada özgürlüğünü sonuna kadar kullanacaksın.Tabi bunu taş devrinde yaşamış olanları dahi utandıracak kadar aleni yapsanda..! Bunlar Hürriyetin basın meslek ilkeleri ! İlkelerinden hayatta taviz vermez bunlar..
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    . 4 - Gazetenin veya gazetecinin şahsi veya taraf tutan kanaatlerine haberlerin metninde yer verilemez. 5 - Haber başlıklarında, haberin ihtiva ettiği hususlar tahrif edilemez. 6 - Amme menfaatı mutlak luzüm göstermedikçe mahrem kaydı ile verilen malumat yayınlanamaz. 7 - Gazeteci, kaynaklarının mahremiyetini koruyacak ve kendine verilen sırlara saygı gösterecektir. 8 - Haber, yazı ve resim kaynaklarının, yayın tarihi için koydukları zaman kaydı ihlal edilmez.
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    . 9 - İlan, reklam mahiyetindeki haber, resim ve yazıların; ilan veya reklam oldukları tereddüde yer bırakmayacak şekilde belirtilir. 10 - Mevkutelerin verdikleri yanlış bilgilerden dolayı yollanacak haklı cevap veya tekzipler, cevap veya tekzibe sebep olan yazının tesirini tamamıyla giderecek şekilde en kısa bir zamanda yayınlanır.\"
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    . c) Amme menfaatlerini ilgilendirmeyen hallerde fertlerin hususi hayatlarını küçük düşürücü şekilde teşhir edilemez. d) Şahıslar, müesseseler veya zümreler aleyhinde iftira ve istinatta bulunulamaz. e) Din istismar edilemez. 3 - Haberlerde ve olayların yorumunda hakikatlerden tahrif veya kısaltma yoluyla maksatlı olarak ayrılınamaz, doğruluğu şüphe uyandırabilen ve tahkiki gazetecilik sınırları içinde bulunan haberler, tahkik edilmeden ve doğruluğuna emin olunmadan yazılamaz.
    Cevapla
  • Bumilletin Birferdi 16 yıl önce Şikayet Et
    BASIN AHLAK İLKELERİ. \"1 - \"Bir amme müessesesi olan gazetecilik mesleği, bu mesleğin dışında kalan özel veya ahlaka aykırı maksat ve menfaatlere alet edilemez ve amme menfaatlerine zarar verici bir şekilde kullanılamaz. 2 - Yazı, haber, fotoğraf vesair şekillerde yapılacak yayınlarda şu hususlara riayet edilir: a) Ahlaka aykırı veya müstehcen yayında bulunulamaz. b) Şahıs, müessese ve zümreleri hedef tutan yazılarda galiz kelimeler kullanılamaz, şeref ve haysiyetlere karşı haksız yayın yapılamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı