Bugün seçim olsa anketinin sonucu

Halk olası erken seçim kararına nasıl bakıyor? AK Parti kapatılıp ve bugün yerel ve genel seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? 27 ilde 2460 kişi ile yapılan anketin sonucu:

Bugün seçim olsa anketinin sonucu
Bugün seçim olsa anketinin sonucu
GİRİŞ 08.05.2008 09:13 GÜNCELLEME 08.05.2008 09:13
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Political Researcher'in 27 ilde 2460 kişi ile yaptığı kamuoyu yoklamasından partilerin son durumu ile ilgili elde edilen sonuçlar...


ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ:


ARAŞTIRMA 27 İL MERKEZİ, BUNLARA BAĞLI 69 İLÇE MERKEZİNDE TOPLAM 2460 KİŞİ İLE YÜZYÜZE MÜLAKAT YÖNTEMİ KULLANILARAK GERÇEKLEŞTİRLMİŞTİR.

KATILIMCILARA EĞİTİM, YAŞ, CİNSİYET VE GELİR DURUMLARINA GÖRE KOTALANDIRMA UYGULANMIŞTIR.

ARAŞTIRMANIN ALAN UYGULAMASI 3 MAYIS 2008 İLE 6 MAYIS 2008 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.
ARAŞTIRMA EVRENİNDE BULUNAN İLLER ŞUNLARDIR;

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, BURSA, ADANA, KONYA, ANTALYA, KAYSERİ, KOCAELİ, MERSİN, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, SAMSUN, DİYARBAKIR, SAKARYA, ERZURUM, ŞANLIURFA, MALATYA, SİVAS, ÇORUM, TOKAT, TRABZON, ARTVİN, KIRKLARELİ, BOLU, ISPARTA, ÇANAKKALE.

ARAŞTIRMANIN HATA PAYI + - % 2 DİR.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİN KAPATILMASI HALİNDE ERKEN SEÇİM KARARI ALINMASINI DESTEKLER MİSİNİZ?


Erken seçim kararı alınmasına destek vereceğini belirten katılımcıların oranı % 54,3 olarak görülürken, bu katılımcılar olası bir kapatma kararından sonra doğacak boşluk ve kaosu bitirmenin en kolay yolu olarak yeni seçimlerin yapılmasını düşünmektedir. Erken seçime gerek olmayacağını düşünenlerin oranı ise %25,6 seviyesindedir. Katılımcıların %20,1 gibi önemli bir kısmı bu soruda fikir belirtmemeyi veya cevap vermemeyi tercih etmişlerdir.


ERKEN GENEL SEÇİM KARARI ALINMASI HALİNDE HANGİ PARTİYE OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?


Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kapatılması halinde yapılacak bir erken seçimde bu partinin devamı olacak partinin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 22 Temmuz seçimlerinde aldığı oyu koruyamayacak olmasına rağmen birinci parti olacağı görülmektedir. Genç Parti ve Demokrat Parti dışında kalan diğer partiler ise oy oranlarını artıracaklardır.


YEREL SEÇİMLERDE HANGİ PARTİYE OY VERMEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?


Yerel seçimler düşünüldüğünde de seçmen davranışlarında çok fazla değişiklik olmayacağı görülmektedir.

ANKETTTEN ÇIKAN SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


İLİŞKİLİ HABER


Siyasette yeni oluşumlar ANKETi

YORUMLAR 74
  • Akil Bilir 15 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür anketlerin bu zamanda sık sık yayınlanmasına dikkat etmek lazım!. Birinci neden halkta Akpartinin kapatılması yönünde psikolojik alt yapı oluşturulmaya çalışılıyor. İkincisi Akpartinın kapatılması durumunda yerine kurulacak partinin oyları BELLİ BİR ŞEKİLDE %47NİN ALTINDA gösterilerek parti kapatmaya çalışanlara DOĞRU YOLDASINIZ mesajı veriliyor. Üçüncüsü halk nazarında teveccühü olmayan Chpnin oylarıda yeni partinin oylarına yaklaştırılarak CHP nin GERİLİM POLİTİKASININ DA yerinde olduğu yönünde psikolojik destek veriliyor. ONUN İÇİN LÜTFEN ANKET OYUNLARINA GELMEYELİM!
    Cevapla
  • mert vidinli 15 yıl önce Şikayet Et
    . emine hanım bu işi biliyor herşey var diyor doğru herşey var alacak para yok işte tüm mesele bu sizin oy verdiğini zpartinin simit hesabına göre şükür ama kalkıpta bu ülkede asgari ücretlilerde var diyerek atlamayın ortaya ondan başka savunmanız yok ama bilinki bu ülkede geçmiş dönemdekilerde aynı halttı ama bunlar dindarlık ayağıyla malı iyi götürdü aleni tuzu kokuttular ya helal olsun en iyi bildikleri iş yolsuzluk birde işbirlikçilik emine hanımın oyuda bir sayılmasın benim için aysunun oyu daha değerli
    Cevapla
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    AYRICA, 22 TEMMUZDAN SONRA, BİR ÖZÜR\'Ü ÇOK GÖRENLERE SESLENİYORUM. Tecrübe geçmişte öğrenilenlerin beynin bir kenarında toplanmasıdır. (Bu benim tarifim) Allah insanları öyle mükemmel yaratmıştır ki, geçmişteki yaşadıklarını ilriye yönelik olarak kullansın ve hayatına yön versin istemiştir. Şimdi size bir soru. En kıymetli emanetinizi bulunduğunuz yerde bırakıp bir aylık süre ile uzaklara gitmeniz gerekiyor. Seçenekleriniz çok kısıtlı. Emanetinizi bırakacağınız adamı doğru seçmelisiniz. Kullanacağınız ütünün bile \"markalı\" olmasına bakıyorsunuz. Anlayan anlar.
    Cevapla
  • Serdar YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    İNSANLARI DİĞER CANLILARDAN AYIRAN ÖZELLİKLER. Önce, Düşünce, (fikir), akıl hayvanlarda da var çünkü. Vicdan, Haya,(utanma duygusu, ar da denir) Feraset, (zeka da denir) İzan, Haysiyet (şeref, onur, erdem de denir) Seciye, (yaradılış,huy,karakter de denir) Doğruluk, Dürüstlük, Geçmişten ders alma, v.b özelliklerdir. Bu hasletler insanı insan yapar. Şimdi, yalanı, iftirayı, hakareti 22 Temmuz\'dan önce de yapıyordunuz.Ama Millet \"hayır siz yalan söylüyorsunuz, ben doğru söylüyorum\" dedi. Şimdi, yukarıyı tekrar okuyun. Allah\'ı da düşünün.
    Cevapla
  • Soğuk Rüzgar 15 yıl önce Şikayet Et
    Güneydoğu!. Yerel seçimin kalbi Güneydoğuda atacak. Diyarbakır paylaşılmayan şehir.AKP daha önce aldığı belediyelere bir yenisini eklemek isterken -aldığı çoğu belediyenin(Van,Siirt vb.) yolsuzlukla anıldığını belirteyim hemen- DTP kaybettiği şehirlerin rövanşını almak isteyecektir.AKP kendisini kapatmak isteyenlere: \"Bakın bizi kapatırsanız DTP G.Doğuyu tekrar alacak\" diyerek Kürt kartını öne sürecektir.Yada daha önce oynadığı mağduriyet oyununun senaryosunu tekrar devreye sokacaktır.Bakalım G.Doğunun seçimi neolacak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Benzin ve motorine indirim geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 4 ayda 20 puan birden düşecek