S.Kanadoğlu'nun çete ilişkisi var mı

ADD toplantısında, 'Ergenekon soruşturması Şemdinli gibi olmaya mahkûm' diyen Eski Başsavcı Kanadoğlu’nun Ergenekon ile ilişkisinin olup olmadığı tartışmaya açıldı.

S.Kanadoğlu'nun çete ilişkisi var mı
S.Kanadoğlu'nun çete ilişkisi var mı
GİRİŞ 18.04.2008 16:00 GÜNCELLEME 18.04.2008 16:00
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış
Ersin Çelik'in haberi

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce ortaya attığı 367 gereklidir fikriyle siyasetin tıkanmasına sebep olan Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun, Ergenekon çetesiyle ilgili söylediği sözler, ‘yoksa Kanadoğlu’nun Ergenekon çetesiyle ilişkisi mi var?’sorusunu akıllara getirdi.

Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Frankfurt’taki toplantısında, Ergenekon Çetesi'yle ilgili olarak, 'Ergenekon soruşturması Şemdinli gibi olmaya mahkûm' sözlerine dikkat çeken Radikal yazarı Hasan Celal Güzel, Kanadoğlu’nun bu sözleri ile Ergenekon soruşturmasını yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz’ü tehdit ettiğini söyledi.

Kanadoğlu’nun Savcı Öz’e, 'Sen bu çete soruşturmasını yapmaya devam edersen, sonun Şemdinli Savcısı gibi meslekten ihraç edilmek olur' demeye getirdiğini ifade eden Güzel, Kanadoğlu’nun eski bir Yargıtay Başsavcısı sıfatıyla 'yargılamayı etkilemeye teşebbüs' ederek, TCK'nın 288. maddesine göre açıkça suç işlediğini belirtti. 

Yargıtay Onursal Başsavcısı için “Bütün jakoben oligarşi ekibi gibi, AK Parti'nin kapatılma dâvası için, 'Değil yüzde 47, yüzde 97 oy alsa bile bu dâva açılır' (Geçen yıl Baykal'ın söylediklerine ne kadar benziyor) diyor. Halkı cahil görüyor; Diyanet İşleri'ne ve Ertuğrul Günay'a da hakaret ediyor.” diyen Güzel, Kanadoğlu’nun Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz hakkındaki düşünceleri değerlendirince ister istemez aklına bazı soruların takıldığının da altını çizdi.

ERGENEKON'UN ÇÖKERTİLMESİNİ İSTEMİYOR MU?

Güzel’in, Kanadoğlu’nun yaptığı Savcı Öz yorumundan sonra aklına takılan soruları şöyle sıraladı:

* Kanadoğlu, Savcı'yı neden tehdit ederek engellemek istiyor?

* Ergenekon Çetesi'nin çökertilmesini istemiyor mu?

* Bu çete çökertilirse, 'ulusalcıların' maskesinin düşeceğini ve darbe provokasyonları yapamayacaklarını mı düşünüyor?

* Soruşturma ilerletilirse, ucunun kendisine veya yakınlarına ulaşacağından mı endişe ediyor?

* Yoksa Kanadoğlu'nun da çeteyle bir ilişkisi mi var?

Kanadoğlu’na bu soruları sorarak yeni bir tartışma başlatan Güzel, “Biz, Kanadoğlu'nun bu şekilde bir ilişki içinde olduğunu sanmıyoruz.” yorumundu bulunarak Kanadoğlu'nun bu beyanından sonra, kamuoyuna bir açıklama borcu olduğunu ve Cumhuriyet Savcılarının bu beyanını TCK'nın 288. maddesi açısından değerlendirmesi gerektiğini düşündüğünü de belirtti.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 14 Nisan'da Franfurt'ta düzenlediği toplantısında yapmış olduğu konuşmada, 'Ergenekon Terör Örgütü Soruşturması'nın Şemdinli davası gibi biteceğini savunmutu.

KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Açılış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere'nin yaptığı ve 200'ün üzerinde vatandaşın dinledeği ADD'nin konferansında konuşan Sabih Kanadoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi  hakkında açılan kapatma davası ile ilgili olarak, laiklik olmadan demokrasi olmayacağını söyleyerek, 'Dinin siyasete alet edilmemesi lazım. Buna uyulmadıkça Türkiye'de daha çok parti kapatılır. Yüzde 47 değil, yüzde 97 oy alsanız bile sizin hakkınızda bu dava açılır.' demiş, AK Parti'nin, kapatma davasının önüne geçmek için anayasayı değiştirmeye çalışmasının çözüm olmayacağını savunmuştu.


AK Parti hakkında hazırlanan iddianamenin bugüne kadar yazılan iddianamelerin en ciddisi olduğunu ve kanıt bakımından fevkalade dolgun bir iddianame olduğunu savunan Sabih Kanadoğlu, AK Parti'nin kapatılmasının da çözüm olmayacağını söyleyerek, 'Kapatmak çözüm değil. Halkın eğitilmesi lazım. Yurttaşları, Türkiye'ye kimlerin zarar verdiğini anlayacak duruma getirmeliyiz.' dedi.

Konuşmasında, ayrıca, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a dönek diyen, Diyanet İşleri Başkanlığı"nı 'Diyanet milli bütünlüğü bozuyor.' şeklinde eleştiren Sabih Kanadoğlu'nun bu konuşmasını, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Salih Boğaç Güldere davetlilerle birlikte ayakta alkışlamıştı.

Haber 7

YORUMLAR 49
  • Milli Irade 16 yıl önce Şikayet Et
    Cete ne demek!. Cete den de bela! Nerde bir bozukluk varsa orada Sabih var. Cetenin elemanlari: Demirel, Cindoruk, Kanadoglu, Perincek, Savas. Ayni tas ayni hamam!
    Cevapla
  • zeki alperen 16 yıl önce Şikayet Et
    Hem de bir çete değil birkaç çete ile işbirliği içinde..!. Adamın çıktığı tv\'ler belli.Konuştuğu konular belli.Nifakları belli.Ülkeye verdiği zararlar belli.Bu neviden insanların şu an ki durumları ile beraber makamlarındaki görevlerinin evveline gidilirse daha çok foyaları ortaya çıkacaktır.Halada Ülkede kaos yaratmaya,işleri sarpa sarmaya çalışmaktadır.Asıl suç bunların konuşmasını muteber görenlerde.bunların 1. ve 2. derecedeki medyalara çıkılması bir şekilde engellenmelidir.Bunların 5 cümlelerinden 3\'ü doğru 2\'si ise yalnıştır.O 2 tane yalnışta KAOSTUR NİFAKTIR
    Cevapla
  • bolat bolat 16 yıl önce Şikayet Et
    . kar ne kadar beyaz zeytin ne kadar siyah kan ne kadar kırmızı ise bu adamda o kadar alakalı ergenekonla
    Cevapla
  • H.Fahrettin ALBAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk adamı mı, ama hangi hukuk!. Çete - Hukuk adamı! Bu ne şer üçgendir böyle! Bırakın gerçek olup olmamasını böyle konuların düşünülmesi bile mide bulandırıyor. Gerçi darbecilerin bulunduğu ve elini kolunu sallaya sallaya dolaştığı, bazılarının onlara şak şak yaptığı, kanun kural tanımazların bulunduğu bir ülkerde olduğumuzu da unutmamak gerekir.
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 16 yıl önce Şikayet Et
    EREGENEKON ÇETESİNİN SUÇLARI. 1958 den sonra tün NATO ülkelerinde Gladyo adı altında örgütlenen ve daha sonra İtalya, Almanya, Yunanistan.. gibi yerlerde deşifre olan; yargısız infazlardan başabakan öldürmeye(Aldo Moro) kadar birçok cinayet işleyen bu örgüt bizde Ergenekon olarak ve Danıştay baskınından sonra ancak deşifre edilebildi. Hizbullahı kuranlar, Uğur Mumcuyu öldürenler, Sivas katliamı, faili meçhul cinayetler, binlerce sabotaj... bu örgütün başı altından çıkmış. Devlet içinde asimetrik örgütlenmişler. Bkz. Şekil 1A!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı